Recovery error, HDD is missing

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Uhernaut
Nováček
Nováček

Recovery error, HDD is missing

Příspěvek od Uhernaut »

Dobrý den,

dnes se mi stal takový problém, takže Vám rovnou nastíním situaci. Mám notebook ASUS K53SD (OS Win 7) - http://www.czc.cz/asus-k53sd-sx981v-hne ... 71/produkt. Dnes, po uvedení notebooku do režimu spánku jsem jej vyndal z batohu a byl vypnutý. Tak jsem ho zapnul a hned mi to nabídlo jestli chci opravu nebo běžné spuštění. Běžné spuštění nešlo a oprava také ne. Níže jsme vše nafotil. Byl bych Vám velice vděčný za jakékoliv rady. Bez notebooku totiž nemůžu pracovat. Děkuji.

V biosu HDD vidět také není, ale po několikanásobném spuštění tam vidět byl. Znovu už ne.
Obrázek

Také nic.
Obrázek

Po kliknutí na položku „Oprava spouštění systému“ opět žádný pozitivní výsledek.
Obrázek

Položka „Obnovení systému“ vyhodila toto:
Obrázek

Položka „Obnovení bitové kopie sytému“ vyhodila toto:
Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Recovery error, HDD is missing

Příspěvek od Alfajk »

pokud je v zaruce tak reklamace, pokud neni tak rozebrat a zkontrolovat kabely, nejspis ale disk proste chcipnul
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Záruka vypršela před 2 měsíci no.... Existuje nějaký test HDD pomocí příkazového řádku?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Pokud ho nevidí ani bios tak ho neotestuješ protože tam neni připojenej. Je mrtvej on, řadič na desce, nebo kabel. Nejjednodušší způsob je prostě jej vyndat a strčit do jiného PC (klidně desktopu) a hned uvidíš jestli je to diskem nebo ne, pokud ne tak se připrav na novej laptop, oprava(resp výměna) boardu bejvá většinou nerentabilní.
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

okay, zkusím ho v jiném ntb. Díky.
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Takže, vložil jsem HDD do jiného notebooku a tam se stal totožný problém. Zkusil jsem dát ještě HDD ze „zkušebního notebooku“ do mého a vše v pořádku, takže problém bude asi s HDD.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jo bude mrtvej no, to máš ještě štěstí, HDD se vymění snadno a levně.
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Děkuji všem za rady, disk je mrtvý, takže jsem koupil nový. Dal jsem OS a samozřejmě nekonečné trable s ovladači. Nemohu zprovoznit wifi. Když jej zapnu přes Fn+F2, tak se sice v animaci uprostřed obrazovky ukáže, že je zapnutá, ale není tomu tak. Jde mi pouze internet před kabel. Nevěděl by někdo co s tím? Ovladače od výrobce jsem zkusil všechny (http://support.asus.com/download.aspx?S ... 53SD&os=30). Atheros ovladač mi po instalaci hodil modrou smrt, jako vždy. Ovladač Intel hází chybu (viz screen). Předem děkuji. Níže posílám screeny.

Obrázek

Obrázek

EDIT: Ovladač WiMAX jsem nainstaloval, ale ukazuje toto:

Obrázek

EDIT: Zkusil jsem ještě program Intel(R) Driver Update Utility a našlo to, že nemám nainstalován Intel Chipset Device Software. Nainstaloval jsem to, napsalo to, že instalace proběhla v pořádku a následně se u ve statusu ukázalo Failed (viz screeny).

Obrázek

Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

narazil jsem na uplne stejnej problem, muzu te uklidnit, ze ma reseni, ale uz si nepamatuju, jaky presne, jen vim, ze zalezelo na poradi instalace vsech driveru, vyscreenuj sem spravce zarizeni

myslim ze prvni byl celej chipset, pak nejakej extra driver pro pci-e, pak neco dalsiho k desce(snad cosi k integrovany grafarne) a az nakonec to byl ovladac wifi, kterej jinak hazel bsod
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Zde je ten screen, díky.

Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na zadnym jinym zarizeni nevidim ? ani !, neni tam nekde neco schovany kdyz to rozkliknes? asi ti nezbyde nic jinyho nez pokus/omyl a doufat
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Nikde jinde není. Jedině tady byly myslím že 3 zařízení, tak jsem dal odinstalovat ovladač a zmizely a objevil se vykřičník u toho nahoře (Další zařízení). Co doporučujete teda?

Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

laborovat s ruznym poradi instalaci tech driveru pro wifi, mozna bych jim zkusil napsat na support, je to jejich bordel, tak at to daji do kupy... ja to taky resil u asus notebooku, mozna jsem mel jen stesti, ze se to opravilo po "urcity" preinstalaci
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Fakt nevím, co už dělat :/
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

vyscreenuj bsod a hod sem taky textovej popis z toho dumpu, idealne uz dekodovanej. (program whoCrashed)
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Musíš na mě česky :) prosím :D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

stahni si whocrashed, spust instalaci toho ovladace co to shazuje, fotakem vyfot tu modrou obrazovku a zaroven posli vypis, kterej najdes v tom whocrashed, az pc zase najede
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Teď to modrou smrt nehodilo, ale ve Správci zařízení je už toto:

Obrázek
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

Zkusil jsem odinstalovat ovladače a při instalaci ovladače Atheros to hodilo modrou smrt:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Uhernaut dne pon 26. říj 2015, 18:47, celkem upraveno 1 x.
Uhernaut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uhernaut »

A toto je v tom whocrashed:

Kód: Vybrat vše

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Mon 26.10.2015 17:29:42 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\102615-56285-01.dmp
This was probably caused by the following module: amppal.sys (AMPPAL+0x18443) 
Bugcheck code: 0x1000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF880053BE443, 0xFFFFF8800358BF58, 0xFFFFF8800358B7B0)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\amppal.sys
product: Intel® Centrino® Wireless Bluetooth® High Speed
company: Windows (R) Win 7 DDK provider
description: Intel® Centrino® Wireless Bluetooth® 3.0 + High Speed Virtual Adapter
Bug check description: This indicates that a system thread generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. 
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: amppal.sys (Intel® Centrino® Wireless Bluetooth® 3.0 + High Speed Virtual Adapter, Windows (R) Win 7 DDK provider). 
Google query: Windows (R) Win 7 DDK provider SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“