Fallout 4
Moderátor: Baneshee
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Fallout 4
Tak včera první zklamání. Jsem v podstatě na začátku a už jsem prakticky v půlce mapy. Zatím jsem kromě úkolových nepotkal téměř žádné NPC, k tomu pár super mutantů a žádné obchodníky. No uvidíme dál...
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele kde najdu nejakyho prvního obchodníka - mam hotove vetesnictvi (prolizam všechny kouty) a potreboval bych udelat maly vyprodej 
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No právě, zatím jsem na žádného nenarazil. Pusto prázdno... A úkoly o přemlouvání dvou lidí v "osadě" a následném vytřískání raiderů mě už taky nebaví...
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hned v tom prvním mstě, kde jsi na začátku (Sanctuary) je ponk, kde nahážeš všechno haraburdí a to co si myslíš že nepotřebuješ..
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to vim, ale chtěl bych to prodat a konecne něco nakoupit - nejakej megaton by se hodil
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
- kingtoy
- Začátečník

-
jinak ten, kdo vymyslel systém dialogu na omezenou moznost pouze 4 voleb (navíc ovladany sipkama .. WTF?? Při kazdym rozhovoru musim sundat jednu ruku.. bud z WSAD nebo mysi, abych mohl ovládat rozhovor), by zaslouzil nakopat. Navíc ty rozhovory mi prijdou dost Mass Effectove, tzn. ze clovek nikdy nevi, co jeho postava rekne po zvoleni nejake odpovedi.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako baví mě to protože Fallout a atmosféra, ale je to fakt slabota oproti New Vegas
Chápu že někoho NV nebavilo protože ten svět je tam "sušší", což dává smysl když se odehrává na poušti, ale z hlediska logiky/konzistence světa a hlavně příběhu, dialogů a designu questů je New Vegas o několik světelných let před FO4 (a i před FO3).
A štve mě to, protože po NV jsem fakt trochu naivně doufal že na tomhle Bethesda zapracuje.
Chápu že někoho NV nebavilo protože ten svět je tam "sušší", což dává smysl když se odehrává na poušti, ale z hlediska logiky/konzistence světa a hlavně příběhu, dialogů a designu questů je New Vegas o několik světelných let před FO4 (a i před FO3).
A štve mě to, protože po NV jsem fakt trochu naivně doufal že na tomhle Bethesda zapracuje.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Octopuss
- Začátečník

Přesně tohle je jeden z důvodů, proč vážně uvažuju to nekoupit. Zlatej Skyrim.kingtoy píše:jinak ten, kdo vymyslel systém dialogu na omezenou moznost pouze 4 voleb (navíc ovladany sipkama .. WTF?? Při kazdym rozhovoru musim sundat jednu ruku.. bud z WSAD nebo mysi, abych mohl ovládat rozhovor), by zaslouzil nakopat. Navíc ty rozhovory mi prijdou dost Mass Effectove, tzn. ze clovek nikdy nevi, co jeho postava rekne po zvoleni nejake odpovedi.
- Swat
- Mírně pokročilý

Na odpovědi se dá normálně klikat myší.kingtoy píše:jinak ten, kdo vymyslel systém dialogu na omezenou moznost pouze 4 voleb (navíc ovladany sipkama .. WTF?? Při kazdym rozhovoru musim sundat jednu ruku.. bud z WSAD nebo mysi, abych mohl ovládat rozhovor), by zaslouzil nakopat. Navíc ty rozhovory mi prijdou dost Mass Effectove, tzn. ze clovek nikdy nevi, co jeho postava rekne po zvoleni nejake odpovedi.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Rozhovory je zatím to nejhorsi ve hre -> 4 naprosto debilni moznosti -> cumim na to a netusim, co se stane když něco zvolim
Obcas tam něco sviti cervene (občas aj zelene myslim) a stejne nevim co to jako ma způsobit
-> krok zpet
Obcas tam něco sviti cervene (občas aj zelene myslim) a stejne nevim co to jako ma způsobit
- keistown
- Žlutá karta

-
Ja zacinam mit pocit ze to dopadlo naprosto obracene. Technicky provedeni hry je uplne v pohode, ty rozhovory bych taky prekousnul. Ale jak uz bylo napsano - svet je tezce sterilni, taky jsem prosel severni cast mapy a nikde nikdo, krom jednoho svaba a dvou much. A pribeh mi prijde zatim o nicem. Kdyby se to jmenovalo jinak, vubec by me nenapadlo ze to ma neco spolecnyho s Falloutem.
Power armory vypadaj jinak, laserovy zbrane vypadaj jinak, budovy vypadaj jinak, system vyvoje postavy funguje uplne jinak. Proste Skyrim with guns.
Power armory vypadaj jinak, laserovy zbrane vypadaj jinak, budovy vypadaj jinak, system vyvoje postavy funguje uplne jinak. Proste Skyrim with guns.
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
PA vypadají pořád stejně 
- keistown
- Žlutá karta

-
Ikonou Falloutu je pro me T-51, bethesda si vymyslela a z nejakyho duvodu (mozna protoze vychodni pobrezi) lpi na pouzivani T-45 pro BoS atd. ktery proste vypada jinak.
Kdyz uz nic, tak me potesili s X-01.
Kdyz uz nic, tak me potesili s X-01.
- Hladis
- Moderátor

Po par hodinách hrani..... Zatím svet dost prazdnej, myslim ze az moc. Nikde zadny poradny obchodnik
Nasel jsem zatím jen jednoho s chemikaliema. To je docela blby, jelikož mam hromadu věci ze zabitych Raideru, ale nevim co s tim. Grafika prekvapive nekazi moc dojem (je to lepsi zpracovani nez vanila Skyrim) a dali si s tim vic práce nez minule, ale nektery low-res textury a nekonzistence kvality casto pusobi rusive. Se systémem rozhovoru nemam ani tak problem, jako spis s jejich plytkym obsahem. Prehnany efekty při boji. Jako strelit banditu do hlavy flusackou a z neho litaji cakance jak z vodotrysku, je ulitly. AI zatím není uplne strasny.
- shorty25
- Začátečník

Nejhezčí je advanced power armor z F2, který nosili vojáci Enklávy.
Vždy prodávám i jinde.
- keistown
- Žlutá karta

-
Tak to se ti taky (snad to nebude velky spoiler) bude X-01 libit.
Nema sice spravnou barvu, ale na nexusu uz je oldschool textura.
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S Enclavou by jsme se taky měli potkat
Dle screenu armoru při loadingu 
EDIT: Aha, X-01 je zbroj Enclavy
EDIT: Aha, X-01 je zbroj Enclavy
- Octopuss
- Začátečník

Ten byl moc kulatejshorty25 píše:Nejhezčí je advanced power armor z F2, který nosili vojáci Enklávy.
Z toho co jsem zatím viděl (podotýkám, nehrál jsem, jen pár hodin koukal na Twitch) mi přijde nejstrašnější kombo:
1) rozhraní - přijde mi to jako chaos, a protože to všechno jede z Pipboye, obávám se, že se žádný SkyUI pro FO4 konat nebude.
2) dialogů - čím se to ovládá je mi buřt, ale čtyři heslovitý možnosti jsou strašný peklo, a netuším pod jakým fetem tohle v Bethesdě vymysleli.
3) zjednodušování, což je ale bohužel univerzální trend několika posledních let. Všude se dá teleportovat, věci se lootujou pomalu samy, nikde žádný skilly, atd.
+možná 4) celkovýho postupu ve hře, kdy deset minut po začátku dostanete power armor (a je jedno, že použitelnej bude až časem, podle mě by se tohle prostě vůbec nemělo objevit). Údajně po další půlhodině vás jen tak vezmou do BoS. Já nevím, asi čtyřka není určená pro ty, kdo hráli původní Fallouty.
Zatím teda rozhodně kupovat nebudu, a počkám co se stane do budoucna.
- Hladis
- Moderátor

Je to spis hra ze světa Fallouta nez pokracovani Fallouta. Ostatne uz trojka nejde brat jako nasledovnik 1 a 2. Jinak k UI jsem zapomel napsat, ze je dost neprehledny.