Fallout 4 - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Fallout 4 - Technická stránka hry

Příspěvek od Hladis »

Co to je zase za konspirace :? Godrays jedou i na mym Keplerovi bez toho, aniz bych ho musel taktovat. Hra jede stabilne 60fps. Jestli to zere nekde z 90 na 80 fps je mi volny. Ale koukam, nekteri vesti z kavovy sedliny Astara Serana :roll:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Riku píše: a 3570K na 4,5Ghz pomalejší než i5 4590 na default (3,3ghz), to je snad vtip ne?
4590 ma turbo 3.7Ghz.
Polaci jako jediny umej testovat CPU i kdyz v tomhle pripade jim to tam limituje grafika.Skoda ze netestujou CPU i druhy polaci :)

Jinak sem v diamond city a fps mi porad drzej na 60.On se blbe hleda cpu limit s 6700k na 4.5.Vubec netusim kde sou narocny mista na cpu...

Mozna vypnu HT podtaktuju to abych zjistil jak se to chova.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Hladis píše:Co to je zase za konspirace :? Godrays jedou i na mym Keplerovi bez toho, aniz bych ho musel taktovat. Hra jede stabilne 60fps. Jestli to zere nekde z 90 na 80 fps je mi volny. Ale koukam, nekteri vesti z kavovy sedliny Astara Serana :roll:
nesmysl ta hra proste nema zadnou optimalizaci a nvidia to svejma pridavkama totalne pohnojila.. Kde to sme kdyz moje grafika za 20tis nezvlada 5 let starej DX9 engine ve 4K na hratelnym fps? Far Cry 4 mi beha jak z praku to same Crysis 3 a to sou hry po grafické strance uplne ale uplne nekde jinde...
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Vzhledem ke kvalitě grafiky u hry bych taky čekal u 980 Ti že to pojede na max i ve 4K slušně, ale zase je to vousatý engine a časem do něj cpali další fce, takže podle mě to je tím enginem - nedává to a výsledek je hw náročnost, optimalizovat to podle mě už moc nejde. Tak snad Fallout 5 pojede na něčem novém.

Holt na tu hru měli málo času, jen 7 let, za to se nedá nic stihnout... :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak Fallout 3 nemel problem vid. Do tohohle se nasrala nvidia s GameWorks a vysledek je zas takovej jako u valne vetsiny her co vysly s temito "vylepsenimi" za posledni rok... Tohle uz neni nahoda..
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Ne, Fallout 3 neměl problém - i na HD7870/GTX 670 OC dal téměř všude 60 fps min i ve 4K (viz)... Njn, časy se mění, pokud za to může nVidia, pak by s tím měla něco udělat, jinak jen čekat opět a doufat v patche a ovladače a kdo ví co... Nebo pak leda další generace grafik, třeba to pak poletí jako Fallout 3. :)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, pockej. Fallout 3 je z roku 2008, zatimco GTX 670 prvni kvartal 2012. Myslim, ze za 4 roky F4 v pohode pobezi snad i na integrovanych Intelech.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Jo, to mě taky napadlo, že to nemusí časově sedět s modely gpu té doby, každopádně ta náročnost na gpu vzhledem ke kvalitě grafiky je už na první pohled neadekvátní, máme jinou dobu a jiné hry ukazují lepší grafiku, když už mají podobné nároky či výsledky fps... Tohle je špatný prostě. Fallout 3 měl v době vydání super grafiku, což Fallout 4 rozhodně nemá, jen ta náročnost je tedy dejme tomu podobná, ovšem tedy neomluvitelná grafikou. (A to že někomu stačí že to jede jak to jede je věc jiná, tady se řeší proč je to tak náročné, když evidentně není důvod.) Kdyby to jelo o 30% lépe, pak bych souhlasil, že to je asi ok.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Jop, jede to otresne, hraju to na prednastavene medium nastaveni a stejne mi fps pada pod 60. Doufam, ze to AMD vyresi driverama, kdyz uz je tak pozadu za nvidii....
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

co jsem koukal na grafy vsechny karty maj prisernej vykon. Jenom maxwell jakzt takz .. Pride mi ze engine obsahuje aspon nejaky optimalizace jenom pro maxwell architekturu vse ostatni je na tom jeste mnohem hur..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Stratos píše: nesmysl ta hra proste nema zadnou optimalizaci a nvidia to svejma pridavkama totalne pohnojila...........
Bullshit, dal na tvoja stratosoviny nemá cenu ani reagovat :roll:
AllowedCry píše:Jop, jede to otresne.
Protože AMD. Hra jede jinak jak z praku, az se clovek divi v dnesni době. Hold si počkáš na drivery.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Hladis píše:
Stratos píše: nesmysl ta hra proste nema zadnou optimalizaci a nvidia to svejma pridavkama totalne pohnojila...........
Bullshit, dal na tvoja stratosoviny nemá cenu ani reagovat :roll:
AllowedCry píše:Jop, jede to otresne.
Protože AMD. Hra jede jinak jak z praku, az se clovek divi v dnesni době. Hold si počkáš na drivery.
hlavne ze na Kepleru to bezi taky suprove..

Neni normalni aby hra v interieru kde jsou holy zdi mela 20fps ve na max ve 4K na grafice za 20tis... To se mi tu nesnas namluvit ze tohle je v poradku
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Stratos píše:hlavne ze na Kepleru to bezi taky suprove..
Ano, beží to tam v pohodě. Na GTX 670 OC ve full HD, preset ultra žádný problém... testoval jsem zatím jen intro + vnitřek toho vaultu ale kolem 50 fps, to není špatný na tak starý kepl.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

bohuzel ve 4K je to defakto nehratelny :(.. Pritom jiny hry ve 4K nemam problem (krom zaklinace kterej ma i na 40fps+ ve 4K silenej stuttering)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

No mě zarazilo to tvoje tvrzení o optimalizace na Maxwelly, a přitom jako příklad lepší hry dáváš FarCry 4, které opravdu Keplery deklasuje (běží na GTX670 fakt mizerně - nutnost výrazně snížit stíny, vypnout HairWorks, HBAO+ a GoodRays).
Tady ten Fallout 4 na ultra preset běžel (zatím, otestuju ho více) v pohodě.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja jdu testovat s CPu na 3GHz bez HT(cca SB 4.2Ghz) abych nasel naky cpu limitovany sceny.

Edit:tak sem nasel to misto jako na videu
https://youtu.be/15wOp7_dD8E?t=173

Nevim bud je skylake tak uber ze je na 3Ghz vykonejsi jak jejich 4790k 4.6Ghz a nebo hrajou roli DDR4 3000Mhz, ale ja tam mam s CPU na 3Ghz nad 60fps se vsim na max...
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_12_1qhjk1.png

Muze to na tom miste nekdo testnut?Je to v diamond city
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tak jem jen tak prubnul core scaling (nehledal jsem zatim CPU náročné místo, první spuštění), jedna z úvodních scén, nechal jsem vše na max jen vyčadil hbao, AA a rozlišesní dal 720p aby to nelimitovala 970tka. Zde máte počet jader + FPS (bez HT).

1-32
2-63
3-81
4-94
5-100
6-101
8-104
12-104

GPU load byl cca 75%. Budu muset nahodit SW frame limiter, protože hra jej nemá a s vsync inputlag jak kráva, bez vsync se zase rozjíždí rychlost hry a fyzika.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Hej tož ani na low mi to neudrží 60fps stable... co to dop*či :lol:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mně taky ne, na některých místech dost tragický propady :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »