Jaký vybrat receiver?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jaký vybrat receiver?

Příspěvek od prograw »

Měl bych na místní znalejší jednoduchý dotaz.

Začínají mi chrčet mé stávající starobylé aktivní Geniusy, které mám u PC. Díval jsem se po internetu a nabídka aktivních reproduktorů v rozumné cenové relaci mě celkem zklamala.

Mám doma chátrající starou Sony RX70 hi-fi věž, u které jsou stále dobře hrající Sony 2.0 reproduktory. Našel pro ně využití právě u PC. Vzhledem k tomu, že bych na stůl neměl kam dát celou hi-fi, napadlo mě, že bych si k reproduktorům dokoupil pouze nějaký ojetý receiver.

Potřeboval bych poradit s výběrem, zalíbil se mi tento receiver, který je momentálně vystavená na Bazoši. Bohužel netuším, zda je vhodný pro mé Sony reproduktory, proto níže přikládám jejich specifikaci (stojí na nálepce z jejich zadní strany):

Model SS-L80
55W + 55W RMS
95W + 95W Music power
Rated impedance 6Ω

Děkuji za cenné rady :)
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Jaký vybrat receiver?

Příspěvek od morke »

Ten zesilovač má 50W na kanál a minimální impedance repro 4Ω, takže by to šlo.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vybrat receiver?

Příspěvek od prograw »

Super! Denon by měl být Japonec, takže snad ještě něco vydrží.

Díky za rychlou reakci :)
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“