termixnator píše:...Například mohu použít fotku mé herní konzole, mnou pořízenou někam do článku/popisku?
Svou fotku herní konzole samozřejmě použít můžeš kamkoliv.
obsah SZ termixnator píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jestli se může využívat Free vektorová grafika... Jsou tam i loga hernich spolecnosti nebo postavicky ci jine veci

+ jsem se chtěl optat kdyz si vyfotim svoje konzole upravim si jen pozadí a vrznu je do clanku jestli to neni v rozporu s nejakou licenci

diky mocza radu
free vektorovou grafiku použít můžeš pokud jde o nelicencovanou autorskou tvorbu. Protože fotobanky neručí za copyright k nabízeným dílům, může se stát, že si v dobré víře stáhneš nebo koupíš plagiát, ale ty porušíš autorská práva jejich vystavením.
Nejsem odborník na autorské právo, ale jestli ti můžu doporučit, tak veřejně vystavuj pouze díla s osobně vyřešeným copyrightem. K licencovaným postavičkám jsem se již vyjádřil a jejich pozměnění neznamená "vlastní tvorbu". Možná pokud by postavička byla silně pozměněna a zdánlivě připomínala licencovaný originál a nešlo by o komerční web, nikdo by to
možná neřešil.