Ahoj, na všech domácích pc/NB mi win 10 fungují +- dobře až na můj hlavní PC (v popisu).
Už od začátku mám tyto problémy:
1)vždy při prvním zapnutí/restartu a přihlášení do systému se mi po zalogování ozve zvuk jako když odpojíte a připojíte usb zařízení - přitom mě problikne myš - to bych přežil, kdyby se ovšem někdy nestalo, že myš už od začátku zůstane zhasnutá - musím jí odpojit a připojit.
Ten zvuk připojení/odpojení ale negeneruje myš, ale asi i ostatní zařízení, protože i když mám při zapnutí myš odpojenou, tak se ten zvuk ozve...
Připadá mi to, jako by při nabíhání systému se používali nějaký default ovladače USB od MS a pak po přihlášení se načetli jiné...
2) Když se připojím na NAS (který mám připojený jako síťová jednotka), nebo když procházím DVD mechaniku, tak se často stane, že když toto okno zavřu nebo se přepnu na plochu, sekne se explorer.exe, nereaguje nic ve windows... Když pak zběsile klikám po ploše a na start, explorer se restartuje a vše je ok. V událostech se pak objeví, že explorer.exe přestal komunikovat s windows a byl restartován (chyba 1002). Nevíte co s tím? Tohle mě docela s**** a mám chuť udělat reinstall
Nevíte čím to může být? díky
Windows 10 - problém s USB a restartováním explorer.exe
Moderátor: Loki5567
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows 10 - problém s USB a restartováním explorer.exe
Mas tam cistou instalaci nebo si jen upgradoval z predchozi verze? Jestli nemas cistou, tak se odpoved asi nabizi sama
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jasně že čistou, jinak bych se neptal...
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No divil by ses co se tu objevuje za dotazy Jestli ti to dela hned od zacatku, tak me zrovna moc veci nenapada. Nahod aktualni ovladace (hlavne pro cipset) a posledni BIOS, pokud si nezkousel.
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
bios jsem zkoušel nahodit nový (gigabyte měl u nových ovladačů pro zvukovku poznámku, že se musí dát nový bios) a málem jsem PC už nerozjel
- proběhl update biosu, verifikace, restart, náběh loga win. Pak se to kouslo a po tvrdém restartu už nenaběhl ani bios - hodinu jsem tu desku přemlouval aby spustila dual bios a natáhla bios z výroby. Pak jsem tam dal bios co jsem měl před tím a to šlo... další pokusy s nejnovějším jsem už nedělal...
chipset je intel, deska je to tahle (jen už si nepamatuju revizi): http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4140#ov
- proběhl update biosu, verifikace, restart, náběh loga win. Pak se to kouslo a po tvrdém restartu už nenaběhl ani bios - hodinu jsem tu desku přemlouval aby spustila dual bios a natáhla bios z výroby. Pak jsem tam dal bios co jsem měl před tím a to šlo... další pokusy s nejnovějším jsem už nedělal...
chipset je intel, deska je to tahle (jen už si nepamatuju revizi): http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4140#ov
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
Ad2) vysledoval jsem kdy se zasekne explorer.exe - když prohlížím DVD/cd co je v mechanice a pak tu složku zavřu křížkem a taky když procházím NAS a taky pak tu složku zavřu... Tedy v průběhu práce se to nestane, ale až po zavření DVD/složky ...