Licence obrázků

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
termixnator
Začátečník
Začátečník

Licence obrázků

Příspěvek od termixnator »

Ahoj dělám si web a nevím si moc rady s licencí obrázků... Ve free vektorové grafice na netu jsem nenašel nic vhodného a tak by mě zajímalo jestli si mohu třeba sám vyfotit například Mária brutálně ho upravit sestříhat přebarvit (prostě co mi fantazie umožní) a využívat ho na webu například v Logu? Jde mi o to jestli na jeho postavičku nebo části nemá licenci Nintendo a i když si ho vyfotím například z jejich hry a upravím jestli to nebude vadit.... Berte to jako příklad :)

Dále by mě zajímala úprava cizích kodů a jejich využití... (dejme tomu, že si upravím cizí kod pro menu a obrázky pro jednotlivé buttony a sub menu budou má práce) pořád, ale zůstane scrip a číst kodu vytvořená programem nebo majitelem základního menu.

Díky za reakce nebo odkazy na netu jsem nic moc přesně k mé problematice nenašel.
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Licence obrázků

Příspěvek od jack08 »

Známé postavičky z her, pohádek, příp. fotografie si můžeš dát na web pouze po obstarání-zakoupení licence. Upravovat tyto podle vlastní úvahy a fantazie nemůžeš. Leda že by vlastník autorských práv s tímto souhlasil, o čemž pochybuji.

Stejně tak webové stránky jsou vlastnictvím autora, který smlouvou uděluje uživatelskou licenci tomu, kdo si stránky objednal a zaplatil. Z čehož plyne to samé, jako v prvním případě.

Takže asi nic, co by tě potěšilo.
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Samozřejmě v obou případech, bys porušoval autorská práva. Pokud ti autor nepovolí upravovat či jinak měnit jeho produkt, máš smůlu.

Ve druhém případě je to to samé, není to obrázek, ale jde o kód, takže zase nemáš jakékoliv právo to měnit či upravovat a chlubit se jak se říká "cizím peřím" bohužel.

Bohužel pro tebe nic příjemného.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
termixnator
Začátečník
Začátečník

Mě zaujal třeba obrázek Waria nebo Abeho který byl upraven a proto jsem se ptal :D když si ho podle předlohy vytvořím tak prostě na něj budou pořád platit autorská práva? Takže i tento člověk který je upravil, respektivě přebarvil do jedné barvi a trochu poupravil je porušil? Jde mi o to co pak mohu vubec bez své představivosti publikovat :D Například mohu použít fotku mé herní konzole, mnou pořízenou někam do článku/popisku?

Výtvor
http://www.dotpod.com.ar/wp-content/upl ... juegos.jpg

originál
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... MpNOUBEzFW

http://littlebigplanet.playstation.com/ ... eFront.png
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

termixnator píše:...Například mohu použít fotku mé herní konzole, mnou pořízenou někam do článku/popisku?
Svou fotku herní konzole samozřejmě použít můžeš kamkoliv.
obsah SZ termixnator píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli se může využívat Free vektorová grafika... Jsou tam i loga hernich spolecnosti nebo postavicky ci jine veci :) + jsem se chtěl optat kdyz si vyfotim svoje konzole upravim si jen pozadí a vrznu je do clanku jestli to neni v rozporu s nejakou licenci :) diky mocza radu :)
free vektorovou grafiku použít můžeš pokud jde o nelicencovanou autorskou tvorbu. Protože fotobanky neručí za copyright k nabízeným dílům, může se stát, že si v dobré víře stáhneš nebo koupíš plagiát, ale ty porušíš autorská práva jejich vystavením.
Nejsem odborník na autorské právo, ale jestli ti můžu doporučit, tak veřejně vystavuj pouze díla s osobně vyřešeným copyrightem. K licencovaným postavičkám jsem se již vyjádřil a jejich pozměnění neznamená "vlastní tvorbu". Možná pokud by postavička byla silně pozměněna a zdánlivě připomínala licencovaný originál a nešlo by o komerční web, nikdo by to možná neřešil.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Pokud si děláš web na nějakém hostingu, nebo dokonce freegostingu, tak si tam dávej co chceš. Problémy z toho mít nebudeš, maximálně tě upozorní, nebo ti ho smažou.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
termixnator
Začátečník
Začátečník

Super díky :) chtěl jsem si ho platit, ale tohle bude asi mnohem jednodušší alespoň na začátek na rozjezd :)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“