MSI notebooky? kvalita konstrukce
Moderátor: Don
- Tauzen
- Černá karta

-
MSI notebooky? kvalita konstrukce
Zdar, viděl jsem fotky MSI GS60(recenze), zevnitř:
prvni,druhy,treti
,ale myslím, že tady končí veškerá sranda a ten notebook je křehký jak oplatky Vlnky (které se tak ztenčovaly,až se zanikly), JAKO mainboard zaddělaný šroubkama PŘÍMO do šasi? Nebo HD fláknutý jen tak do kastle baz žádné šachty? Máte někdo s těmito notebook zkušenost? Mám tušení že jediné co je Al je víko, zbytek plastový, protože slova Aluminium a plastic se v text vyskytuje 1x.
Jsem sice zvyklý na trimetal Dell Latitude, ale tohle mi nepřijde normální. Ještě PCB se téměř dotýká obvodové hrany notebooku, IO porty na desce, nejdou na samostatném IO PCB.
prvni,druhy,treti
,ale myslím, že tady končí veškerá sranda a ten notebook je křehký jak oplatky Vlnky (které se tak ztenčovaly,až se zanikly), JAKO mainboard zaddělaný šroubkama PŘÍMO do šasi? Nebo HD fláknutý jen tak do kastle baz žádné šachty? Máte někdo s těmito notebook zkušenost? Mám tušení že jediné co je Al je víko, zbytek plastový, protože slova Aluminium a plastic se v text vyskytuje 1x.
Jsem sice zvyklý na trimetal Dell Latitude, ale tohle mi nepřijde normální. Ještě PCB se téměř dotýká obvodové hrany notebooku, IO porty na desce, nejdou na samostatném IO PCB.
- jagoda
- Středně pokročilý

Re: MSI notebooky? kvalita konstrukce
robi to tak vela firiem, hold taka je doba, vyprdnut kus plastu a tam vsetko nasrat, vydrzi to akurat do skoncenia zaruky a potom dovi-dopo, dnes je dolezite ako notebook vypada, ci je podsvieteny, ci ma prieduchy ako sportove auto a pod, ach kde sa podeli kvalitne apple,stare dell,stare lenovo...
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
- prograw
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jsem na tom stejně, jako ty. Latitude a jeho magnesiová konstrukce prostě nemá chybu. Tyhle plasťáky ovšem dělá mnohem víc firem (vč. Dellu), je to většinou daň za nízkou cenu.
Problém nastává, když tohle výrobce pouští do světa s cenovkou přes 1000$
Problém nastává, když tohle výrobce pouští do světa s cenovkou přes 1000$
- jagoda
- Středně pokročilý

- R-Slama-MSI
- Nováček

Dobrý den,Tauzen píše:Zdar, viděl jsem fotky MSI GS60(recenze), zevnitř:
prvni,druhy,treti
berme v potaz, že notebook má tloušťku 2 cm, moc se tam toho jako brnění vymyslet nedá.
1. plastový je pouze spodní kryt, víko i strana s klávesnicí a celé boky jsou hliníková slitina. Tato kovová vana je jakoby obrácená a k ní je právě přišroubovaná základní deska. Pouze spodní kryt, který se dá sejmout, je plast.
2. disk tam samozřejmě není fláknutý, ale přišroubovaný
Při daných rozměrech (tloušťka 2 cm) a hmotnosti (2 kg) notebooku opravdu těžko uděláte nějaké silnější pancéřování. Od toho je tu pak řada GT. GS = Gaming Slim.
Co se týká tuhosti a pevnosti notebooku, mohu samozřejmě argumentovat jen své subjektivní dojmy a navíc mi jako zástupci značky nemusíte věřit. Notebook je až nečekané tuhý, dokonce i větší GS70 se při zvednutí za roh neprohýbá.
Richard Sláma - MSI
Richard Sláma - MSI
- jagoda
- Středně pokročilý

Ja mam msi rad, a na nikoho nenarazam, vravim vseobecne o tom kam to speje, zahrnam tym aj ine znacky. Ale ako som vyssie spomenul preferujem ine znacky ktore este ako tak nepodliehaju trendom.
Ale graficku kartu by som inu ako msi nechcel.
Ale graficku kartu by som inu ako msi nechcel.
- orgasmic
- Začátečník

-
Srovnáváš blbosti kamaráde.
To je jako vyčítat Ferrari, že má malý kufr.
MSI má několik modelových řad a zrovna GS řada si na žádný workstation nehraje.
Takže příště více popřemýšlet, než napíšeš zase nějakou blbost
To je jako vyčítat Ferrari, že má malý kufr.
MSI má několik modelových řad a zrovna GS řada si na žádný workstation nehraje.
Takže příště více popřemýšlet, než napíšeš zase nějakou blbost
Asus Rog Strix G18
- jagoda
- Středně pokročilý

Dell, Asus, Lenovo maju tiez herne rady a su na tom este celkom dobre, ale ako vravim, vsetko to smeruje niekam. Nech je notebook urceny na cokolvek tak ocakavam pevnu konstrukciu a solidne chladenie, ziadne plastove sendvice pozliepane bez jedineho odsrobovatelneho krytu aby som to mohol aspon raz za cas prefuktnut, ako je to teraz trend, ze ? Tymto nenarazam na Msi ale vravim vseobecne, vsetci dobre vieme ze su znacky ktore su na tom omnoho horsie, nebudem menovat. Btw ferrari na dennu zalezitost si kupi bud profesionalny zavodnik alebo magor. Msi moze mat dobre notasi, len si treba vediet vybrat, ale keby som si uz vyberal notebook, tak bohuzial pozeram inde, lebo Msi je brand ktoremu notebooky nesedia tak dobre ako ostatne veci ktore robi.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Za dob co jsem byl v CZC byly MSI notebooky kvalitou konstrukce jednoznačně nejhorší. A koukám, dodnes se nic nezměnilo.
- jagoda
- Středně pokročilý

Ja si myslim ze to az tak zle byt nemoze, urcite sa da najst kompromis. Pripadne proste nekupis msi ale nieco ine, ak vravim som fanusik msi, ale mam od nich kopec inych veci, nie notebook.
- Butch
- Středně pokročilý

Vsak to mate vsude napric znackami a tridami.
Osizene jsou i Carbony od Lenova s cenovkou 30-60tisic.
Jsou tam poor quality SSD co odchazeji, povedlo se jim par serii s vadnymi deskami, defektni touch displeje, spatne dolehajici kryt na simku, proste mraky veci co by notes v tehle tride nemel mit.
Nerikam ze se kazej nejak vice nez levnejsi kousky, ale v pomeru kolik jich mame (asi 50ks cca 7 druhu) to neni zase tak extra trida za jakou se vydavaji.
Dneska nez clovek neco koupi, musi mesic lezet v recenzich(cist komenty od lidi co stejny model maji...) a nejlepe otestovat nekde nez si neco koupi, protoze jen vyssi cena jiz neni zaruka lepsi kvality.
Osizene jsou i Carbony od Lenova s cenovkou 30-60tisic.
Jsou tam poor quality SSD co odchazeji, povedlo se jim par serii s vadnymi deskami, defektni touch displeje, spatne dolehajici kryt na simku, proste mraky veci co by notes v tehle tride nemel mit.
Nerikam ze se kazej nejak vice nez levnejsi kousky, ale v pomeru kolik jich mame (asi 50ks cca 7 druhu) to neni zase tak extra trida za jakou se vydavaji.
Dneska nez clovek neco koupi, musi mesic lezet v recenzich(cist komenty od lidi co stejny model maji...) a nejlepe otestovat nekde nez si neco koupi, protoze jen vyssi cena jiz neni zaruka lepsi kvality.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To samo sebou nemá nic společného s laptopy. Na to hroznej pozor. Je to jako koupit TV Hyundai protože mam od nich auto a je dobrý. Laptopy MSI a jejich kvalita nemaj nic společného s jejich boardy či GPU. Většinu těch střev do laptopů ani nedělá MSI, dělá to foxcon, na šasí MSI taky nešahne udělá to random čínská továrna co nabídne nejlevnější plast.jagoda píše:Ja si myslim ze to az tak zle byt nemoze, urcite sa da najst kompromis. Pripadne proste nekupis msi ale nieco ine, ak vravim som fanusik msi, ale mam od nich kopec inych veci, nie notebook.
- orgasmic
- Začátečník

-
- Tauzen
- Černá karta

-
orgasmic:Doporučuji spánek v tuto denní dobu než psaní na fórum.
- orgasmic
- Začátečník

-
My tu máme +7 hod, tak se ventiluj raději jinde a trochu lépe 
Asus Rog Strix G18