Je naozaj potrebna zlozita obnova dat?
Zdravim,
Na nete je vela tem ohladne HDD ktory po pripojeni hlasi potrebu naformatovat a ludia spristupnenie dat riesia rozne. Vela ludi si mysli ze je poskodeny suborovy system ("při nesprávném odpojování za chodu jsi poškodil souborový systém - pod windows 7 a výš je to normální") Mne sa stalo nieco podobne a este nieco, co sa na forach nespomina.
Myslite si co chcete, ale na operaciu a prenasanie dat som vyuzil 3 rozne disky, ktore som vybral s notebookov. Bol na nich OS WIN7 a WIN XP a treti bol bez OS. Disky som pripajal na PC (spracovanie dat) s win7 externe, ale aj ako slave disk (myslim tym ako dalsi disk cez ATA). Vsetko bolo super. Vypol som PC, pricom jeden disk bol pripojeny ako slave(ATA v PC) a druhy ako externy(cez USB). Disky som vybral a pripojil externe k systemu s OS WIN 10(notebook).
Hlaska: HDD nie je naformatovany, naformatujte. Pichol som ich nazad, odkila som ich naposledy vybral...to iste ...naformatuj disk.
Skusil som kuknut cez LINUX, to iste.... Uz som chcel, postupovat podla navodov z for aby som sa dostal k datam, ale osvietilo ma.
Vseobecne sa predpoklada ze takyto disk ma poskodeny system suborov ktory je potrebny opravit, obnovit, alebo urobit bin. kopiu a potom obnovit data.
Ja som disky s OS zapojil naspat do prislusnych notebookov odkial som ich povodne povyberal a lala- disk s win7 nacital sa ihned a bolo vidiet particiu C aj D. Disk s win xp najprv nenabehol na prvy krat. Na druhe zapnutie vsetko nabehlo ako malo. Viditelne c aj d(oba disky boli rozdelene).
Najlepsie na zaver - ak disky znovu vyberem z notebookov a dam nacitat ako slave(ATA) alebo externe(USB) vypisuje, ze je ich potrebne formatovat.
Volal som na podporu mrkvosoft a odkazali ma na nejake nefunkcne fora a vobec sa s tym nechcu zaoberat.
Ak by prisiel niekto na to preco, usetrilo by to vela ludom zlozitu obnovu dat. Na nete je kvantum prispevkov s podobnym problemom. Akurat Ti ludia nemali na diskoch operacny system a nemohli vlozit disk do pocitaca aby sa cez v nom nabootoval. Ja mam pristup k vsetkym datam, vdaka tomu ze som pouzil disky s OS a mozem ich takymto sposobom spustit.
PRECO, AKO????? Dakujem.
externy disk a WIN10,WIN7poskodeny suborovy system-skutocne?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- oljams
- Nováček

-
- oljams
- Nováček

-
Re: externy disk a WIN10,WIN7poskodeny suborovy system-skuto
este som zabudol povedat, ze vsetky tri hdd som niekolkokrat pripajal k PC(win7) roznymi sposobmi(2dni) a problem nastal az ked som potreboval data preniest spat na NTB s novoinstalovanym OS WIN10. S PC(win7) som mal raz problem pri vytvarani boot mendia pre linux(USB kluc). Nesiel na notebooku ale na PC isiel. NTB najskor nabootoval, ale pri zavadzani bola cierna obrazovka a prehrial sa-vypinal sa. O niekolko mesiacov som to znova vyskusal koli dorieseniu problemu-NTB nenabootoval-poskodeny image suboru. Vytvoril som nove medium(z identickych, rovnakych zdrojovych ulozenych dat) a funguje na oboch bez prpblemov(PC a notebook)
- oljams
- Nováček

-
Re: externy disk a WIN10,WIN7poskodeny suborovy system-skuto
Neviem co sa mi konkretne prihodilo, ale napadlo ma, ze ak by mal kazdy externy hdd nejaky jednoduchy OS (linux) (vytvoreny disk s OS), pomohlo by to odstranit problem ked OS pise, ze je potrbne hdd formatovat, pricom su na nom ulozene data ktore je potrebne spristupnit.