novy HDD SEAGATE BARRACUDA DIVNE ZVUKY

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Likva
Začátečník
Začátečník

novy HDD SEAGATE BARRACUDA DIVNE ZVUKY

Příspěvek od Likva »

Zdravím.. Chcel by som poprosiť o radu.. Mám nový HDD - Seagate 1TB HDD Barracuda/ ST1000DM003/ SATA600/ Interní 3,5"/ 7200RPM/ 64 MB (cela zostava je nová, pred pár dnami postavená) a z disku sa mi ozývajú sem tam čudné zvuky niečo ako zaškrabnutie/cvrliknutie. je to normálne? Robí to väčšinou ked pracujem s niečim čo je uložene na disku. raz som postrehol aj spomalenie pri jeho načitavani (a to tam ešte nič nemam max 10gb). Windows mam na druhom SSD. Prečital som si tu zopar tem a disk som teda prebehol cez program HDtune. Screeny pripajam, pride mi to že je všetko v poriadku. Mam pocit že ide o mechanicky problem ak teda.. Disk môžem ešte do dnes vrátiť bez udania dôvodu a mali by mi vrátiť peniaze.. Poradte prosim čo s tým robiť... Ďakujem http://postimg.org/image/xus1t3vdx/

+ este video, dany pazvuk na 4sekunde http://youtu.be/_OEsm1RU-Do
PC: CPU intel i5 12600kf GPU Radeon RX 9070xt Sapphire Pulse MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 PSU Evga supernova G2 RAM Kingston Renegade DDR4 3200 2x8GB Case Fractal Design Meshify C window Monitor 34" AOC CU34G2XP/BK
morke
Moderátor
Moderátor

Re: novy HDD SEAGATE BARRACUDA DIVNE ZVUKY

Příspěvek od morke »

Ty zvuky produkují čtecí/zapisovací hlavičky. Raději disk vrať a pokud má být HDD jen datový, tak raději nějaký WD Blue nebo Green.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

No disk som vybral a idem ho vratit no nastal mi taky problem ze teraz po zapnuti pc mi nechce nacitat windows, vypise mi ze "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and prees a key" windows mam pritom nainstalovany na ssd ktore mam aj v biose oznacene ako boot option 1... Neviete kde by mihla byt chyba prosim? Dakujem

Len som pozeral co je nastavene ako boot option 1. A aj ked zvolim ssd tak v nakonci v sumare mi furt vyhaduje ako vychodiskove bootovanie dvd mechaniku tu je video http://youtu.be/WlybQ0Z2I04
PC: CPU intel i5 12600kf GPU Radeon RX 9070xt Sapphire Pulse MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 PSU Evga supernova G2 RAM Kingston Renegade DDR4 3200 2x8GB Case Fractal Design Meshify C window Monitor 34" AOC CU34G2XP/BK
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Instaloval jsi ty windows když ten disk byl vevnitř nebo ne? Pokud ano, tak se ti klidně mohlo stát že on byl primary, tzn boot sektor wiundows je na něm, i když samotnej OS může bejt uloženej jinde.
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

hej inštaloval som win ked boli pripojene oba disky. takže sa aj ked som vtedy dal install na SSD tak ten "boot sektor" mohlo dať na HDD tak preto to teraz nejde spustiť ten win? čiže ho mam nanovo preinštalovať?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jo, přesně to se dle mého názoru stalo. Komplet reinstall nebejvá nutnej (rep ne u novějších win, Vista a dále, u starejch ano), stačí nabootovat znova instalátor a dostat se do command line a opravit přes BCD boot sektor a boot informace.

Projdi si toto:

http://www.7tutorials.com/command-promp ... ot-records

Poro příště doporučuji když instaluješ OS mít zapojenej jen ten disk na kterej instaluješ a ze kterýho chceš bootovat.
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

noo nejako mi to nejde na tomto končim http://postimg.org/image/llshg6i1d/ spyta sa ma to na install do boot list a ked dam yes tak sa ma to pyta znova a znova...

ps: ked som prechadzal na nastavenia toho boot tak v kolkonke ma byť podla toho obrazka http://postimg.org/image/tnfzndvlb/ zobrazeny win a ja tam nič nemam
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Sorry ale dále ti už pomáhat nemůžu, těžko říci co se ti přesně děje.
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

DOC_ZENITH píše:Sorry ale dále ti už pomáhat nemůžu, těžko říci co se ti přesně děje.
nevadí, aj tak dakujem - aspon som zistil kde je chyba a ako v buducnu instalovať win, že ostatne disky radšej odpojiť aby sa mi nestalo toto iste.. idem ho preinštalovať nanovo...
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

Mozem vas poprosit o radu aky vybrat novy HDD 1TB? Nieco rychle a nie moc hlucne. Cena do 60€. Seagate by som uz radsej vynechal po danej skusenosti, nevravim ze su zle ale tak stacilo mi... Disk bude pouzivany na media,hry,programy. Os mam na ssd... Dakujem
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Novej 1TB nebude nikdy moc tichej, protože jsou to 1 plotny a ty se blě vyvyžujou, tzn tichej bude u 5400rpm modelů seek ale furt budou vibrovat a hučet. Ideál aspoň 2TB a ber disky od Hitachi/toshiba.
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

A 2TB maju akože dve plotny a tym padom su tichšie? Neviem či je tam ten rozdiel v tichosti nejak markantný.. a tento 1TB barracuda čo som mal tak mi neprišiel hlučný (okrem toho vadneho škripania), ide o to že 2TB proste určite nezaplnim... Natrafil som ešte na WD Blue. čo na to vravite?
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Už jsem ti to tady psal, vezmi WD Blue.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

morke píše:Už jsem ti to tady psal, vezmi WD Blue.
ano vidím, ďakujem berem WD blue
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Likva píše:noo nejako mi to nejde na tomto končim http://postimg.org/image/llshg6i1d/ spyta sa ma to na install do boot list a ked dam yes tak sa ma to pyta znova a znova...
Když se ten dotaz vrací při stisku klávesy "Y" je dobré vyzkoušet klávesu "Z". CZ klávesnice má tahle písmena oproti EN prohozena. :wink:
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

Likva píše: ST1000DM003
nejen dle mého názoru jeden z nejporuchovějších disků na trhu, resp. celá serie STx000DM003.
1TB jsem reklamoval dva ze dvou. 2TB dva ze tří. Více jich naštěstí nemám.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“