Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Re: Vodní chlazení - obecná diskuze

Příspěvek od Fofrer »

tydnu na to juknu, ted jsem na vikendu fuc, ale zrejme to bude tim ofukem.. Reguluju posuvnikem b aquaero softu spolecne :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Luděk píše:Hmm, a jakych teplot dosahujes? Ted jsem zrovna zkousel na 20 minut furmarkem potrapit GK s cerpadlem na 25% (D5). Po 20 minutach mi teplota vody stoupla z 31°C na 40°C (v mistnosti mam 28°C), teplota na gk vystoupala na 59°C. Po zvyseni otacek cerpadla na maximum se teplota jadra gk snizila jen na 56°C. Avsak rozdil v hluku byl znacny :).
to mas celkem dost.. ja to udrzuji na 33°C a grafiku pod 50°C..
cerpadlo mam stale na 25% take.. Mel bys odladit airflow..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

No jenže ty teploty nelze moc porovnávat mezi sebou. Už vůbec ne teploty nVidia versus AMD. A i jednotlivé kusy stejného chipu se můžou dost lišit...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

jojo máte recht, snížil jsem jen pumpu a je to skoro to samé.. jestli místo teoretických 800L/h tlačí cca 400L (nástřel nemám průtokový senzor - ale k vánocum ho asi přinese stará :lol: ) :) akorát mi vylítla teplota na aquaeru k 80 st.. takže netrpělivě očekávám příchod vodního bloku.. pasiv to nezvládá :lol:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

realne pocitej s 40-60litry pri 25% :)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Stratos píše:
Luděk píše:Hmm, a jakych teplot dosahujes? Ted jsem zrovna zkousel na 20 minut furmarkem potrapit GK s cerpadlem na 25% (D5). Po 20 minutach mi teplota vody stoupla z 31°C na 40°C (v mistnosti mam 28°C), teplota na gk vystoupala na 59°C. Po zvyseni otacek cerpadla na maximum se teplota jadra gk snizila jen na 56°C. Avsak rozdil v hluku byl znacny :).
to mas celkem dost.. ja to udrzuji na 33°C a grafiku pod 50°C..
cerpadlo mam stale na 25% take.. Mel bys odladit airflow..
Tak ono zalezi na mnoha faktorech:
1) Jakou mas teplotu v mistnosti kde je PC
2) Kolik mas ventilatoru na radiatorech
3) Jake maji otacky tvoje ventilatory

V mem pripade bylo
1) 28,8°C
2) 5x140 (jeden mi zlobil tak sem ho vypnul :) )
3) 4V / cca 550 rpm

Kazdopadne airflow nemam idealni, je totiz hodne nizke. Nicmene to byl muj cil, chci maximalni ticho, tech par stupnu navic me uz moc nebere.
Dale mam pak ventilatory umyslne dane neefektivne, tak ze tahaji vzduch skrz rady misto aby jej tlacily. Diky tomu se pak daji pri cisteni oddelat i bez toho, abych musel rozdelavat cele vodni chlazeni.

Jinak samozrejme zalezi take na tom, co mas za grafiku, preci jenom pretaktovana R290X ve furmarku topi docela dost :).
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pretakotvana GTX980TI na 1520/8200 taky papa neboj :)

ja treba experimentovanim s aifrlow a tokem vzduchu pri stejne hlucnosti dosahl na teploty o 4-6°C nizsi u vody.. proste si s tim musi clovek hrat :) Samozrejme zalezi na skrini apod..
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

pro ty co maj vodnika,jak mate vyresene odhlucneni a vybrace cerpadla? mate to na nejakem molitanu nebo tak neco?
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jaké čerpadlo ?
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

vybrace?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja mam od Wrooma M3 silentbloky. Pouzival jsem je u DDC a ted je mam na D5.
Meli by jit sehnat v obchodech co se timhle zabyvaji.
Obrázek
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Já to mám na týhle destičce a ve skříní to mám chycený jen stahovacíma páskama, který to drží na jednom místě. Pak teprve byl klid od vibrací.. bojoval jsem s tím dlouho s mojí EK-DCP 4.0

http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Co ... 1=01060900
nick_sekac
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nick_sekac »

Dopadl jsem podobně jako Fofrer se svým DDC. S vibracemi, potažmo přenosem sebemenšího hluku od čerpadla, jsem zápasil dost dlouho. Až po podložení čerpadla 3cm tlustou destičkou pěnového plastu, která váží pouze pár gramů, nastal absolutní klid, kdy z 1m není přes skříň absolutně nic slyšet. Čerpadlo jsem nejdříve šrouboval skrz ní, teď ho mám úplně na volno, stabilitu zajištují připojené hadice. Jakýkoliv pokus o pevnější přichycení vedl akorát k přenosu vibrací, v lepším případě hluku rotoru, na konstrukci skříně.
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Diky za reakce,jak koukam tak podlozit to nejakou penou je normalni,ja to mam podlozene houbickou na nadobi :) jedine tak sem docilil uplneho odstraneni vibraci.Jak pise Nick_sekac,jakykoliv pokus o pevne prisroubovani ke skrini vedlo akorad k prenosu vibraci,nehlede na to ze skrin ani nema na takove veci "dirky"bych ji musel upravovat.
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Ja mam pumpu nalepenu cez velcro - ziadne vibracie a drzi to super.

Otazka:
Ma vyznam 480 Monsta bez pull & push fanov? Bez ohladu na cenu len ci 1 fan dokaze pretlacit ten radiator (trebarz ek vardar).

Dik
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Push pull tiché fany nebo dejme tomu 2000rpm a více jen z jedné strany. Jinak je UT60 vždy lepší nebo stejný.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

No tak tak to urcite neplanujem prevadzkovat. A pull push monsta mi uz nevojde do bedne. 60tka samozrejme vojde pull push.

Asi vezmem MO-RA3. Pride mi to jednoduchsie ako plna bedna radiatorov a mam tu kopu vardarov tak ich mozem vyuzit. :)
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

čau po vánočních dárcích pro vodníka a lehčích úpravách se mi začalo dít, že se mi spodní expa vyprazdňuje na úkor horní (dole vzdchu, nahoře moc vody) .. jak je totok možné? :lol: nahoře mám dolévací šroub a ten už je zaplaven a dole je minimum.. předtím mi to nedělalo :roll:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Kde máš pumpu ? Hoď sem fotku PC s otevřenou bočnicí.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

no nevim jestli to pomůže.. a kabely nejsou ještě finál! :lol:
Pumpa je s tou první expanzkou asi uprosřed "ve sloupku" a nahoře je alphacool dual bayres, co taky není vidět.

Obrázek
http://fofrer.wz.cz/pc.jpg
http://fofrer.wz.cz/pumpa.jpg
Odpovědět

Zpět na „Voda“