Ahoj,
mam tu kamaradovo notas Asus G750JX. V pocitaci puvodne byly origo Windows 8, pak se k tomu koupil Windows 8 Pro Pack. Nejakou dobu se to tedy provozovalo s W8 Pro, potazmo W8.1 Pro, protoze se to updatovalo..
No v kazdym pripade, ted chtel prejit na W10. Rozhodl se pro cistou instalaci. Pres mediacreation jsem tedy udelal boot flashku s W10, nainstaloval, zadal kod z W8 Pro Pack, jenze tenhle key to nebere. Problem je v tom, ze se delala cista instalacka, takze se smazaly vsechny oddily disku, tj. vc toho zalozniho s puvodnima W8, ktere ted nejdou obnovit. Napadlo me vytvorit instalacku W8 na flashku a nasintalovat je zpet a pak se pokusit o upgrade na W10. Ale ted notebook nenabizi bootovani z flashky, ani z mechaniky, v biosu je videt pouze pevny disk. Manualne jsem zkusil vyvolat boot menu - F12, bohuzel notebook dale pokracuje ve startovani neaktivovanych Windows 10.
Jsem uz celkem bezradny. Infolinka je o vikendu nedostupna, resp. dostupna pouze v anglictine. To by nebyl takovy problem, spojil jsem se s nima, ale kvalita hovoru byla natolik spatna, ze jsem nerozumel temer zadne slovo....
Mate nekdo radu ? Diky
Asus G750JX - nelze aktivovat system a dost problemu k tomu
Moderátor: Loki5567
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Asus G750JX - nelze aktivovat system a dost problemu k tomu
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Re: Asus G750JX - nelze aktivovat system a dost problemu k t
Problem vyresen
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- zombux
- Odborník PCT
to jsme rádi, a jak, to už se nedozvíme?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Fajn... No pokud jsem chtel vytvorit boot flash pres program Media Creation na Microsoftu, chtelo to po me seriove cislo na W8, ktere jsem ovsem nemel, protoze puvodni system uz v PC nebyl a cislo je ulozene pouze v UEFI. Takze jsem si nasel na netu ciste ISO s W8, pres Rufus vytovril bootflash , ktera musela byt ve FAT32, NTFS notas nebral, zrejme kvuli UEFI. Instalace probehla pak v poradku, updatovalo se to na W8.1, pak jsem ve vlastnostech pocitace zvolil zmenu systemu a zadal cislo z W8 Pro Pack, probehla dalsi aktualizace, tentokrat na W8.1 Pro. Nasledne jsem chtel nainstalovat W10 ze souboru, ktery jsem stahnul na Microsoftu, ale napsalo to, ze upgrade nelze provest z duvodu jine verze systemu, ktera je v PC, nebo z duvodu spatne jazykove sady... Zvlastni... takze jsem si vytvoril ,, instalacni medium pro nainstalovani na jinem PC" , tak nejak tomu rikaji. Vytvorila se mi tedy dalsi boot flash, ze ktere jsem ale nebootoval. Pouze jsem poklikal na setup.exe a instalace probehla jiz v poradku.
Proste hodne zvlastni, ale konecne funkcni, W10 aktivovane...
Proste hodne zvlastni, ale konecne funkcni, W10 aktivovane...