Má smysl kupovat drahý procesor?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Mates2106
- Nováček
-
Má smysl kupovat drahý procesor?
Ahoj, vypadá to, že budu kamarádovi skládat stolní počítač. Protože to pro něj společně s tabletem bude náhrada za ukradený notebook, myslím, že nebude mít highendové nároky.
Kromě běžných činností nějaká ta práce s grafikou, možná občas s videem, příležitostné hraní starších her. Taky se na PC bude dívat na filmy, takže by nemělo hlučet.
Uvažoval jsem o Pentiu G3250 nebo 3258, ale soused ajťák říká, že by nebral nic "bez íčka".
Otázka zní, opravdu je i3 o tolik lepší? Stojí dvakrát tolik.
Z mého pohledu je i to Pentium dost rychlé, vždyť má v testech dvakrát více bodů než C2D E6600, které mám doteď já jako "rychlý počítač" (s 2GB RAM)
Kromě běžných činností nějaká ta práce s grafikou, možná občas s videem, příležitostné hraní starších her. Taky se na PC bude dívat na filmy, takže by nemělo hlučet.
Uvažoval jsem o Pentiu G3250 nebo 3258, ale soused ajťák říká, že by nebral nic "bez íčka".
Otázka zní, opravdu je i3 o tolik lepší? Stojí dvakrát tolik.
Z mého pohledu je i to Pentium dost rychlé, vždyť má v testech dvakrát více bodů než C2D E6600, které mám doteď já jako "rychlý počítač" (s 2GB RAM)
- riXo
- Začátečník
Re: Má smysl kupovat drahý procesor?
Ano ma zmysel kupovat vykonnejsi procesor, AK ho vies aj vyuzit. Podla tvojho kratkeho popisu by som povedal ze G3258 bude stacit, ak nie tak ho mozes pretaktovat. Mohol by si ale viac rozpisat co znamena 'Kromě běžných činností', pretoze pre velmi vela ludi v dnesnej dobe to znamena sediet na internete a na to Pentium naozaj staci. G3258 + 8GB + SSD a mas dostatok vykonu na drvivu vacsinu aplikacii, co by si mohol vyuzit(podla tvojho skromneho popisu).
Nemozem si ale odpustit... Pytas sa na fore, kde ludom nestacia i5ky na 4.5GHz, ci je naozaj potrebny rychlejsi procesor 6700k@4.8GHz je v dnesnej dobe jedina moznost ako normalne pouzivat PC.
Nemozem si ale odpustit... Pytas sa na fore, kde ludom nestacia i5ky na 4.5GHz, ci je naozaj potrebny rychlejsi procesor 6700k@4.8GHz je v dnesnej dobe jedina moznost ako normalne pouzivat PC.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- blaho
- Žlutá karta
-
@Mates2106
tažko chlape odpovedat na tvoj topic ,
bud konkretnejši , aka praca s grafikov , videom a tak ,
a aj starsie hry /2-3 rocne/ vedia dat naprdel VGA /ake rozlisenie, detaily a tak/
rozpočet max ? nove alebo aj bazar ? aku ma dosku ? ake ma vlastne CPU teraz ?
chce menit CPU, MB+RAM ? zbytok VGA ?
rozpiš to a chalani poradia
@riXo
tažko chlape odpovedat na tvoj topic ,
bud konkretnejši , aka praca s grafikov , videom a tak ,
a aj starsie hry /2-3 rocne/ vedia dat naprdel VGA /ake rozlisenie, detaily a tak/
rozpočet max ? nove alebo aj bazar ? aku ma dosku ? ake ma vlastne CPU teraz ?
chce menit CPU, MB+RAM ? zbytok VGA ?
rozpiš to a chalani poradia
@riXo
- Mates2106
- Nováček
-
Dnes jsem to s ním probíral, prý by chtěl, aby na tom mohli trochu i stříhat video. 4K stěží, spíš normální 1080p a méně. Rozpočet by měl být mírný (budeme stavět "od podlahy", včetně příslušenství) a předtím používal několikaletý noťas. Oproti tomu bude i Pentium docela rychlé. Tak nevím...
- PKBO
- Moderátor
Tak pokud na tom bude stříhat tak bych se pentiu vyhl, to raději jít do bazaru a shánět třeba nějakou lehce zajetou i5 s deskou, v bazaru to bude mít tak o 2000 dražší než nové Géčko s rozumnou deskou.
- r34ktor
- Začátečník
Chtělo by to specifikovat "mírný rozpočet" konkrétní částkou.
Knowledge is power
- petrxp
- Začátečník
-
Tak to pentium bude z core2 duo pořádný skok, ale GTA5 si na tom moc nezahraje (i když znám blázny), ale je to bída . i3 se moc nevyplatí vzhledem k ceně.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Skylake I3 je naopak bych řekl dost dobrá. Hodně těží z efektivějšího HT které skylake přináší.