som nevedel o tomto topicu,
no ja budem hlavne sledovat i7 6900K
hm ... odhadovane cena cez 500e je dost
to by ma potom zaujimalo porovnanie i7 6900K vs i7 5960X

tak o tom nepochybujemflanker píše:mě láká monstrum i7-6950x

no tych cca 550 USD da realne u nas s aktualnym kurzom okolo 620€ s DPH, cize hej, dost, ale aj tak cena oproti dnesnej 5960X luxusna...blaho píše:super !
som nevedel o tomto topicu,
no ja budem hlavne sledovat i7 6900K
hm ... odhadovane cena cez 500e je dost![]()
to by ma potom zaujimalo porovnanie i7 6900K vs i7 5960X
4 jadra? 2 jadra sa pridavaju a 5MB cache v najvyssom modelyElkim píše:Imho, 6950X by mohlo mít alespoň 35MB cache. 4 jádra navíc a jen 5MB?

tak skylake síce prekvapil ale to max oc je podobné ako pri SB, a vzhľadom na frekvencie je vlastne percentuálne hrošieDOC_ZENITH píše:Ivy modely maj taky vyšší default takty jak Sandy a jak to dopadlo v OC... já jsem byl skeptickej u skylake a příjemně překvapil, tak snad se to bude opakovat.Eddward píše:suhlasim, ale 5Ghz vzduch pre 10 jadro, to uz kus vela by ste chceli
ja budem uplne spokojny ked to pojde okolo 4.5-4.6 ci 4.7Ghz ako tak bez problemov...
ked si pozrieme ze takty pre 8 a 6 jadra sa oproti HSW-E zvysili, 10 jadro ma navyse stale rovnake TDP, nemusi to dopadnut zle... s tym BDW s Edram by som to velmi neporovnaval... mam pochybnosti ci Intel to vobec planoval od zaciatku uviest do desktopu

hmm prekliate PCI-E 4.0 ! To ma odradza ist do Broadwell-E, v takom pripade by som s i7-6800K (PCI-E 3.0) planovanych 6r. nevydrzalDOC_ZENITH píše:...Navíc Intel určitě oddaluje vše kvůli nemožnosti nasazení 10nm. Tzn bude se snažit 14nm produkty rozprostřít jak to jen půjde. Když už to má vše takové průtahy, tak doufám že ten Skylake-E už opravdu přijde s PCI-E 4.0, protože vzhledem k tomu že to nebude zpětně kompatibilní by bylo nemilé postavit v roce 2017 high end systém kam za rok nepůjdou zasunout moderní GPU.