GTX 950 - inputlag

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GTX 950 - inputlag

Příspěvek od amadjr »

Zdravim,
dostal jsem do testu GTX 950 ale mam par dotazu ohledne chovani teto karty.
1. karta velmi dropuje fullHD video na 60fps.
2. herni vykon, byt papirove vypada celkem dobre, troufnu si rici na urovni radeonu 7950 tak chovani je podobne, nebo snad jeste horsi nez u SLI. reknu to takto, tam kde potrebuji u radeonu 40FPS aby input lag mysi nebyl prilis velky, tam potrebuji u GTX 950 fps minimalne 70FPS.
je to normalni chovani maxwellu? zkousel jsem to stavet i proti staricke GTX 660Ti a cele rade radeonu, bohuzel zadny jiny maxwell nemam k dispozici a tak se ptam vas-komunity vlastnici jak maxwelly, tak radeony.

dekuji za postrehy
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GTX 950 - inputlag

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Neni, naopak, Radeony mívaj vyšší inputlag protože na NV můžeš v driverech stahnout pedbuffer až na 1 frame a to v kombinaci s Vsync forced off dává nejmenší inputlag co momentálně může bejt. Obě věci co popisuješ jsou něco naprosto nestandardního co se mi ještě nikdy nestalo.

Co se skipování 60fps videa týče, tak to jsem jednou zažil, šlo o konflikt GUI renderu win a 60hz monitor vs 60fps video (což nebylo perfekt synchro), vyřešilo to dát v driverech vsync by app a u MPC nastavit aby se fullscreen renderoval jako D3D fullscreen, pak se video lockloo na vsync a bylo plynulé.

Já jsem přešel z GK110 na GM204 a herní projev naprosto stejnej.

Chtělo by to vyzkoušet v jiném PC a s jinými drivery aby se ukázalo jestli neni HW vadná tzn snaha o řešení by byla jen ztráta času.
amadjr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amadjr »

v nastaveni nvidia panelu jsem se hrabal a tebou zminene veci jsem testoval-bez uspechu. rikam, nemam fyzicky zkusenost z domu ale na asusu v praze jsem hral quake 3 na 120fps na 165Hz monitoru prave s maxwellem, myslim ze to byl zrovna GTX 970 a chovani mysi, resp inputlag byl taky nestandartne vysokej :/ ale je mozne ze tam to bylo jiz jen nastavenim, nemel jsem moznost si s tim tak hrat.. kde jsem zaznamenal u mnou testovane 950 nejvetsi masakr byl Witcher 3 a novy Wolfenstein..
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

ja nejaky input lag nepozoruju u wolfa.. (new order) jen mam mozna nizsi naroky a stejne bych to nepoznal :-D
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já jsem extra inputlag háklivej člověk, možná nejvíc z tohodle fora, hry jako UT či quake hraju na CRT a věřte mi kdyby maxwell mě vyšší inputlag hned bych to tu rozmáznul a hned by letěl z okna, toto prostě ne.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“