Zdravím,
u notebooku mi na lcd poblikávají tak 2-4 vrchní řádky pixelů, tak na půlku šířky lcd. Tzn. malej prostor, nepotřebuju ho, ale protože to poblikává, je to celkem otravný.. je nějakej soft, kterym se d část lcd vypnout? resp. ať je tam jakýkli okno, aplikace, tak to "překreslí" černou barvou?
díky
Lze softwarově vypnout kus lcd?
Moderátor: maXXmilian
- X-Spidy-X
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- maXXmilian
- Moderátor

Re: Lze softwarově vypnout kus lcd?
Nejsem si uplne jisty, jestli chapu spravne o co jde (ceho chcete docilit je jasne). Hardwarove vypnout cast LCD pro bezneho uzivatele nelze a softwarove to prekreslit by za urcitych okolnosti asi slo, ale to bude blikat stejne. Nebo kdyz je v miste cerna barva, tak to neproblikava? 
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne nejde, i kdyby jsi do LCD poslal jiné rozlišení tak jeho elektronika to stejně bude roztahovat na stejnou plochu. Jediná šance je tam poslat nenativní rozlišení a zachovávat poměry stran, to ti po stranách může vytvořit pruh.
- X-Spidy-X
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
táák, černá neproblikává.. resp. ať je tam cokoli, tak problikává do černa, jestli rozumím rgb (což nevim jistě) prostě se ta část několikrát za sekundu vypne a zase jakoby naskočí.. když je tam zrovna něco černého, není to jakoby vidět..
- Fox_25
- Začátečník

-
Jestli to má Nvidia grafiku tak lze, přes ovladače půjde nastavit zobrazování 1:1 při nižším rozlišení a pak stačí najít rozlišení při kterém je to ok. Až přeinstaluji ovladač tak to vyzkouším, nechce mi naběhnout control panel.
EDIT
Tak jsem to vyzkoušel a jde to, při rozlišení 1920x1000 to udělalo nahoře a dole pruhy.
EDIT
Tak jsem to vyzkoušel a jde to, při rozlišení 1920x1000 to udělalo nahoře a dole pruhy.