BenQ XL2411T Obnovovaci Frekvence + vypadek pri nacteni Win
Moderátor: maXXmilian
- Winters
- Začátečník

-
BenQ XL2411T Obnovovaci Frekvence + vypadek pri nacteni Win
Zdravicko, mam problem se svym monitorem BenQ XL2411T. Kdyz jsem jej mel pripojeny na DVI konektoru sel mi nastavit az na 144Hz. Po tom co jsem si koupil druhy monitor BenQ RL2455 a z DVi presel na HDMI mi nelze nastavit prvni monitor na vice nez 60Hz. Muj dotaz zni proc ? Je to z duvodu HDMi kabelu, nebo tim, ze druhy monitor neumi vyssi frekvenci nez 60Hz a grafika by to nezvladla v ruznych frekvencich ? Prosim o radu potrebuji tech 120Hz kvuli jedne hre a opravdu netusim jak to vymyslet.
PS: Jeste mam problem s tim, ze mi prvni monitor bezi jen do nacteni biosu, jakmile se ma nacist windows zapne se druhy monitor a prvni se vypne s napisem out of range a musim vypojit/pripojit kabel znovu a naskoci drive to nedelal v cem je problem ?
Dekuji moc za odpovedi
S pozdravem Winters
PS: Jeste mam problem s tim, ze mi prvni monitor bezi jen do nacteni biosu, jakmile se ma nacist windows zapne se druhy monitor a prvni se vypne s napisem out of range a musim vypojit/pripojit kabel znovu a naskoci drive to nedelal v cem je problem ?
Dekuji moc za odpovedi
S pozdravem Winters
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: BenQ XL2411T Obnovovaci Frekvence + vypadek pri nacteni
Záleží na verzi HDMI. HDMI je od verze 1.0 do 1.4 defakto single-link DVI a to dává bez OC max 1920x1200 60hz. Pokud ti na DVI předtim jelo 120-144hz tak to byl dual-link DVI. HDMI pokud neni alespoň 2.0 (což na tom monitoru na 99% nebude) tak takové refreshe prostě nedá. Připojení jiného monitoru by nemělo mít vliv, resp omezuje tě jen když klonuješ, separé rozlišení jsou seapré i refreshem. Jediná vyjímka jsou některé karty AMD kde se řešila aobsence více jak 2 generátorů taktu tim že se splitnul DP aby se umožnilo zapojení více jak 2 DVI/VGA/HDMI displayů a pod, ty pak měly na sebe vázanej timing.
- Winters
- Začátečník

-
Diky moc za odpoved.
Ohledne toho 1.4 kabelu zvladl by tenhle tech 120Hz ?
https://www.alza.cz/reference-rav-110-0 ... d=18852098
Nebo radeji rovnou 2.0 ?
https://www.alza.cz/roline-hdmi-high-sp ... d=18852098
Akorat u toho 2.0 me zarazi, ze je tam napsane ze se jedna o HDMI M kabel to M znaci, ze se jedna o mensi kontektor ? Na obrazku mi prijde, ze vypada stejne jako ten co mam ted jde o to abych ho pak pripojil ke grafice a monitoru
Opravdu jsem v tomhle fakt uplny zelenac 
Ohledne toho 1.4 kabelu zvladl by tenhle tech 120Hz ?
https://www.alza.cz/reference-rav-110-0 ... d=18852098
Nebo radeji rovnou 2.0 ?
https://www.alza.cz/roline-hdmi-high-sp ... d=18852098
Akorat u toho 2.0 me zarazi, ze je tam napsane ze se jedna o HDMI M kabel to M znaci, ze se jedna o mensi kontektor ? Na obrazku mi prijde, ze vypada stejne jako ten co mam ted jde o to abych ho pak pripojil ke grafice a monitoru
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Verze HDMi neni o kabelu ale o implementaci v monitoru a na GPU. Pokud oboje nemá 2.0 tak tam nikdy nebude 2.0 fungovat a je fuk co máš za kabel, to HDMI na tom monitoru je aby jsi k němu mohl připojovat blu-ray přehrávač či konzoli, ne aby jsi tam napojil PC na HDMI.
- Winters
- Začátečník

-
Takze se mam radeji vratit zpatky na dual link DVi chapu spravne ? 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

No jistě, proč jsi z něj vůbec odcházel? DVI nebo Display port jsou OK způsoby připojení, HDMI a VGA se pokud možno vyhnout.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja osobne HDMI nepouzivam pokud opravdu nemusim je to snad nejhorsi zpusob pripojeni v PC sfere obecne.. pokud ma PC display port a monitor taky pouzivam to, jinak DVI-D apod.. HDMI az jako posledni moznost, obcas to spatne roztahne obraz, nebo to neni idealne ostry nebo to dela divny barvy..
- Winters
- Začátečník

-
No ja tam HDMI dal jen protoze jsem byl chvili bez reproduktoru (odesly do kremikoveho nebe) a ten monitor ma repracky implementovany v sobe, takze sem zapojil hdmi kabel do doby nez mi prisly nove repracky no a pak uz jsem to zpatky nedaval.
Ale i tak dekuji za vase rady.
Ale i tak dekuji za vase rady.