Každopádně mám trochu problém a už si s ním neví rady. Od malička si formátuji PC sám, skládám, měním doplňuji, atd... prostě pohoda, ale teď jsem v háji a potřebuji help.
PC: SONY VAIO NTB SVE1712V1EB
HDD 750GB
SSD 250GB (Crucial M550)
Minulý rok jsem si koupil SSD na systém. Byl to opravdu porod přeinstalovat OEM W8 na druhý disk, ale nakonec jsem to nějak dokázal. To znamená, že jsem jel rok s SSD úplně krásně bez problémů a na druhém jsem si nechal systém + data partition.
2 dny zpět modrá smrt, restart, login W8 a nešlo mi heslo... netušil jsem kde je problém. Zkoušel jsem i Hiren's BootCD, ale nepodařilo se, protože systém sice našel disk, uživatele, ale už jsem nemohl kliknout na Unlock...
Stejně tak i v Offline režimu nemol nalézt partitions disku...
Pak jsem zkoušel hesla a dostal jsem se tam, jenže... Nastartoval mi starý W8, který byl na HDD a ne SSD. Systém úplně v háji, všechno pomalé, nic nejde, ani obrázek v malování nemám práco uložit na disk, prostě hrůza.
SSD jsem kompletně vymazal přes DiskPart a chtěl jsem naistalovat nový OS, ale bohužel bez šance. Buď mi to napíše, že nanalezl patřičný oddíl a nebo že mám odemčít disk.
Paradoxně když odpojím SSD, HDD udělá to samé...
tady je přehled ve správci disků:
https://plus.google.com/u/0/10641516279 ... 0377740654
Jinak ho sem boužel nedostanu.
Můžete mi prosím poradit jak naistalovat na můj SSD zpět W8?
Mám vytvořenou na 32GB flash zálohu systému vytvořenou programem Vaio Care, která obsahuje:
SOURCES
RECOVERY
en-US
EFI
Boot
bootmgr.efi
BOOTRMGR
Poslední dva jsou soubory... tak otázka, jestli to z tété flash dokážu nějak naistalovat. Předtím jsem to zvládl, ale teď si nevím rady
Díky moc za pomoc