---overclocking z pohledu světových nadšenců---

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Re: ---overclocking z pohledu světových nadšenců---

Příspěvek od Elkim »

Ty o voze, já o koze. Xeony jako takový nejsou zakázaný, jsou zakázaný ESka a "unreleased hardware" co se bodování týče. To, co píšeš v posledním postu normálně můžeš, ale ty máš právě ten unrelease hw, kde ti samozřejmě může málokdo konkurovat a to z toho důvodu, že se to dost špatně shání.

A jak už ti tu havli psal, stačí třeba napsat Massmanovi a podle posledních rules update je samozřejmě používat můžeš, jen se musíš vzdát bodů.

Obrázek
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Aneb musíš se přesunout do elitní ligy. Jen to Massman, alespoň dříve, hodnotil individuálně a díval se na výsledky toho člověka, jestli má vůbec smysl ho pouštět do elitní ligy třeba jen kvůli toho, že se nějaký zázrakem dostal k nějaké multi-CPU Xeon platformě, kde jsou osazené ESka. Jestli to ještě dělá i teď, to nevím, ale já kvůli ESkám pod dusíkem právě do Elite ligy šel. Že se mi nebudou počítat HW body, to je mi celkem jedno.

Neplatí to samozřejmě pro soutěže, tam nezáleží, ve které lize člověk je (pokud to není nějaká rookie soutěž, kde omezení je třeba nejvýše na enthusiast).
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Tak jasně, každej si na hwb žije po svým. Mě to baví jednak z důvodu "logování" a honit body, ranky mě baví taky :)

Flanker mi to říkal tak, že aby člověk mohl do Elite, musí mít ověřený vztahy s výrobci, což ty asi máš :)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Jo, už si vlastně vzpomínám... to byla ta podmínka, že člověk musí spolupracovat přímo s výrobci. No tak to řeší asi vše no.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

No, je jeste jedno reseni - pockat na Broadwell-E... a pak uz muze Haswell-E ES vysledky posilat kdokoliv (uz to nebude current-gen ES).
Naposledy upravil(a) havli dne ned 8. lis 2015, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

No dává to smysl že jo, nevydanej HW a ES celkově nemá lidem, kterým to v podstatě výrobce nedovolí co dělat v rukou.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tak ale kdyz je muzes normalne koupit na ebayi... :)
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Elkim píše:No dává to smysl že jo, nevydanej HW a ES celkově nemá lidem, kterým to v podstatě výrobce nedovolí co dělat v rukou.
To bych spíš řekl, že je z toho důvodu, co jsem psal, aby tam jednou nějaký Pepa z Horní Dolní nepostnul nějaký výsledek, ke kterému se haluzácky dostal a potom na to kašlal. To bývá pro lidi, kteří se tomu aktivně věnují, mají podporu výrobců a potřebují postovat výsledky s ESkama, které se jim hodně točí v rukou.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

havli píše:Tak ale kdyz je muzes normalne koupit na ebayi... :)
Tak jasně, to je věc jiná, drogy je taky zakázaný prodávat a zajdu na Hlavák a koupím :) Pointa je v tom, že se celá komunita tady DOCovi nemůže reálně konkurovat a kdyby za to měl body, zaniká pak celá pointa rvát HW na max třeba na dusíku.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ja osobne bych tohle nijak neomezoval. Proste kdo co ma, to submitne (a jestli to je random typek nebo tovarni overclocker je uplne fuk). Na WR v heavy multithreadu normalni i7 stejne nejsou (ani s dusikem) a global skore treba 6c nebo 8c tyhle multijadra xeony neovlivni.

Za par mesicu (az bude BW-E) to tam klidne muze DOC strelit a body i WR umisteni v nekterych benchmarcich mit bude.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hmm, myslim že ne, já nesouhlasim s tim obecnym zadánim celé věci, tohle mi opřijde jako uměle vytvořenej elitizmus, jen si to přčtěte:
You’re Elite If …

you get a personalized version of overclocking software (eg. Afterburner Extreme) on a regular basis
you get (engineering grade) hardware for alpha/beta testing overclocking capabilities
can request motherboard bios versions with special overclocking features
you have access to special publicly unavailable XOC or coldslow VGA bioses
you receive hardware for the sole purpose of overclocking
you get invited to private overclocking events organized/sponsored by industry

You’re Not Elite If …

you receive hardware for reviews, which you afterwards use for your overclocking
your friend gives you a version of afterburner extreme
you find coldslow bioses on the internet and use them
you win hardware in an overclocking competition
you qualify for an overclocking competition via an open or public qualifier
Nejvíce mě pobavila ta pasáž že člověk nesmí ten HW používat mimo OC soutěže / získává HW čistě jen na OC (možná proto Flanker nepoužíval své 5960X) a vůbec obecně tam chybí akorát poslední bod cosi o modré krvi a šlchtickém rodu. Páni šlechtici si tyhle body vytvořily právě proto aby se nestalo že se prostě někdo oběví porazí je aniž jen tak bez respektu ohrne nos a zase zmizí. Kdybych rok dozadu vzal ty unlock G34ky a byly legal (kor kdybych je jen tak čirou náhodou dal pod dusík) tak v celé AMD kategorii defakto dodnes nic jiného neni. Já mam na tohle prostě jinej úhel pohledu a tim je výkon za každou cenu, ne trápit třeba 2 jádro na dusíku. K čemu, jakej je praktickej účel a hlavně, ten stroj se bude dál používat, proč bych vůbec něco sháněl kdybych to nechtěl pak v praxi používat, nedává mi to logiku. Tehdy jsem to okomentoval slovy:

"I do not give a crap about your competition, I want to build the fastest x86 computers ever and I want others to beat me in that matter, so next time Ill strive for something even stronger, that's the joy of PC HW, the performance. And this should be a place where we can compete, but for some reason we are not wanted, you rather pick 50 "chosen" guys all testing the same CPU on the same ROG board, what a waste."
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne ned 8. lis 2015, 16:00, celkem upraveno 1 x.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Tak jak jinak oddělit lidi, kteří ten HW můžou fasovat jak celníci ponožky od těch, kteří binujou max tak na svoje náklady?

Takovej Vince Lucido si může prubnout všechny karty v Kingpin sérii a vybere si, s kterou bude soutěžit na HWB nebo Lam Chi Kui, kterej ty CPUčka snad taky fasuje a půlku života nedělá nic jinýho, než binuje, binuje a binuje..
Kdybych rok dozadu vzal ty unlock G34ky a byly legal (kor kdybych je jen tak čirou náhodou dal pod dusík) tak v celé AMD kategorii defakto dodnes nic jiného neni. Já mam na tohle prostě jinej úhel pohledu a tim je výkon za každou cenu, ne trápit třeba 2 jádro na dusíku. K čemu, jakej je praktickej účel a hlavně, ten stroj se bude dál používat, proč bych vůbec něco sháněl kdybych to nechtěl pak v praxi používat, nedává mi to logiku.
Je to prostě sport, to že je to nepoužitelný na 24/7 je naprosto irelevantní věc. To je jak kdybych zpochybňoval sprint na 100M a výsledky Usiana Bolta s tím, že se stejně takhle nedá pořád běhat a polemizoval bych nad tím, k čemu to teda je...
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tady jde o to, ze lidi co ten HW dostavaji zadarmo od vyrobce muzou vesele benchmarkovat a jsou vedeni jako "elite". Normalni smrtelnici si ES koupi za tezce vydelane penize a maji smulu. Beztak se vsichni elite ucastni normanich WR a global zebricku... takze nevidim moc duvod to ostatnim zakazovat.

Ja osobne to mam celkem na haku, protoze moje nejmodernejsi ES je Northwood Xeon a beztak jedu vyhradne na HW masters ligu a ostatni me nezajima. Kvuli par vysledkum na peltieru jsem v extreme lize a vlastne kvuli tomu nemuzu do vselijakych soutezi. Ale na HW bodech me to nijak neomezi, takze co uz.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Takovej Vince Lucido si může prubnout všechny karty v Kingpin sérii a vybere si
To má obrovskou výhodu, ale proč by někdo kdo si to pořídí na vlastní náklady nemohl proti němu nastoupit? Preventivně je diskvalifikovat na bázi pravidel eh? Co kdybych třeba zjistil HW voltage mod části karty kterej ještě nikdo nezná a díky němu se mi povedlo lepší OC? Nebo přeletoval array registry z 2687W na 3930K apovedl ose mi unlocknout 20MB L3 a díky tomu vyhrál? To by bylo kacířství že... Tohle je přesně ten problém. A druhej je, pokud jsem někdo koho intel miluje a můžu si listovat skrze 5960X jak chci a vybírat, tak já bych intelu řekl, co kdyby jsme mi místo těch 50 ti 5960x poslali jeden E5-1691 v3 ( existující unlock Haswell 14 jádro, neni to ES, ale stále pro veřejnost nedostupné), a toho poslat do boje. Když už se nemůže zůčastnit veřejnost tak proč nepoužít HW co je fakt nádhernej a neni pro širou veřejnost.

Mě by třeba super zajímalo jak by se choval takovej unlock Xeon s novym typem paměti LR-DIMM ( http://www.simmtester.com/page/news/sho ... sp?num=167 , http://www.edn.com/design/designcon/443 ... -bandwidth ) a jak by škálovala prostupnost s počtem ranků a pod. Ale to nikdo neotestuje, jak se chová 5960X jsem viděl na launchday nemusím to vidět 100x znova na dusíku. Zadání by prostě mělo bejt třeba "cinebench R15, dostaňte to co nejvejš, žádná další omezení (krom sw/hw cheatů sam osebou)".
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

DOC_ZENITH píše:
Takovej Vince Lucido si může prubnout všechny karty v Kingpin sérii a vybere si
To má obrovskou výhodu, ale proč by někdo kdo si to pořídí na vlastní náklady nemohl proti němu nastoupit? Preventivně je diskvalifikovat na bázi pravidel eh? Co kdybych třeba zjistil HW voltage mod části karty kterej ještě nikdo nezná a díky němu se mi povedlo lepší OC? Nebo přeletoval array registry z 2687W na 3930K apovedl ose mi unlocknout 20MB L3 a díky tomu vyhrál? To by bylo kacířství že... Tohle je přesně ten problém.
Však si přečti úvod HWBotu. Tam je přesně napsaný, že je to koncipované tak, aby byl oceněn skill a znalosti. Tz. např voltmódy. Proto je lépe oceněnej člověk, kterej umí nějakej ten voltmod, rozumí tomu po inženýrský stránce, napájí si na kartu powerboardy, zaizoluje desku a pořeší si chlazení, než někdo, kdo má prostě bohatýho tátu, hodí 2x 5960X do dualboardu + 4x TitanX a dá OC bez zvedání voltáže.

Dyť ti nikdo nebrání navoltmodovat Kingpina a přeletovat array a ukázat testy. Už vůbec ti nikdo nebrání tohle dělat na levně dostupným HW a urvat gold cupy a první místa, mrkni, kolik má havli pohárů a odznaků, proto se to takto oceňuje a druhá věc je ta, že čím víc submitů v daný disciplíně a hw, tím je to lépe bodované, protože je těžší něco urvat.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

2x 5960X
ty nejdou dualovat...
S tim co jsi řekl, ha úplně jsem zapoměl na ten socket 3 turnaj a mou tajnou zbraň Intel P24T overdrive, agh, ok, necháme to už bejt. Zbytečné se dohadovat, asi se neshodneme.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Normalne v beznych HW a globalnich zebriccich se necha pouzivat bez omezeni naprosto cokoliv, pokud to neni posledni generace ES. To znamena napriklad unlocknout L2 cache na Duronu, prepajet pameti na grafice, VRM, atd. http://hwbot.org/submission/2325975_hav ... 2668_marks

Cili je dost prostoru najit si neco co me bavi a toho se drzet. Treba udelat mod 2687W na OC zakazane urcite neni.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

DOC_ZENITH píše:"I do not give a crap about your competition, I want to build the fastest x86 computers ever and I want others to beat me in that matter, so next time Ill strive for something even stronger, that's the joy of PC HW, the performance. And this should be a place where we can compete, but for some reason we are not wanted, you rather pick 50 "chosen" guys all testing the same CPU on the same ROG board, what a waste."
Vzal jsi to za špatný konec... HWBot není jen o tom největším absolutním výkonu ze všeho hardwaru, ale i o tom, vymáčknout z každé jednotlivé komponenty maximum, proto se taktují i Pentia a další levnější věci. A ty, pokud nemáš poslední generaci ESek, můžeš samozřejmě nastoupit proti všem v globálním žebříčku (nehledě na to, že soutěže čistě pro elitní ligu snad ani nejsou, ne?), v tom ti nic nebrání. HWBot úzce spolupracuje se všemi možnými vendory a proto nepovoluje ESka jinde, než u Elitní ligy, kde je lidi dostávají třeba přímo od Intelu nebo od výrobců desek, tj. správnou cestou. Kdežto používat ESko, které jsi koupil někde na eBayi je špatně, Intelu se to nelíbí (je to jen příklad).
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ebay už je dávno za Zenitem (ehm...), Čínský Taobao, tam to frčí. :P
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jo ebay je moc oklestena :D chce to neco jako silkroad pro HW a geeky
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Odpovědět

Zpět na „Procesory“