Rada
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- hadas
- Začátečník
-
Rada
Ahoj uvazuju o koupi noveho CPU ale bouzel v intelu se moc nevyznam. Chtel bych koupit nejaky na hrani takze vykonejsi ale nevyznam se v tech socketech. Kdyz bych ted neco koupil tak treba za 2 roky bych kupoval novej takaby zase nebyl nejaky novej socket. O co mi teda jde ? V cem se lisi ty sockety? to vydava intel na kazdy novy CPU novej ?
A vyplatilo by se koupit Intel Core i7-6700K a vydinou ze ten socket bude pokracovat? A jak je to s taktovanim u tohodle CPU? Nikdy jsem netaktoval ale blbec taky nejsem takze bych to taktoval jen mirne.
A vyplatilo by se koupit Intel Core i7-6700K a vydinou ze ten socket bude pokracovat? A jak je to s taktovanim u tohodle CPU? Nikdy jsem netaktoval ale blbec taky nejsem takze bych to taktoval jen mirne.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Rada
Zádnej socket u Intelu ani u AMD nebude pokračovat taky aby se ti tam vyplatil upgrade když už kupuješ I7. Intel střídá sockety ob generace, problém je v tom že mezigenenrační rozdíl bejvá tak malej že upgrade CPU za CPU stejné třídy jen nové generace se nikdy nevyplácí. Jediný kde se to vyplácí je LGA2011 kde nyní můžeš koupit cheap 6 jádro a v budoucnu třeba vzít Bradwell 8 jádro.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Záleží na tvém rozpočtu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Za co? CPU? platformu? Celej PC? Mluv trošku.
- hadas
- Začátečník
-
sry meli jsme v praci zorvna problemy .DOC_ZENITH píše:Za co? CPU? platformu? Celej PC? Mluv trošku.
-za CPU
-desku
-ram 16gb(kdyz to budou ddr4)
-kdyz by to byli ddr3 (tak mam Corsair 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Dominator GT) takbych to asidoukoupil do 16gb
- pak chladic na CPU chtel bych to zkusit mirne nataktova(jak jsem psal vyse tak jsem to jeste nedelal tak by to bylo asi jen mirne kdyz to budu umet)
zdroj mam Corsair CX600 V2 takze toby mohlo asi stacit
a GPU mam 7970 ale pristi rok budu kupuvat bud NV nebo AMD azje vydaj
- MrJojo97
- Začátečník
-
to by som na hry zobral:
i7 6700K
ASUS Z170-A
Ninja 4
16gb ddr4 nejake
stym ze ti CPU vydrzi nejaky ten rok kedze vykon CPU sa za tie roky nejak razantne nezdvihol...
i7 6700K
ASUS Z170-A
Ninja 4
16gb ddr4 nejake
stym ze ti CPU vydrzi nejaky ten rok kedze vykon CPU sa za tie roky nejak razantne nezdvihol...
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X
Mobil -> Honor X
- hadas
- Začátečník
-
diky moc za rady. Jeste jsem si poradne prochazel fora atd a jeste me napadla tahle varianta
Intel Core i7-5820K ktery bych nataktoval pomoci http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... 0x?start=5 coz bych zvladl i ja
nejaky chladic ktery by to pretaktovani uchladil
a DDR4
co by bylo vykonejsi? tohle nebo ta predchozi varianta?
Intel Core i7-5820K ktery bych nataktoval pomoci http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... 0x?start=5 coz bych zvladl i ja
nejaky chladic ktery by to pretaktovani uchladil
a DDR4
co by bylo vykonejsi? tohle nebo ta predchozi varianta?