Fallout 4
Moderátor: Baneshee
- WOB
- Červená karta

-
Re: Fallout 4
Jen lehce doupravím pár věcí co Tigerovi uteklo mezi prsty.
1) Fallout je značka, kteou na vrchol legend dostali výrobci 1 a 2ky.
Bylo to tím, že v té době nic krom Jagged Alliance nebylo, perfektní atmosféera po atomové válce, obrovsky možné variace textů a kombinací a taky možných konců hry.
(dovolím si zde odbočit, co třeba STALKER? Jakoby přes kopírák, taky jste mohli měnit konec, taky šlo o survival, dokonce jste museli jíst! A najednou kolem této hry vznikl kult. Dalo by se říct, že jakoby těžší hra na přemýšlení byla lepší než prachsprostá střílečka o ničem. )
2) Fallout od Behesedy je sice 3D, ale naprosto příběhově o ničem. (proto jsem uvedl 101+ důvodů Dana Vávry v předchůdci) Jen vydělávají na úspěchu který vyrobil někdo jiný a vezou se na něm a lidi to budou kupovat protože fallout.
3) Protože od Behesedy to bylo oničem vzniklo NV s DLC a to už projít aby jste byli všude a všechno vyřešili dá zabrat, stejně jako původní jednička a dvojka.
4) Počítal jsem to z hlavy, zhruba podle ARMY/Operace Flashpoint, by se mhlo jednat o programátory engine 3x , postavičky 2x, texturaři 4x, lokace 4x, hudba zvuky 2x, příběh 3x, vedoucí 2x, zbraně 2x, testeři 6x, šéf 1x, milenka šéfa 1x = 30 lidí, 30lidí x cca 35.000,-Kč/měsíčně = 1.040.000 Kč/měs x 24 měíců = 24.000.000,-Kč + vybavení a zázemí, i kdybych započítal jednou tolik tak máme 50-100 milionů za dva roky. Co to je proti vydělané miliardě. A zkus to přepočítat, na první Mafii víc lidí nedělalo.
5) co se týká kvality hry...viz tento odkaz.
6) jo kašlu na to až bude po všem klid a F4 bude zase moderama upravená, pak se o tu hru začnu zajímat více.
1) Fallout je značka, kteou na vrchol legend dostali výrobci 1 a 2ky.
Bylo to tím, že v té době nic krom Jagged Alliance nebylo, perfektní atmosféera po atomové válce, obrovsky možné variace textů a kombinací a taky možných konců hry.
(dovolím si zde odbočit, co třeba STALKER? Jakoby přes kopírák, taky jste mohli měnit konec, taky šlo o survival, dokonce jste museli jíst! A najednou kolem této hry vznikl kult. Dalo by se říct, že jakoby těžší hra na přemýšlení byla lepší než prachsprostá střílečka o ničem. )
2) Fallout od Behesedy je sice 3D, ale naprosto příběhově o ničem. (proto jsem uvedl 101+ důvodů Dana Vávry v předchůdci) Jen vydělávají na úspěchu který vyrobil někdo jiný a vezou se na něm a lidi to budou kupovat protože fallout.
3) Protože od Behesedy to bylo oničem vzniklo NV s DLC a to už projít aby jste byli všude a všechno vyřešili dá zabrat, stejně jako původní jednička a dvojka.
4) Počítal jsem to z hlavy, zhruba podle ARMY/Operace Flashpoint, by se mhlo jednat o programátory engine 3x , postavičky 2x, texturaři 4x, lokace 4x, hudba zvuky 2x, příběh 3x, vedoucí 2x, zbraně 2x, testeři 6x, šéf 1x, milenka šéfa 1x = 30 lidí, 30lidí x cca 35.000,-Kč/měsíčně = 1.040.000 Kč/měs x 24 měíců = 24.000.000,-Kč + vybavení a zázemí, i kdybych započítal jednou tolik tak máme 50-100 milionů za dva roky. Co to je proti vydělané miliardě. A zkus to přepočítat, na první Mafii víc lidí nedělalo.
5) co se týká kvality hry...viz tento odkaz.
6) jo kašlu na to až bude po všem klid a F4 bude zase moderama upravená, pak se o tu hru začnu zajímat více.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
WOB: fajn, tak nam tu do te doby uz hlavne prosim nic nepis, diky.
My s predobjednavkama a normalnimi PC, na kterych jedou hry, se tu budem dal dohadovat, jak nam to jede, jak se nam to libi apod.
My s predobjednavkama a normalnimi PC, na kterych jedou hry, se tu budem dal dohadovat, jak nam to jede, jak se nam to libi apod.
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- Xnovic
- Začátečník

Já nakonec předobjednávku nemám. Nějak nestíhám hrát to, co mám rozehraný 
Jinak pro dost lidí není značka Fallout, to co vytvořili vývojáři v prvním a druhém díle. Já (a určitě nejen já) hrál jako prvního Fallouta 3. A podle mě jak trojka, tak NV jsou jedny z nejlepších her, co jsem hrál..
Já bych to viděl asi takhle. Pokud se vám nelíbí, jakým směrem se hra (respektive vývoj hry) ubírá, tak si hru nekupujte a nekažte to ostatním..
Jinak pro dost lidí není značka Fallout, to co vytvořili vývojáři v prvním a druhém díle. Já (a určitě nejen já) hrál jako prvního Fallouta 3. A podle mě jak trojka, tak NV jsou jedny z nejlepších her, co jsem hrál..
Já bych to viděl asi takhle. Pokud se vám nelíbí, jakým směrem se hra (respektive vývoj hry) ubírá, tak si hru nekupujte a nekažte to ostatním..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hrozně hloupej přístup. Takže jako pokud něco stojí za prd, tak to nebudeme kritizovat abysme nevadili sluníčkovejm lidem ? Nedík.Xnovic píše:Já nakonec předobjednávku nemám. Nějak nestíhám hrát to, co mám rozehraný
Já měl Fallout 1/2/NV za nejlepší hry všech dob patnáct let (až do letoška, kdy je u mě překonal Zaklínač 3). Trojka se mi taky líbila, dohrál jsem jí se všemi DLC. Ale je ze série zdaleka nejhorší, má nejvíc nedostatků. Naštěstí skvělá atmosféra zachraňuje hodně.
Fallout 4 budu hodnotit tak jak bude působit. Předobjednávku mám a chystám se na to. Nebudu chválit dialogy a příběh pokud budou stát za starou belu jen abych něco "nekazil ostatním".
Ale pokud ty aspekty budou výborné, tak je chválit budu a budu rád že se Bethesdě povedlo konečně něco slušného napsat.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Xnovic
- Začátečník

Chjo.. Tady fakt nemůže člověk nic napsat.Paul píše:
Hrozně hloupej přístup. Takže jako pokud něco stojí za prd, tak to nebudeme kritizovat abysme nevadili sluníčkovejm lidem ? Nedík.
Jde o to, že tu každej kritizuje něco, co ani nehrál...
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- WOB
- Červená karta

-
Jo jestli to chceš slyšet takto, tak ti řeknu:
"Kdyby se Beheseda radši na to vykašlala a prodala práva nějaké lepší společnosti, která by radši třikrát odložila termín, jen kvůli tomu aby hra byla vyladěná do posledního špendlíku na konci mapy!"
Jo včera bylo pozdě

"Kdyby se Beheseda radši na to vykašlala a prodala práva nějaké lepší společnosti, která by radši třikrát odložila termín, jen kvůli tomu aby hra byla vyladěná do posledního špendlíku na konci mapy!"
Jo včera bylo pozdě
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Klidně piš co chceš, ale pak se nediv když dostaneš odpověď. Zatím se kritizujou jen videa a screeny, počkej až se bude kritizovat samotná hra, to teprv bude masoXnovic píše:Chjo.. Tady fakt nemůže člověk nic napsat.Paul píše:
Hrozně hloupej přístup. Takže jako pokud něco stojí za prd, tak to nebudeme kritizovat abysme nevadili sluníčkovejm lidem ? Nedík.
Jde o to, že tu každej kritizuje něco, co ani nehrál...
(a nebo třeba bude hra úžasná a bude se vychvalovat, yeeea)
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- keistown
- Žlutá karta

-
Promin, ale jestli ti kazi Fallout 4 to ze zkritizuju spatny textury, tak je naprosto rovnocenny kdyz napisu ze mi krvaci oci z lidi co hodnoti Fallout 3 jako dobrou hru, (hodnotim mechaniky a hloubku ve vzahu k F1 a F2) nemyslis?Xnovic píše:Já nakonec předobjednávku nemám. Nějak nestíhám hrát to, co mám rozehraný
Navic na F3 (a F4) nekritizuju ani grafiku, ktera uz v te dobe byla nicmoc a nekritizuju ani 3d provedeni, ktery si proste zada doba, ale kritizuju naproste serezani hernich mechanik na uroven temer obycejne strilecky s par rozhovorama. Doufam ze aspon to staveni vesnice v F4 tomu da trochu smrnc.
mlrs: Reagujes na WOBuv nejspis jeden jedinej post, kterej ma hlavu a patu a body 1-3 jsou pomerne objektivni kritika bethesdich falloutu. (Teda krom vety ze F3 je o nicem, tu bych nechal jako subjektivni pohled)
Naposledy upravil(a) keistown dne ned 8. lis 2015, 21:51, celkem upraveno 2 x.
- Fargl
- Nováček

-
A víte co?
3 mě bavila a NV jsem ani nedohrál. (a teď do mě)
Nevím co si pořád někdo stěžuje ... není čeština , slabá grafika, že to dělá teď Bethesda atd.
Ještě to tu nikdo nehrál a už je celá hra zatracována. Lidi si opravdu umějí jen stěžovat.
Popravdě uvažuju že si půjdu pro krabici na půlnoční prodej i když nový železo ještě nepřišlo (shame on you intel
)
3 mě bavila a NV jsem ani nedohrál. (a teď do mě)
Nevím co si pořád někdo stěžuje ... není čeština , slabá grafika, že to dělá teď Bethesda atd.
Ještě to tu nikdo nehrál a už je celá hra zatracována. Lidi si opravdu umějí jen stěžovat.
Popravdě uvažuju že si půjdu pro krabici na půlnoční prodej i když nový železo ještě nepřišlo (shame on you intel
- WOB
- Červená karta

-
Ale F 1 a 2 nebyl stvořen pro masy lidí! To Beheseda z toho dělá masovou střílečku, nejlípa alá BF4.
Jo mě se líbila F3, ale prostě jako úplně odlišná hra. A stejně tak F3NV, to taky byla úplně jiná hra, jenže svejma přístupama a tím že mě některá rozhodnutí sakra mrzela a u některých člověk musel vážně domýšlet delší dobu než se rozhodl, a nebo ho to stahovalo na špatnou stranu, se mi víc vryla do paměti.
Hrál jsem obojí a víc okamžiků se do mě vrylo z F3NV, proč asi? F3 se mi vůbec nechce hrát znovu, F3NV si dám znovu.
Jo prostě F3NV může se vztyčenou hlavou o sobě říkat že je pokračováním F1-2.
Jo mě se líbila F3, ale prostě jako úplně odlišná hra. A stejně tak F3NV, to taky byla úplně jiná hra, jenže svejma přístupama a tím že mě některá rozhodnutí sakra mrzela a u některých člověk musel vážně domýšlet delší dobu než se rozhodl, a nebo ho to stahovalo na špatnou stranu, se mi víc vryla do paměti.
Hrál jsem obojí a víc okamžiků se do mě vrylo z F3NV, proč asi? F3 se mi vůbec nechce hrát znovu, F3NV si dám znovu.
Jo prostě F3NV může se vztyčenou hlavou o sobě říkat že je pokračováním F1-2.
- Fargl
- Nováček

-
Tak 1 a 2 jsem taky hrál (hlavně 2. díl jsem dohrál několikrát), ale NV nemá takový ten postapo feel. Sice mechanikou je blíž k 1,2 ale přišlo mi to takový táhlý a nezajímavý příběh, který mě naopak v 3. bavil.
Těžko se zavděčit každému. Je taky pravda že ovládání je teď ovlivněno konzolema což se mi moc nelíbí.
Těžko se zavděčit každému. Je taky pravda že ovládání je teď ovlivněno konzolema což se mi moc nelíbí.
- Alfajk
- Začátečník

-
celej herni AAA prumysl je zkurvenej kvuli konzolim, neustaly kompromisy ve vsech ohledech, musi to bejt graficky orezany, musi to bejt dostatecne lehky co se tyka obtiznosti, stejne tak herni mechaniky nesmeji bejt nijak komplexni, aby se to clovek nahodou nemusle nejdriv naucit... o ovladani a UI skoda mluvit, gamepad je proste jako mor u podobnejch her, jako fallout...
a treba tady, jak krasne to jede na konzoli - 14fps pri zoomovani scopem https://vid.me/JLcx
a treba tady, jak krasne to jede na konzoli - 14fps pri zoomovani scopem https://vid.me/JLcx
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Xnovic
- Začátečník

A kdo z vás viděl PC verzi na živo, že každej ví, že to bude na prd?keistown píše: Promin, ale jestli ti kazi Fallout 4 to ze zkritizuju spatny textury, tak je naprosto rovnocenny kdyz napisu ze mi krvaci oci z lidi co hodnoti Fallout 3 jako dobrou hru, (hodnotim mechaniky a hloubku ve vzahu k F1 a F2) nemyslis?
Mě jde jen o to, že ještě všichni brečí, na mlíkem, co se má teprve rozlít..
Nechte se překvapit, třeba to bude dobrá hra
Já bych taky samozřejmě rád viděl promakanou hru s výbornou grafikou a hlavně super optimalizací, ale dokud někdo nenaskládá všechny konzole na hromadu a nezapálí je, tak taková hra vyjde jednou za x... (A samo, že bych byl rád kdyby to byl Fallout)
Proč mě kritizovat za to, že se mi líbil F3? Každej má rád jinej styl her..
Navíc jsem ten příspěvek napsal odlehčeně se smajlama a každej tady remcá, jak kdybych vás tu všechny posílal do pr..
Což nedělám..
- Xnovic
- Začátečník

Xnovic píše:A kdo z vás viděl PC verzi na živo, že každej ví, že to bude na prd?keistown píše: Promin, ale jestli ti kazi Fallout 4 to ze zkritizuju spatny textury, tak je naprosto rovnocenny kdyz napisu ze mi krvaci oci z lidi co hodnoti Fallout 3 jako dobrou hru, (hodnotim mechaniky a hloubku ve vzahu k F1 a F2) nemyslis?
Nechte se překvapit, třeba to bude dobrá hra![]()
Já bych taky samozřejmě rád viděl promakanou hru s výbornou grafikou a hlavně super optimalizací, ale dokud někdo nenaskládá všechny konzole na hromadu a nezapálí je, tak taková hra vyjde jednou za x... (A samo, že bych byl rád kdyby to byl Fallout)
Navíc jsem ten příspěvek napsal odlehčeně se smajlama, páč o nic nejde. Beru to s nadhledem a každej tady remcá, jak kdybych vás tu všechny posílal do pr..
Což nedělám..
- Xnovic
- Začátečník

A kdo z vás viděl PC verzi na živo, že každej ví, že to bude na prd?Xnovic píše:keistown píše: Promin, ale jestli ti kazi Fallout 4 to ze zkritizuju spatny textury, tak je naprosto rovnocenny kdyz napisu ze mi krvaci oci z lidi co hodnoti Fallout 3 jako dobrou hru, (hodnotim mechaniky a hloubku ve vzahu k F1 a F2) nemyslis?
Nechte se překvapit, třeba to bude dobrá hra
Navíc jsem ten příspěvek napsal odlehčeně se smajlama, páč o nic nejde. Beru to s nadhledem a každej tady remcá, jak kdybych vás tu všechny posílal do pr..
Což nedělám..
- T1ger
- Začátečník

-
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Za 45 minut by mělo padnout embargo na recenze.
jsem zvědav jestli to zas budou klasický desítky všude, nebo bude trochu větší střízlivost
a zda bude metacritic vyšší než u witchera
jsem zvědav jestli to zas budou klasický desítky všude, nebo bude trochu větší střízlivost
a zda bude metacritic vyšší než u witchera
- WOB
- Červená karta

-
zítra touto dobou to už bude za námi, tak už to asi nemá cenu řešit...
Austrálie...za 4minuty
Austrálie...za 4minuty
Naposledy upravil(a) WOB dne pon 9. lis 2015, 14:55, celkem upraveno 1 x.
- Broxik
- Začátečník

No ja sem hodne zvedavy na user recenze. Nejaky recenze z hernich webu uz sem prestal cist davno. Stejne vsude davaj 10/10 nebo 9/10 kdyz je to nejakej top titul aby priste tu hru na recenzi zase dostgali.... Kazdopadne me uz nasrali jak oznamili ze na cestinu jebou. Takze jestli nedopadnou dobre user recenze tak je poslu z jejich kolektorkou jak ty ghouy do vesmiru!
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
- oneill_sx1
- Začátečník

Ještě jsem to neobjednal, asi počkám na hodnocení.