Stíšenie ASUS HD 7970 DirectCU II

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
andy221
Nováček
Nováček

Stíšenie ASUS HD 7970 DirectCU II

Příspěvek od andy221 »

Zdravím,
vie mi niekto poradiť aký chladič na tu kartu aby to pri hraní
bolo tichšie?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Stíšenie ASUS HD 7970 DirectCU II

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Sorry, ale ne, 7970DCUII je jedna z nejtišších, pokud vůbec ne nejtišší 7970, ten chladič je skvělej kartu jsem měl v rukou.Pokud neni zanesenej prachem, ve skříni neni tragickej airflow a možné další problémy, tak zde skoro neni jak vylepšovat, maximální si afterburnerem můžeš nastavit vlastní otáčky pokud je teplota na dannej hluk příliš nízká. Ta karta v mejch rukouch byla naprosto tichá.
andy221
Nováček
Nováček

Příspěvek od andy221 »

Tak neviem, ale pri hraní napr. Witcher III, je to riadný hluk. Myslím že skrinu mám odvetranú celkom dobre,
je to Fractal Define R3, v predu sú 2x120 mm ventilátory fractal, vzadu je 1x120mm Noiseblocker NB-Multiframe M12-PS - PWM, dole 1x140 Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PK-PS, hore 2x140mm Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PK-PS. Karta pri tej zaťaži a teplote okolo 80 stupnov je jednoducho hlučná.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

80 je na tohle chlazení moc, něco je špatně. Může bejt i vadná heatpipe nebo něco, špatná pasta, bůh ví, ale to co popisuješ naprosto nereflektuje mé zkušenosti s tou kartou. 80 neměla nikdy snad ani po max OC ve Furmarku.
andy221
Nováček
Nováček

Příspěvek od andy221 »

Tak pastou to asi nebude lebo keď som prepastoval tak mi teploty mierne klesly cca. o 5 stupňov ale po nejakých dvoch mesiacoch sú tie teploty zase tak vysoké.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Sahni si na heatpipe, meli by byt vsechy stejne teple.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

kup teplovodivou pastu... například Artic MX-4 a přepastuj jadro... dále se ujisti, že vše je dobře utažene a že chladič opravdu dosedá. potom by měly klesnout teploty.

Přiznam se moc jsem nečetl, ale máš dobrý Airflow? jakože v skříni in out dostatek průtoku vzduchu?
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
andy221
Nováček
Nováček

Příspěvek od andy221 »

Prietok vzduchu mám vyššie popísaný, tak myslím že s tým by nemal byť problém.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“