Kompatibilita PCI-Express deska - grafika
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- GenuineOver
- Začátečník
-
Kompatibilita PCI-Express deska - grafika
Čaute, mám základní desku která mi podporuje PCI-Express 2.0 x16 a chtěl bych tam namontovat grafiku která má 3.0 tak jsem se chtěl zeptat jestli bych si jí tam mohl dát nebo kupovat novou desku děkuji za odpověd.
- tielka
- Středně pokročilý
Re: PCI-Express 2.0
No desku si novou koupit můžeš , ale ta grafárna ti na té staré pojede uplně v poho...ještě bych dodal že musíš mít i CPU co podporuje PCI-Express 3.0 ....
- falcao
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,mám stejný dotaz jen nechápu proč by měl procesor CPU podporovat PCI.Express 3.0 Té odpovědi nerozumím.
- tielka
- Středně pokročilý
protože aby ti fungovalo PCI-E 3.0 potřebuješ 3 věci které to umí cpu,desku a grafiku...jinak to nefunguje...falcao píše:Dobrý den,mám stejný dotaz jen nechápu proč by měl procesor CPU podporovat PCI.Express 3.0 Té odpovědi nerozumím.
- Fargl
- Nováček
-
WUT???
Samozřejmě že ti PCI-E 3.0 grafika v PCI-E 2.0 půjde. Sám tak momentálně funguju.
Samozřejmě že ti PCI-E 3.0 grafika v PCI-E 2.0 půjde. Sám tak momentálně funguju.
- AllowedCry
- Začátečník
Tady to všichni špatně pochopili, ti co jsou IT znalí chápou, ostatní ne a grafika samozřejmě pojede
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- Hladis
- Moderátor
Zbytecne komplikace.
Dat ji tam normalne muzes. Nic se nestane a fungovat bude normalne, jen bude v rezimu PCI-E 2.0.GenuineOver píše:Čaute, mám základní desku která mi podporuje PCI-Express 2.0 x16 a chtěl bych tam namontovat grafiku která má 3.0 tak jsem se chtěl zeptat jestli bych si jí tam mohl dát nebo kupovat novou desku děkuji za odpověd.
- falcao
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info
- wallander
- Nováček
-
Zdravím, nechci zakládat další topic, ale mám podobný problém. Leží mi tu počítač s motherboard Asus P5G41T-M LX V2, procesorem Intel dual 2.1GHz a zdrojem 450W. chtěl bych do toho dát grafickou kartu MSI N210-TC1GD3H/LP, ale pořád mi není jasné, jestli tam půjde, protože deska má psáno PCIex16 1.0 a grafika je 2.0. Mohli byste se mi na to někdo kouknout, moc se v tom nevyznám, tak abych tu grafickou kartu nesháněl zbytečně. díky moc
- Hladis
- Moderátor
Nemel by v tom byt problem a vzhledem k vykonu ty GPU to PCI-E 1.1 ani nebude brzda.