výběr řešení - pevný internet
Moderátor: Don
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
výběr řešení - pevný internet
Ahoj lidi,
vzhledem k tomu, že jsem se přestěhoval a potřebuji zřídit internet v novém bydlišti a jiná než DSL možnost tam není, vybírám jednak poskytovatele .. což jsem vybral o2 a pak hlavně modem. Všude se totiž dočitám, že ty modemy co "dostanete" k internetu jsou úplně nanic a hlavně dát za něco co nefunguje 984kč mi přijde dost. Rád bych stabilní řešení.
jedná se o lokalitu Benešov u Prahy, dostupný je zde 20Mb/s internet, což pokud se nepletu je už VDSL ne?
tak co teď dá se vůbec pořídit internet bez jejich samoinstalačních balíčku +210kč a routru za 984kč
nebo to zas tak špatný router není? Nebo je nějaký poskytovatel za podobou cenu s normálním roterem... nemám v tom moc přehled, díky za pomoc!
vzhledem k tomu, že jsem se přestěhoval a potřebuji zřídit internet v novém bydlišti a jiná než DSL možnost tam není, vybírám jednak poskytovatele .. což jsem vybral o2 a pak hlavně modem. Všude se totiž dočitám, že ty modemy co "dostanete" k internetu jsou úplně nanic a hlavně dát za něco co nefunguje 984kč mi přijde dost. Rád bych stabilní řešení.
jedná se o lokalitu Benešov u Prahy, dostupný je zde 20Mb/s internet, což pokud se nepletu je už VDSL ne?
tak co teď dá se vůbec pořídit internet bez jejich samoinstalačních balíčku +210kč a routru za 984kč
nebo to zas tak špatný router není? Nebo je nějaký poskytovatel za podobou cenu s normálním roterem... nemám v tom moc přehled, díky za pomoc!
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: výběr řešení - pevný internet
Určitě máš v lokalitě dostupný jen ADSL internet? Co třeba optika? Nevím, kde přesně bydlíš, ale podíval bych se po alternativách, např.:
http://internet.uvt.cz/internet/uvt-fiber/
http://internet.uvt.cz/internet/uvt-fiber/
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jn na ty jsem taky koukal a nemaj tam vysílač a optika tů nikde vážně neni, pro wifi je to holt až moc pod kopcem a ještě na konci Bene.. wifcom a compronet mi nesmí do bytu to je šmejd a dalšího tam nic neni, ještě zkusim souseda jestli nehce dát o2 napůl ale jinak do něj budu muset jít asi sám no
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, to je škoda. To nejsou moc šťastné vyhlídky... Jinak pokud si budeš kupovat vlastní router, tak určitě VDSL a nejlépe s WiFi, která umí i 5 GHz.
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem úspěšně objednal vdslko za 399kč/měsíc pač maji tenhle měsíc slevu pro Benešov,
modem můžu mít svůj tak jsem objednal tohle: ASUS DSL-N17U ... je to dobrej modem?
modem můžu mít svůj tak jsem objednal tohle: ASUS DSL-N17U ... je to dobrej modem?
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
S xDSL modemy nemám moc zkušenosti, ale konkrétně u tohoto bych se trochu bál integrované WiFi antény. Vždycky je lepší mít možnost připojit v případě potřeby externí anténu. Jinak od Asus jsem měl léta klasický kabelový router a byl v pohodě.
Edit:
Tady jsou nějaké poznatky k routeru: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=152285
Edit:
Tady jsou nějaké poznatky k routeru: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=152285
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj to jsem si pročet, jako lidi ho hodnotěj dobře, ale na czc jsem našel dost problému s tím že neví jak to nastavit pro o2 .. tak nechci patřit k nim, asus mam jinak klasickej wifi router i doma a dobrý, stejně tak tenda a zyxel... nicméně ten zyxel co davá o2 k tarifu je naprd děsně poruchová krabička proto jsem si chtěl koupit jinej co nebude taková srágorka
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jasně, tak ať se zadaří a dobře slouží.
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, díky... pak poreferuji 
- Crusad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jediná nepříjemnost s jiným než otestovaným O2 modemem je to nebezpečí, že když ti to z nějakého důvodu přestane fungovat, tak přijede technik, zapojí na to vlastní schválený modem, a pokud mu to půjde, tak už v podstatě vůbec se s tebou nikdo nebude bavit o nějaké závadě.
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak asi takhle ... v pátek přišel člověk zapojil linku, kabely jsem si protahal sám ze sklepa, zásuvku si na zeď taky přidělal, tzn. skoro vše jsem udělal sám. Tady už je pak jasné co znamená slovo zdarma... , Router bylo naštěstí nastavit hračka, cca 30s času, internet fungoval hned. Připojení dle linky max 35Mb/s AVG 27Mb/s co mi řekl z chytré krabičky, dle reálu mám 22Mb/s a ve špičce cca 18Mb/s což za 399 vč. daně/měsíc jde... někdo platí 500 za podělanejch 3,5Mb ... router stále běží bez nějakých chyb, takže za mě spokojenost, teď aby to vydrželo bez problému co nejdýl pač komunikace při problému s o2 je šílenost. To bych mohl sepsat romány, ze zkušeností z dob co jsem ještě dělal ajťáka ..