Corsair-CX750, vydržel 3 dny

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Corsair-CX750, vydržel 3 dny

Příspěvek od HafanPetr »

Zdravím, minulý týden jsem koupil nový Corsair CX-750 pro 2 grafiky R9-380. Nicméně po 3 dnech nepřetržitého provozu v zátěži cca 400W najednou bum, rána a vyhozené pojistky. Takže jsem ho okamžitě vyhodil z PC a vyzkoušel jsem náhradní zdroj. Naštěstí ostatní komponenty, deska, grafiky, atd. jsou v pořádku. Ve zdroji je zřejmě zkrat přímo na vstupu, protože vyhazuje pojistky, i když není přímo zapojen v PC. Takže zítra jdu reklamovat, ufff...:x
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Corsair-CX750, vydržel 3 dny

Příspěvek od Alfajk »

a to je vyhoda lepsich zdroju, komponenty prezili... bejt to 750W eurocase, tak maji hasici jeden vyjezd navic...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No ja prave ten Eurocase kdysi hodne davno mel a vzalo si to sebou prakticky vse co bylo v PC :cry:
(to jsem jeste ani netusil, ze je to shit a vzdy bude ;) )
Jeste ze ty lepsi zdroje maji ochrany proti prepeti a podobne :)
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

No právě, je zvláštní že přepěťovou ochranu mám i na zásuvce a stejně to nepomohlo. Naštěstí jsem nepoužil spínač přímo na zdroji, protože dostat 220V tak nevím.:shock: Každopádně komponenty přežily a já taky.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Dostat 220 je naprostá pohoda, pokud nemáš 100 let :-D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Však CX je také solidní odpad... já ty zdroje potkal 3x a 2 z toho mrtvé... Třetí pískal když bylo PC vypnuté.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Řikám pořád že CX je hnůj, proč to lidi pořád kupujou…jo aha, protože týpek na Živě to doporučuje 2× předimenzovaný do sestav se skříní za 3 litry a pěti větrákama za další dva, ale když pak sockám nezbude 500 na zdroj, hm.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“