momentalne mam nejake penizky a chtel bych postupne trochu upragovat
Zdroj mam Seasonic S12II-520W (SS-520GB F3) 80Plus Bronze (ten bych rad nemenil kupoval jsem ho cca ctyri mesice zpet co vypovedel sluzbu ten stary.. zdroj by to snad mel utahnout (na 12V vetvi ma 480W) http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm
mam dva externi WD disky kazdy s kapacitou 1tera (na data mi zatim staci), tedy potrebuji ssd na operacni system..
ram vlastnim momentalne 2x4Gb (1333mhz) prozatim take nebudu menit ale urcite mam v planu poridit 2x 8Gb s vyssi frekvenci.. (koupim pokud to bude vyzadovat uprage desky)
Grafická karta MSI nVidia N550GTX-Ti-M2D1GD5/OC, GDDR5 1GB,192bit, - tu budu rozhodne menit ale az po novem roce ne-li az skonci jaro.. prvni jsem uvazoval o gtx 960 4G, ale urcite posetrim a koupim gtx 970 (nebo mate jiny nazor?) zde budu mit strop tech 10-12 tisic
Tedy momentalne bych po vas chtel radu ohledne zakladni desky a procesoru (intel i5 nebo nejaky z tech levnejsich i7?)
u desky bych mel urcite pozadavek UEFI, USB3 (snad kolem 3-4 tisic)
doted jsem jel na procesorech amd proto u intelu si opravdu necham rad poradit (samozrejme i chladic) zde nejak nevim 5-8 tisic?
case.. zde je mi to v podstate jedno hlavne at dobre koluje vzduch a sirka maximalne 21,5cm.. kolem 2 tisic
ssd disk 2-3 tisice
Rozhodne mam v planu poridit STEAMVR (htcvive) a chci abych nemel problem to utahnout!!
urcite bude nekdo oponovat jak ma vybrat komponenty kdyz htc vive jeste nezverejnilo minimalni pozadavky pro tuto VR, ale potrebuji upragovat trochu postupne.. nemuzu vyplivnout 30 tisic jen tak + za tu masinku na hlavu ktera nebude zrovna levna:D neco sem tam uniklo a vyklada se ze prave zminovana gtx 960 by byla opravdu minimalni pozadavek a proto ta gtx 970.. (jsou v tom vlastne 2 obrazovky jedna na kazde oko 1200x1080pixel, 90fps
Tak kdo poradi snad ten rozpocet je realny.. jsem otevreny
dekuji