HDD na USB jede SATA ne

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PKBO
Moderátor
Moderátor

HDD na USB jede SATA ne

Příspěvek od PKBO »

Zdravím, koupil jsem 5 disků, pravděpodobně sloužili v nějakých DVD krabicích, každopádně to je s nimi komplikované, když je připojím přes USB tak to jede ok, pokud chci ale přes SATA tak na B85 mám smůlu, nevidí ani systém, ani bios.

Tak si říkám, jestli třeba nemají nějak upravený FW, nebo kde hledat jinou zradu a co s ní.

Tady posílám link na info o disku zapojeného přes USB.

https://ctrlv.cz/yGYb

Večer to můžu zkusit ještě na Z97 a X79, ale potřeboval bych to rozchodit i na této B85 desce...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: HDD na USB jede SATA ne

Příspěvek od PKBO »

Jen dodám, že na staré AM2+ desce se disky detekují:
https://www.asus.com/Motherboards/M3A78 ... fications/
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

V biosu zapnout AHCI, pokud není zapnuté...

Po zapnutí počítače se roztočí? Pokud ne, možná je disk nakonfigurovaný aby čekal na zvláštní povel, který mu ten bios nepošle, protože s tím soudruzi z ČLR nepočítali. V tom případě hledat nějakou utilitku která tohle vypne.

Detekuje se když po zapnutí počítače, před naběhnutím systému, zmáčkneš reset? Pak by mohla být na vině příliš dlouhá doba startu disku. A co když datový SATA kabel připojíš až po naběhnutí systému?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

1) AHCI samozřejmě zapnuté
2) Disk se roztočí
3) jsem nepochopil
4) hotswap jsem nezkoušel

nejede to na x79, x58, b85... údajně to jelo na c2d, tam se chystám teprve zkoušet, ovšem nic to neřeší.

přes USB jedou všechny disky jako víno.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“