Ahoj, řeším tu s kamarádem problém.
Jeho PC se při zapnutí chová dost podivně "vetraky se roztocej (zdroj, case, grafarna, procesor), ale nenajede monitor, nerozsviti se klavesnice a bud to tak zustane zamrzly, nebo se to samo po par sec vypne ... a pri druhym startu to nabootuje normalne".
Jde o toto PC:
ASUS Z97-P
i7-4790k netaktován, na defaultu
GTX970 MSI Gaming
16Gb Kingston Hyperx Savage
EVGA SuperNOVA 750 G2
SSD 512Gb
Nahrál nejnovější BIOS - nepomohlo
Vyměnil zdroj (původně měl nějaký 600W corsair) - nepomohlo
Vyndal GK a používal jen iGPU - nepomohlo
Vyměnil paměti (původně Crucial balistix tactics LP) - nepomohlo
Teď se chystá reklamovat desku....
Netušíte čím by to mohlo být?
BTW doufam že jsem dotaz umístil do správné sekce, pořípadě prosím o přesun tam kam patří děkuji.
PC se zapne vždy až napodruhé proč?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Fidor
- Začátečník

PC se zapne vždy až napodruhé proč?
AMD Ryzen 7 5700X3D; NH-D15S; Radeon RX 9060 XT 16Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RM850x ATX 3.1; Fractal Design Define S; GIGABYTE MO27Q28G; Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic USB 2.0 - PS4 slim 2TB -.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: PC se zapne vždy až napodruhé proč?
zdar, dela mi to něco podobnyho. U me teda s tim rozdílem, ze mi vyresetuje bios a musim nektery položky menit (coz je otrava).
Stava se mi akorát když vypnu zásuvku, ze které je PC napajeno.
Udelal jsem v podstate to stejny, co ty...
Mi pomaha, když zapnu zásuvku a do cca 1-2s zapinam i PC - pak najede normalne.
Cetl sem dost na forech - jedina věc, co si neudelal (a ani ja) tak je, ze v biosu je jakysi cas (asi delay) u disku a borec z toho fora tam zmenil tu hodnotu - tusim tak, aby se disk zapnul az cca za 2-3 sekundy po zmacknuti power button.
Sice uz nevim, co to presne bylo za položku, ale to snad najdes -> samozrejme to nemusi pomoct, jen pisu, co sem nacetl...
Stava se mi akorát když vypnu zásuvku, ze které je PC napajeno.
Udelal jsem v podstate to stejny, co ty...
Mi pomaha, když zapnu zásuvku a do cca 1-2s zapinam i PC - pak najede normalne.
Cetl sem dost na forech - jedina věc, co si neudelal (a ani ja) tak je, ze v biosu je jakysi cas (asi delay) u disku a borec z toho fora tam zmenil tu hodnotu - tusim tak, aby se disk zapnul az cca za 2-3 sekundy po zmacknuti power button.
Sice uz nevim, co to presne bylo za položku, ale to snad najdes -> samozrejme to nemusi pomoct, jen pisu, co sem nacetl...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- Enigma
- Začátečník

Re: PC se zapne vždy až napodruhé proč?
Jak dlouho základní deska slouží? Pokud stroj zcela odpojený od elektřiny zapomene nastavení BIOSu, mám podezření na slabou zálohovací baterii.