Zdravím panove
Mam problem s poskozenou antireflexni vrstvou lcd.
Jedna se o 6.5 lcd panel z bignavi v e39 a pri uklidu v aute se mi dostal na display pripravek na cisteni palubky. Kdyz jsem to kapesnickem setrel tak to sebou vzalo i antireflexni vrstvu. Za deniho svetla na tom neni nic videt.
Existuji u nas firmy, ktere se necim takovym zabivaji??
lcd panel antireflexni vrstva
Moderátor: maXXmilian
- assassin_89
- Nováček

-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: lcd panel antireflexni vrstva
Tohle vidim jako problém, LCD neni CRT ze kterého se dala antireflexka "servat" hrubou silou protože pod tim bylo tvrdé sklo. U LCd bejvá povrchová úprava součástí fyzicky samotné horní vrstvy panelu, tzn neni na to nanešená extra vrstva. Docela se bojim že pokud se ti to naleptalo naleptal se ti samotnej plast vrchní vrstvy panelu, tzn nic s tim neuděláš.
- assassin_89
- Nováček

-
Asi takhle nevydrelo se to do hloubky proste to v horni ctvrtine udelalo flek a zbytek mikroskrakrabanecky v te antireflexni vrstve vnejsi folie( zkousel jsem a po naneseni toho pripravku ji to smejva s neuveritelnou lehkosti) . Povrch je lesklej jak zrdcadlo. Usuzuju ze na tom display byla vrstva nejakym zpusobem nanesena na polaryzacni folii. Celej ten panel navi je z roku 2001.
Obednal jsem matnou antireflexni folii pro ntb s lesklym displayem. Snad zitra prijde.
Myslis ze to bude mit smysl??
Jinak me ceka jedine ebay ale za samotnej panel darda 4000.
Jiny radio tam nechci pac mam k tomu pripojeny rapsberry s ibus interfacem s bmwraspcontroll a nabizi mi to vic moznosti nez jakykoli soucasny radio a zachovava to i originalitu interieru.
Obednal jsem matnou antireflexni folii pro ntb s lesklym displayem. Snad zitra prijde.
Myslis ze to bude mit smysl??
Jinak me ceka jedine ebay ale za samotnej panel darda 4000.
Jiny radio tam nechci pac mam k tomu pripojeny rapsberry s ibus interfacem s bmwraspcontroll a nabizi mi to vic moznosti nez jakykoli soucasny radio a zachovava to i originalitu interieru.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Sorry, nemam potuchu jakej bude výsledek, neporadim ti. Já jsem antireflexku sundaval jen z CRT, z LCD si ani nedovedu představit jak abych jej nerozleptal celej.
- assassin_89
- Nováček

-
No takze folie nedorazila. Ale zatim jsem se dostal k tomu ,ze antireflexni vrstvu nebo to co z ni zbylo jsem bez problemu sundal( co neslo jsem dogumoval pryzi) vysledek je takovej ze mam dokonalou plochu jak zrdcadlo nebo leskly display a to neposkrabany a nepoleptany(ono kdyby to leptalo plasty asi mi to sezere i palubku). Uvidim co s tim udela ta folie protoze za deniho svetla mi to odrazi slunko do xichtu.
Pri nejhoraim vysolim 4000 za pripitomelej archaickej panel:/
Pri nejhoraim vysolim 4000 za pripitomelej archaickej panel:/
- assassin_89
- Nováček

-
Tak jen davam info 
Display se podarilo zachranit antireflexni folii. oprava vysla na 200 CZK
Bohu dik, ze sla stara antireflexni vrstva tak krasne odstranit.
Display se podarilo zachranit antireflexni folii. oprava vysla na 200 CZK
Bohu dik, ze sla stara antireflexni vrstva tak krasne odstranit.