Přátelé, kamarádi ...
Ve starém Pc s Athlon XP odešla nadobro deska. Protože v PC není ani jeden SATA disk,
proběhla výměna za cosi od ASROCku (960GM-GS3 FX) + Sempron + 2Gb. Samozřejmě se
stalo to, čeho sem se nejvíc obával ... nenabíhá systém. Ukáže se logo "spouštění systému"
a ihned následuje restart. Nejede nic, ani nouzový režim, ani oprava systému.
Konflikt vidím v driverech. Je zde nějaká možnost jak je při startu zakázat? Nebo jiný způsob
nebo utilitka jak se do woken dostat a tam udělat pořádek?
Reinstalace nepřichází v úvahu. Ve starém sytému je hromada pošty (windows mail), přístupy
k poštovním schránkám, které nikdo již neví a zaktivovaný program k lékařskému scanneru, který
se již nedá nikde sehnat.
Nějaká idea?
Po výměně MB nestartuje W7 - nic nepomáhá
Moderátor: Loki5567
- shafa
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Po výměně MB nestartuje W7 - nic nepomáhá
Půjčit si desku se stejným chipsetem jako byl ten původní.
Vlézt do Windows, ve Správci zařízení odinstalovat vše, co najdeš na Řadiče IDE ATA/ATAPI, mezitím nerestartovat a vypnout PC.
Pak dát disk do současného PC a spustit, autodetekce najde neznámé zařízení, nainstaluje mu nějaký použitelný driver a po restartu to bude OK.
Kdyby šlo jen o zálohování dat, bylo by to snadné, na jakýkoliv jiný disk v novém PC bys nainstaloval Win a pak připojit ten starý. Z něj by sis přetahal co potřebuješ.
Jenže když chceš mít i aktivované a nastavené programy, musíš zprovoznit ten současný disk.
Pak si třeba pošleš jeho bitovou kopii na jiný disk, nebo uděláš co tě napadne, ale prvotní je zbavit se nesprávného driveru diskového řadiče, který je ve Win nainstalován a dostat se do Win.
Vlézt do Windows, ve Správci zařízení odinstalovat vše, co najdeš na Řadiče IDE ATA/ATAPI, mezitím nerestartovat a vypnout PC.
Pak dát disk do současného PC a spustit, autodetekce najde neznámé zařízení, nainstaluje mu nějaký použitelný driver a po restartu to bude OK.
Kdyby šlo jen o zálohování dat, bylo by to snadné, na jakýkoliv jiný disk v novém PC bys nainstaloval Win a pak připojit ten starý. Z něj by sis přetahal co potřebuješ.
Jenže když chceš mít i aktivované a nastavené programy, musíš zprovoznit ten současný disk.
Pak si třeba pošleš jeho bitovou kopii na jiný disk, nebo uděláš co tě napadne, ale prvotní je zbavit se nesprávného driveru diskového řadiče, který je ve Win nainstalován a dostat se do Win.
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=24245
Zachránil jsem tím WS2008R2, když deska odešla pár hodin před upgradem. (Injectnul jsem nové AHCI drivery.)
Zachránil jsem tím WS2008R2, když deska odešla pár hodin před upgradem. (Injectnul jsem nové AHCI drivery.)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Mně se podařilo přenést celý nainstalovaný OS s aplikacemi z havarovaného PC s A7N8X-X a Sempronem 2300+ na G41 + Dual Core E6600 přes Acronis True Image Home 2011 s Plus Packem (komerční SW). Přenášeno na jiný HDD. Přesný postup si už nepamatuju, ale přeneslo to celý systém, po doinstalování ovladačů nové desky bylo vše funkční jako na starém PC (jen byla samozřejmě třeba reaktivace Windows).
Ale bylo to Windows XP Professional SP3.
Ale bylo to Windows XP Professional SP3.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- PKBO
- Moderátor
Lokomotivo fungovalo by to i na v XP ? mám tu jedno pc, měnil jsem desku, cpu, gpu ze staré 478 na 775 a samozřejmě to nejede.
Snažil jsem se na původní sestavě odinstalovat drivery, ale 1) se instalují některé hned zpět 2) ty podstatné napíše že je možné po restartu, tak jsem to vypl šoupl do nového a stejně nic...
Snažil jsem se na původní sestavě odinstalovat drivery, ale 1) se instalují některé hned zpět 2) ty podstatné napíše že je možné po restartu, tak jsem to vypl šoupl do nového a stejně nic...