Nemuzu rozchodit VLAN
Moderátor: Don
- Alfajk
- Začátečník

-
Nemuzu rozchodit VLAN
dosly me napady, mam neverejnou ip a potrebuju nejak rozchodit LAN, aby sli hrat starsi hry po lanu (red alert 2,warcraft 3...)
k tomu bezne slouzi treba Tunngle, Garena nebo Hamachi... nicmene me nic z toho nefunguje, programy sice jedou, obcas se k nekomu pripojim, ale kamos se na me proste nepripoji nikdy(u Tunngle ho vidim, ale je u nej cerveny X, ping nejde), u hamachi jsme se ani nenasli...
pak jsem zkousel OpenVPN, to sice jsme na jedny siti, nicmene hry stejne nikoho nevidej a nepripojime se (ovsem na tu pridelenou ip ping normalne jde)
co se s tim da delat?
k tomu bezne slouzi treba Tunngle, Garena nebo Hamachi... nicmene me nic z toho nefunguje, programy sice jedou, obcas se k nekomu pripojim, ale kamos se na me proste nepripoji nikdy(u Tunngle ho vidim, ale je u nej cerveny X, ping nejde), u hamachi jsme se ani nenasli...
pak jsem zkousel OpenVPN, to sice jsme na jedny siti, nicmene hry stejne nikoho nevidej a nepripojime se (ovsem na tu pridelenou ip ping normalne jde)
co se s tim da delat?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Nemuzu rozchodit VLAN
nic?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- crazzykiller
- Začátečník

Tipnul bych si že isp blokuje potřebný porty, nebo si je blokuješ sám na vlastním routeru (nic o něm nepíšeš, ale většina se nastaví sama přez upnp).
http://www.tunngle.net/wiki/Port_Forward
Btw. vLan je neco jiného ;o).
http://www.tunngle.net/wiki/Port_Forward
Btw. vLan je neco jiného ;o).
- Alfajk
- Začátečník

-
mno, vlan jsme si prelozil jako virtualni lan, udelal jsem chybu?
UPNP v routeru mam zaply (smajlik v tungle je ale furt zlutej), providerovi jsem volal a bylo me receno, ze nic neblokuje
UPNP v routeru mam zaply (smajlik v tungle je ale furt zlutej), providerovi jsem volal a bylo me receno, ze nic neblokuje
- crazzykiller
- Začátečník

vLan je v kostce provozování více oddělených lan na jedné fyzické vrstvě (jeden kabel, jeden switch atd.)
Zkusil bych v routeru nastavit natvrdo směrování portu 11155 UDP na pc na kterém ti to tunngle běží.
Ještě mě napadá zda to neblokuje firewall na tvém routeru.
Zkusil bych v routeru nastavit natvrdo směrování portu 11155 UDP na pc na kterém ti to tunngle běží.
Ještě mě napadá zda to neblokuje firewall na tvém routeru.
- Alfajk
- Začátečník

-
tak to jsem s tim nazvem zase nebyl tak daleko od pravdy, vzdyt to prece chci
rucni nastaveni portu mam, port jsem dal 11155, ip myho pc (192.168.0.104), ten firewall v routeru se da nejak overit, aniz bych ho vypinal? router Model No. TL-WR741N / TL-WR741ND
rucni nastaveni portu mam, port jsem dal 11155, ip myho pc (192.168.0.104), ten firewall v routeru se da nejak overit, aniz bych ho vypinal? router Model No. TL-WR741N / TL-WR741ND
- crazzykiller
- Začátečník

Vypnout ho bude asi jediná možnost jak to zkusit, protože tunngle naslouchá jen dalšímu tunngle, ruznym port testerum se bude zdát tunngle port zavřenej.
//edit: Ještě můžeš místo port forwardu nastavit port triggering http://www.tunngle.net/wiki/Port_Trigger , ale je to v podstatě ad-hoc forwarding, imho bude výsledek stejnej.
//edit: Ještě můžeš místo port forwardu nastavit port triggering http://www.tunngle.net/wiki/Port_Trigger , ale je to v podstatě ad-hoc forwarding, imho bude výsledek stejnej.
- Alfajk
- Začátečník

-
zadna zmena, je ale zvlastni, ze ten "krizek" u lidi v tunngle je jen u par jedincu, odhadem min, nez 20% lidi, ten zbytek vidim v pohode a zaroven se k nim pripojim (jen u kamose zrovna krizek je a pripojeni nejde)
- crazzykiller
- Začátečník

Ty barvy znamenaj v jakém stavu to má ten konrétní uživatel ne? Co jsem pochopil z tunngle wiki, sám to téměř nepoužívám. Nebude nakonec problém u kámoše? On u tebe vidí zelenou?
Ty to máš nastavené správně, takže bude imho problém někde od tvého routeru dál.
Záleží dost na isp, já bydlim kus za prahou a pomalu každej druhej poskytovatel wi-fi netu to má
sesíťovaný dost na divoko a nepruchodný porty nejsou nic výjmečnýho. Top je když nabizej třeba průchod ipsec vpn za příplatek.
Ty to máš nastavené správně, takže bude imho problém někde od tvého routeru dál.
Záleží dost na isp, já bydlim kus za prahou a pomalu každej druhej poskytovatel wi-fi netu to má
sesíťovaný dost na divoko a nepruchodný porty nejsou nic výjmečnýho. Top je když nabizej třeba průchod ipsec vpn za příplatek.
- Alfajk
- Začátečník

-
mno, u tunngle mame oba smajlik zlutej - tzn "ports probably closed", jenze to tam mam tak nejak odjakziva, sami u toho maji napsano, ze je to "beznej jev" a ze pokud vse funguje, neni potreba se znepokojovat... k jinejm kamosum se pripojim, problem je jen s timhle jednim, on u me taky vidi "krizek" (kdyz jsme spolu v nejakym roomu), oba mame pridelenou nejakou tu virtualni IP, na ni by se melo dat pripojit, pokud hra nabizi "direct connect lan", ale nejde to, dokonce ani nic nevidim, pokud on neco napise v jednom "roomu" kde jsem s nim, proste mezi nama neni zadny spojeni
mysleli jsme si, ze je to problem u nej, on si kvuli tomu poridil verejnou IP (muj provider za to chce priplatek, a to se me platit nechce) a stejne zadna zmena, on providerovi taky volal a prej nic neblokuje
mysleli jsme si, ze je to problem u nej, on si kvuli tomu poridil verejnou IP (muj provider za to chce priplatek, a to se me platit nechce) a stejne zadna zmena, on providerovi taky volal a prej nic neblokuje
- Alfajk
- Začátečník

-
nejakej jinej napad? porad jsme to nerozchodili