NVIDIA Pascal - Info, spekulace ...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Co bude Pascal

Kulervouci nova architektura trhajici asfalt.
61
27%
Meh Maxwell na steroidech s par zlepsovaky s adekvatnim vykonem.
106
46%
Naprosty nezajimavy vykonostni prumer a nuda.
9
4%
Bude to Fail a AMD ho vydrti.
11
5%
Od nVidie bych si nekoupil ani USB klíčenku.
10
4%
Je mi to uplne jedno, chleba se tim nezlevni.
32
14%

Celkem hlasů: 229
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Re: nVidia Pascal - Info, spekulace ...

Příspěvek od Elkim »

A konkurence imho nic mít venku nebude. Dokola se bude řešit AS u Pascalu a Volty, ta pak vyjde s funkčníma AS, z GW bude pomalu standard v každý hře a bude se prodávat to, co bude Huang chtít aby se prodávalo.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To si nemyslim, AMD to poslední dobo us agresivnim (dá se říci špinavym) marketingem začíná válet jak NV v nejlepších letech, celá ta kauza o AS je něco jako NV protěžovala teselaci za dob Fermi. Pár lidí to sežerek, to jim umožní to přečkat do 16nm a tam prostě rozhodne souboj 16nm HW obouch táborů. Pro nás by bylo ostatně pozitivní kdyby tentokrát vyhrálo AMD.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

No, já vím pár okrajových věcí o tom, jak to v AMD co se týče marketingu chodí a přijde mi, že víc než firma, která se snaží něco vydělat a vytvořit je to nějaká divně pošahaná partička introvertů milujících hierarchii. Se podívej, soc. sítě jsou dneska nejefektivnějším marketingovým nástrojem cena:výkon a AMD má profilů, že bys to spočítal na jedný ruce, kterou potkala sekyra a ještě k tomu se smí za AMD vyjadřovat jakkoliv úplně ten nejvrcholnější management, kterej na to dlabe. Bez marketingu dneska nejde nic a AMD marketing prostě nedělá.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Elkim píše: Se podívej, soc. sítě jsou dneska nejefektivnějším marketingovým nástrojem...
...bohužel :(
Tam se nvidia angažuje hodně a tohle snadno zmanipulovatelné "sociální" stádo je její. :)
Tak já aspoň trochu potrollim anketu a hlasuji pro: Od nVidie bych si nekoupil ani USB klíčenku. :P

Ono je totiž úplně u zadku to, zda Pascal (pro mainstram - GP100 bude určitě super výpočetní grafika) bude super nabušená grafika, a nebo ještě větší ořezánek než Maxwell (kde nám nvidia ořezala i možnosti AA a dovolila si sáhnout i na AF). Marketing nvidie to prodá tak nebo tak i bez případných HBM pamětí nebo stejně dobře fungujících Asynchronních Shaderů.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Ale to jim přece nemůžeš vyčítat (vím, že neděláš). Podívej se na MSI, ASUS a ostatní. Dneska, kdo není na soc. sítích a nebuduje si vztahy s cílovkou hlavně na fb, ten si utahuje oprátku kolem krku. Vem si hlavně to, že na všechno, co se děje v ČR má AMD jednoho jedinýho člověka, kterej ještě k tomu nemůže skoro vůbec nic a na měsíc má menší rozpočet než typickej českej důchodce.
Dávám tomu 3 roky a na fb nastane jistá revoluce a pak to teprv bude, to už o AMD ani nikdo nezakopne. Přitom by stačilo v uvozovkách tak málo...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Proboha, tady je hotová apokalypsa :-D Pravdou však je, že většině lidem je to u prdele co v PC je, prostě si ho jen koupí, takže to spíše ovládají OEM výrobci a prodejci.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

tak HBM by som tipol iba na nastupcu 980Ti/Titanic
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Elkim píše: Dávám tomu 3 roky a na fb nastane jistá revoluce a pak to teprv bude, to už o AMD ani nikdo nezakopne. Přitom by stačilo v uvozovkách tak málo...
Jaká? Že konečně to stádo trollů používajcí facebook pochopí že nikoho nezajímá co měl k obědu a kdy šel udělat potřebu? Já Facebook nemám a nikdy mít nebudu, mě se dělá zle jenom když vidím profilovky uživatelů takže mě to je fakt úplně u zadku. A facebook je možná nejhorší vynález lidstva za posledních X let.

Mimochodem mě je vcelku fuk jakej pascal bude, protože si prostě nemám problém koupit konkurenci a stejně tak nemám problém si koupit Pascala když bude dobrej, problém je jen poslední dobou to že nV padá oproti datu vydání výkon ke konkurenci a to mě dost štve. Bohužel to je věc kterou nám nikdo neřekne dopředu. Takže jsem hlasoval pro to že levnější chleba nebude. Jinak pochybuju že se příští Hi-END obejde bez HBM nebo nějakého ekvivalentu, očekávám že výkon po dlouhý době vyletí o více než 100% nad nynější top modely

Hladis//Uprava prispevku.
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne stř 14. říj 2015, 10:15, celkem upraveno 2 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

NVIDIA Pascal GPUs Rumored To Feature GDDR5X Memory – Focused on Entry-Level Options, HBM2 For Performance and High-End Cards
HardwareRumor 12 hours ago by Hassan Mujtaba

Read more: http://wccftech.com/nvidia-pascal-gpus- ... z3oWdB0eDC

__

Obrázek

http://www.overclockers.ru/hardnews/712 ... ddr5x.html

Hladis//Uprava postu
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

ArgCZ píše:
Jaká? Že konečně to stádo trollů používajcí facebook pochopí že nikoho nezajímá co měl k obědu a kdy šel udělat potřebu? Já Facebook nemám a nikdy mít nebudu, mě se dělá zle jenom když vidím profilovky uživatelů takže mě to je fakt úplně u zadku. A facebook je možná nejhorší vynález lidstva za posledních X let.
Jo, pár tobě podobných je. Facebook je jen nástroj, dost flexibilní, jak si ho ohneš, takovej ho máš. Jen o tom něco trochu vědět a nestavět se hned do nějaký hipster pózy...Ale je fakt, že mocné nástroje v rukou neschopných jedinců nefungují.

In-topic faktem prostě je, že kdyby AMD dělalo social media marketing, bylo by úplně ale úplně někde jinde. Jejich blbost a naše smůla.

A náhodou, já budu rád pokud se nebude používat HBM. Předpokládám, že GDDR5X půjdou taktovat :)
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Pascal s GDDR5X i zde:
http://www.tweaktown.com/news/47976/nvi ... index.html
http://www.svethardware.cz/nvidia-pasca ... dr5x/41231

Jestliže GDDR5X přináší takové zlepšení za podobných vlastností i ceny, tak potom HBM bude ještě nějakou dobu výsadou highendu.
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

s volbou pamětí se muselo počítat už dlouho dopředu při návrhu čipu resp. řadiče, takže nějaká ryhlá změna v použití typu paměti nepřipadá v úvahu, ledaže by byly zároveň pro sichr vyvíjeny obě verze.. jestli to taky není tak, že má AMD s Hynixem i v případě HBM2 přednost v odběru a tak ji nV radši zvolila jen pro top model (ne že by byla HBM nějak extra potřeba u mainstreamu..) ale rád bych viděl čipy odpočátku koncipovaný tak, aby tu velkou propustnost HBM2 využily
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

To by muselo podporovat Headovu teorii že Pascal bude mít dvojnásobnej výkon Titanu X. Mě to přijde scifi.

// btw

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... cni-nvidii
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Elkim píše:To by muselo podporovat Headovu teorii že Pascal bude mít dvojnásobnej výkon Titanu X. Mě to přijde scifi.

// btw

Ihmo pokud bude obdobně velkej (cca 550-600mm2) tak ihmo ano. Rozdíl v hustotě tranzistorů mezi 28nm a 16nm je propastnej, při stejně velkym čipu budešě mít prakticky 2x tolik všeho.
blekota je boss píše:s volbou pamětí se muselo počítat už dlouho dopředu při návrhu čipu resp. řadiče, takže nějaká ryhlá změna v použití typu paměti nepřipadá v úvahu, ledaže by byly zároveň pro sichr vyvíjeny obě verze.. jestli to taky není tak, že má AMD s Hynixem i v případě HBM2 přednost v odběru a tak ji nV radši zvolila jen pro top model (ne že by byla HBM nějak extra potřeba u mainstreamu..) ale rád bych viděl čipy odpočátku koncipovaný tak, aby tu velkou propustnost HBM2 využily
Většina GPU má řadiče dost univerzální. Zpětně kompatibilní snad až k SDram. DDR karty se běžně dodávaly s SDR, DDR3 karty se běžně osazovaly DDR2/1, GDDR5 GPU maj GDDR3/4/2... a taky normal DDR (bez G) varianty. HBM uvnitř neni revoluční, je ty paměti jsou normál DDR čipy, je optimalizovaný na nízkej takt, voltáž, výtop a každej z nich je napojenej na sběrnici tzn ve finále je velice široká. Neni to tak drastická změna jako kdyy se najednou měly začít používat paměti XDR DDRAM třeba, ala něco na komplet jinym principu. Ihmo DDR5X nebo jak tomu NV říká, budou klasické GDDR5 ovládané kalsickym GDDR5 controllerenm, jen budou mít 2x takovou šířku pásma, tzn modul nebude jeden 32-bit ale 64-bit, a možná se tomu přizpůsobí i vrstva mezi GPU a moduly, protože klasickej koncept PCB s BGA spoji by byla pozvánka na festival studeňáků.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

DOC_ZENITH píše: Ihmo pokud bude obdobně velkej (cca 550-600mm2) tak ihmo ano. Rozdíl v hustotě tranzistorů mezi 28nm a 16nm je propastnej, při stejně velkym čipu budešě mít prakticky 2x tolik všeho.
Pak by dávaly smysl HBM2, ne? Nebo na takovej výkon bude GDDR5X stačit? :O
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

To je asi jedno jaky typ pameti to bude mit, pokud bude dobry celkovy vykon. Pristi rok bude bude konecne nejaka podstatna zmena v oblasti GPU u obou vyrobcu diky novemu vyrobnimu procesu.

Elkim: OT: U Facebooku bych ted strasne rad prosadil jeho blokaci ve firme. Uzivatele si stezuji na pomalou odezvu internetu, ale behem pracovni doby poslou kazdy den pul milionu pozadavku na proxy jen pro Facebook. To mi nerikej, ze tam cely den delaji neco uzitecneho? Navic si o FB myslim, ze je to jen hodne dobre vymysleny datamining.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

killerek píše:To je asi jedno jaky typ pameti to bude mit, pokud bude dobry celkovy vykon. Pristi rok bude bude konecne nejaka podstatna zmena v oblasti GPU u obou vyrobcu diky novemu vyrobnimu procesu.

Elkim: OT: U Facebooku bych ted strasne rad prosadil jeho blokaci ve firme. Uzivatele si stezuji na pomalou odezvu internetu, ale behem pracovni doby poslou kazdy den pul milionu pozadavku na proxy jen pro Facebook. To mi nerikej, ze tam cely den delaji neco uzitecneho? Navic si o FB myslim, ze je to jen hodne dobre vymysleny datamining.
To uvidíme no. Výkon GDDR5X odpovídá HBM1, pokud se nepletu. Jde o to, aby to stačilo.

Já mluvil o fb jako o marketingovým nástroji. To, že si vaši zaměstnanci sjíždí fb v pracovní době je jiná a špatná věc. S fb je to jako s ohněm, dobrý sluha ale špatný pán.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nebuď tak paranoidní :roll:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

DOC_ZENITH píše:
Elkim píše:To by muselo podporovat Headovu teorii že Pascal bude mít dvojnásobnej výkon Titanu X. Mě to přijde scifi.

// btw

Ihmo pokud bude obdobně velkej (cca 550-600mm2) tak ihmo ano. Rozdíl v hustotě tranzistorů mezi 28nm a 16nm je propastnej, při stejně velkym čipu budešě mít prakticky 2x tolik všeho.
blekota je boss píše:s volbou pamětí se muselo počítat už dlouho dopředu při návrhu čipu resp. řadiče, takže nějaká ryhlá změna v použití typu paměti nepřipadá v úvahu, ledaže by byly zároveň pro sichr vyvíjeny obě verze.. jestli to taky není tak, že má AMD s Hynixem i v případě HBM2 přednost v odběru a tak ji nV radši zvolila jen pro top model (ne že by byla HBM nějak extra potřeba u mainstreamu..) ale rád bych viděl čipy odpočátku koncipovaný tak, aby tu velkou propustnost HBM2 využily
Většina GPU má řadiče dost univerzální. Zpětně kompatibilní snad až k SDram. DDR karty se běžně dodávaly s SDR, DDR3 karty se běžně osazovaly DDR2/1, GDDR5 GPU maj GDDR3/4/2... a taky normal DDR (bez G) varianty. HBM uvnitř neni revoluční, je ty paměti jsou normál DDR čipy, je optimalizovaný na nízkej takt, voltáž, výtop a každej z nich je napojenej na sběrnici tzn ve finále je velice široká. Neni to tak drastická změna jako kdyy se najednou měly začít používat paměti XDR DDRAM třeba, ala něco na komplet jinym principu. Ihmo DDR5X nebo jak tomu NV říká, budou klasické GDDR5 ovládané kalsickym GDDR5 controllerenm, jen budou mít 2x takovou šířku pásma, tzn modul nebude jeden 32-bit ale 64-bit, a možná se tomu přizpůsobí i vrstva mezi GPU a moduly, protože klasickej koncept PCB s BGA spoji by byla pozvánka na festival studeňáků.
Ano styčil by, GDDR5x maj mít 2x tak širokou sběrnici a už současné GGDR5 nijak nebrzděj GM200, tzn 2x tak ryhclej čip s 2x takovou prostupností = OK (za předpokldu že se dále nezlepší komprese a další věci což pravděpodobně ano takže nároky na prostupnost porostou spíš méně). HBM 2.0 vypadá cool ale je to taky risk. Pokud má NV funkční HBM prototyp může je použít, ale pokud by GDDR5x stačily a nebyla tam riziko nedostupnosti, vyšší ceny a pod, tak ihmo bych kartu launchnul s GDDR5x. HBM je budoucnost ale zatim ne nutnost.

Jedna věc mi ale u těch GDDR5x přijde nelogická, pokud maj 2x více bitů tak to bude strašně spojů mezi GPU a jimi, defakto je to to samé jako kdyby místo 256-bit byla 512-bit karta, pro GPU to samé, jen fyzicky bude na to potřeba jen 1/2 modulů.

A přestaňte s tim OT o facebooku, já jej nemam, nesnášim, nevim proč bych jako asociál měl lézt na sociální média. :PPPPPPP
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne stř 14. říj 2015, 14:43, celkem upraveno 1 x.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Protože je zábava sledovat naše retardované životy ne? :D
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“