A jak už ti tu havli psal, stačí třeba napsat Massmanovi a podle posledních rules update je samozřejmě používat můžeš, jen se musíš vzdát bodů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

To bych spíš řekl, že je z toho důvodu, co jsem psal, aby tam jednou nějaký Pepa z Horní Dolní nepostnul nějaký výsledek, ke kterému se haluzácky dostal a potom na to kašlal. To bývá pro lidi, kteří se tomu aktivně věnují, mají podporu výrobců a potřebují postovat výsledky s ESkama, které se jim hodně točí v rukou.Elkim píše:No dává to smysl že jo, nevydanej HW a ES celkově nemá lidem, kterým to v podstatě výrobce nedovolí co dělat v rukou.

Tak jasně, to je věc jiná, drogy je taky zakázaný prodávat a zajdu na Hlavák a koupímhavli píše:Tak ale kdyz je muzes normalne koupit na ebayi...

Nejvíce mě pobavila ta pasáž že člověk nesmí ten HW používat mimo OC soutěže / získává HW čistě jen na OC (možná proto Flanker nepoužíval své 5960X) a vůbec obecně tam chybí akorát poslední bod cosi o modré krvi a šlchtickém rodu. Páni šlechtici si tyhle body vytvořily právě proto aby se nestalo že se prostě někdo oběví porazí je aniž jen tak bez respektu ohrne nos a zase zmizí. Kdybych rok dozadu vzal ty unlock G34ky a byly legal (kor kdybych je jen tak čirou náhodou dal pod dusík) tak v celé AMD kategorii defakto dodnes nic jiného neni. Já mam na tohle prostě jinej úhel pohledu a tim je výkon za každou cenu, ne trápit třeba 2 jádro na dusíku. K čemu, jakej je praktickej účel a hlavně, ten stroj se bude dál používat, proč bych vůbec něco sháněl kdybych to nechtěl pak v praxi používat, nedává mi to logiku. Tehdy jsem to okomentoval slovy:You’re Elite If …
you get a personalized version of overclocking software (eg. Afterburner Extreme) on a regular basis
you get (engineering grade) hardware for alpha/beta testing overclocking capabilities
can request motherboard bios versions with special overclocking features
you have access to special publicly unavailable XOC or coldslow VGA bioses
you receive hardware for the sole purpose of overclocking
you get invited to private overclocking events organized/sponsored by industry
You’re Not Elite If …
you receive hardware for reviews, which you afterwards use for your overclocking
your friend gives you a version of afterburner extreme
you find coldslow bioses on the internet and use them
you win hardware in an overclocking competition
you qualify for an overclocking competition via an open or public qualifier

Je to prostě sport, to že je to nepoužitelný na 24/7 je naprosto irelevantní věc. To je jak kdybych zpochybňoval sprint na 100M a výsledky Usiana Bolta s tím, že se stejně takhle nedá pořád běhat a polemizoval bych nad tím, k čemu to teda je...Kdybych rok dozadu vzal ty unlock G34ky a byly legal (kor kdybych je jen tak čirou náhodou dal pod dusík) tak v celé AMD kategorii defakto dodnes nic jiného neni. Já mam na tohle prostě jinej úhel pohledu a tim je výkon za každou cenu, ne trápit třeba 2 jádro na dusíku. K čemu, jakej je praktickej účel a hlavně, ten stroj se bude dál používat, proč bych vůbec něco sháněl kdybych to nechtěl pak v praxi používat, nedává mi to logiku.

To má obrovskou výhodu, ale proč by někdo kdo si to pořídí na vlastní náklady nemohl proti němu nastoupit? Preventivně je diskvalifikovat na bázi pravidel eh? Co kdybych třeba zjistil HW voltage mod části karty kterej ještě nikdo nezná a díky němu se mi povedlo lepší OC? Nebo přeletoval array registry z 2687W na 3930K apovedl ose mi unlocknout 20MB L3 a díky tomu vyhrál? To by bylo kacířství že... Tohle je přesně ten problém. A druhej je, pokud jsem někdo koho intel miluje a můžu si listovat skrze 5960X jak chci a vybírat, tak já bych intelu řekl, co kdyby jsme mi místo těch 50 ti 5960x poslali jeden E5-1691 v3 ( existující unlock Haswell 14 jádro, neni to ES, ale stále pro veřejnost nedostupné), a toho poslat do boje. Když už se nemůže zůčastnit veřejnost tak proč nepoužít HW co je fakt nádhernej a neni pro širou veřejnost.Takovej Vince Lucido si může prubnout všechny karty v Kingpin sérii a vybere si

Však si přečti úvod HWBotu. Tam je přesně napsaný, že je to koncipované tak, aby byl oceněn skill a znalosti. Tz. např voltmódy. Proto je lépe oceněnej člověk, kterej umí nějakej ten voltmod, rozumí tomu po inženýrský stránce, napájí si na kartu powerboardy, zaizoluje desku a pořeší si chlazení, než někdo, kdo má prostě bohatýho tátu, hodí 2x 5960X do dualboardu + 4x TitanX a dá OC bez zvedání voltáže.DOC_ZENITH píše:To má obrovskou výhodu, ale proč by někdo kdo si to pořídí na vlastní náklady nemohl proti němu nastoupit? Preventivně je diskvalifikovat na bázi pravidel eh? Co kdybych třeba zjistil HW voltage mod části karty kterej ještě nikdo nezná a díky němu se mi povedlo lepší OC? Nebo přeletoval array registry z 2687W na 3930K apovedl ose mi unlocknout 20MB L3 a díky tomu vyhrál? To by bylo kacířství že... Tohle je přesně ten problém.Takovej Vince Lucido si může prubnout všechny karty v Kingpin sérii a vybere si

ty nejdou dualovat...2x 5960X

Vzal jsi to za špatný konec... HWBot není jen o tom největším absolutním výkonu ze všeho hardwaru, ale i o tom, vymáčknout z každé jednotlivé komponenty maximum, proto se taktují i Pentia a další levnější věci. A ty, pokud nemáš poslední generaci ESek, můžeš samozřejmě nastoupit proti všem v globálním žebříčku (nehledě na to, že soutěže čistě pro elitní ligu snad ani nejsou, ne?), v tom ti nic nebrání. HWBot úzce spolupracuje se všemi možnými vendory a proto nepovoluje ESka jinde, než u Elitní ligy, kde je lidi dostávají třeba přímo od Intelu nebo od výrobců desek, tj. správnou cestou. Kdežto používat ESko, které jsi koupil někde na eBayi je špatně, Intelu se to nelíbí (je to jen příklad).DOC_ZENITH píše:"I do not give a crap about your competition, I want to build the fastest x86 computers ever and I want others to beat me in that matter, so next time Ill strive for something even stronger, that's the joy of PC HW, the performance. And this should be a place where we can compete, but for some reason we are not wanted, you rather pick 50 "chosen" guys all testing the same CPU on the same ROG board, what a waste."