Ahoj,
prosím vás, měl bych dotaz ohledně občasného zašumění / zachrastění / zaškvrčení či jak tento pazvuk popsat v reproduktorech, stává se to tak zhruba jednou za 3-4 dny nebo po týdnu, jen když nic nehraje, většinou si toho všimnu večer, když je ticho a je to doopravdy velmi nahodilé. Nevíte co to je? Nevím, kde bych měl hledat chybu zda v reproduktorech, kabelech, kontaktech, zvukové kartě či kde jinde. Jedná se o reproduktory M-Audio BX8a Deluxe. Není to nijak zásadní problém, spíš je to otravné a zajímalo by mě co to může způsobovat a jak se toho zbavit, dříve se mi toto nestávalo, je to zhruba poslední 2 měsíce.
Díky
Občasné zašumění reproduktorů
Moderátor: CageJ
- Toxic 7
- Nováček
-
- Toxic 7
- Nováček
-
Re: Občasné zašumění reproduktorů
Tak jsem komplet vsechny kabely odpojil, zapojil opet, profouknul stlacenym vzduchem konektory jak u repraku, tak u zvukovky, ale jak jen jsem se posadil opet k PC tak jak na potvru mi to zachrastelo znova
.
Opravdu nekdo nevi v cem muze byt problem?

Opravdu nekdo nevi v cem muze byt problem?
- Jurawood
- Začátečník
nalomený signální kabel, zvukovka, zesilovač. Změřit ohmmetrem a kroutit kabely.
To je vždy problém zjistit, když se to projeví jen jednou za čas.
To je vždy problém zjistit, když se to projeví jen jednou za čas.
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
- crashPC
- Mírně pokročilý
Spíš mi to přijde jako nějak špatně "z-engineer-ovaný" nějaký bazmeg v zesilovači. Třeba správná sekvence MUTE, nebo hraniční hodnoty, pokud nejsou dobře nastaveny s hysterezí, můžou dělat v zesilovači brajgl. Je toho víc. Věštit z koule se to nedá.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...