má smyslu upgradovat?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jirouch1
Nováček
Nováček

má smyslu upgradovat?

Příspěvek od jirouch1 »

i5 2500K (umí na vzduchu stabilně @4,5Ghz) Noctua NH12U v režimu 1/24h
MB Gigabyte P67B3
DDDR3 8GB 2000Mhz
GK 7870 OC Gigabyte
HDD: 1)800GB Sata2 WD Green Power
2)1500GB Sata2 Seagate

Neumím se rozhodnout jestli vůbec měnit, čistě jen z pocitu nového železa...Jako hraju,ale už zdaleka ne tolik, byl jsem velký pařan 20 let,ale rodina to dost změnila :)

Díka za pomoc :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: má smyslu upgradovat?

Příspěvek od Meridius »

Mám to podobně.....děti...manželka..teď stavím barák. Mám to, co je dole, ale teď je to vedle TV na filmy apod. a když se ke hraní dostanu, tak hraju na ntb, který má 840m, ale můžu si to zapnout i ráno než se děcka vzbudí.

Ten pocit, že si člověk dopřeje nové železo, chápu. Ale s tímto bych se na to vykašlal. Máš kompl, který hry podle mne dává docela dobře. Když upgrade, tak grafiky.....nic jiného bych neřešil. S tímhle přežiješ než se vyladí nové procesy, nové grafiky, dx 12 atd.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
jirouch1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirouch1 »

Meridius píše:Mám to podobně.....děti...manželka..teď stavím barák. Mám to, co je dole, ale teď je to vedle TV na filmy apod. a když se ke hraní dostanu, tak hraju na ntb, který má 840m, ale můžu si to zapnout i ráno než se děcka vzbudí.

Ten pocit, že si člověk dopřeje nové železo, chápu. Ale s tímto bych se na to vykašlal. Máš kompl, který hry podle mne dává docela dobře. Když upgrade, tak grafiky.....nic jiného bych neřešil. S tímhle přežiješ než se vyladí nové procesy, nové grafiky, dx 12 atd.
joo tak to víš přesně o čem to je, nechci to kvůli výkonu, jen z pocitu že už je to doma dlouho, dokonce se mi začlo víc líbít ticho celého PC než řev 8 větráků :)
Jinak grafiku už jsem měl v PC lepší 7950 OC,ale odešla a tohle bylo za pár korun....
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Upgrade celkový nemá podle mne smysl....budou to defacto vyhozené peníze. Vůbec, když už tak často nehraješ.....ono když to vezmeš do důsledku. Ty hry ani tak fantasticky většinou nevypadají, aby člověk skutečně měl důvod si říct. Joooo..bude to vypadat nádherně......budu se kochat.

Pokud chceš lepší grafiku, musel bys jít alespoň do nějaké r9 380. Ideálně spíše ještě vejš. A ani to by totiž asi nebyl bůhví jaký upgrade.

Pokud nemáš SSD, tak bych koupil. Pokud ti řvou větráky, zamysli se, jestli jich potřebuješ tolik a zda neupgradovat spíš skříň. Či koupit nějaké tiché.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
jirouch1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirouch1 »

Meridius píše:Upgrade celkový nemá podle mne smysl....budou to defacto vyhozené peníze. Vůbec, když už tak často nehraješ.....ono když to vezmeš do důsledku. Ty hry ani tak fantasticky většinou nevypadají, aby člověk skutečně měl důvod si říct. Joooo..bude to vypadat nádherně......budu se kochat.

Pokud chceš lepší grafiku, musel bys jít alespoň do nějaké r9 380. Ideálně spíše ještě vejš. A ani to by totiž asi nebyl bůhví jaký upgrade.

Pokud nemáš SSD, tak bych koupil. Pokud ti řvou větráky, zamysli se, jestli jich potřebuješ tolik a zda neupgradovat spíš skříň. Či koupit nějaké tiché.
Je fakt,že už jsem několikrát přemýšlel spíš někde ubrat, ono 8 větráků je dost :) a SSD se chystám už rok kupovat, jen jsem línej reinstalovat, pokud by nevyšlo přenesení systému :(
Grafiku neřeším,na to co dsi občas pustím to stačí, připadně taktnu a je :) Šlo mi opravdu spíš asi o pocit nového železa dokud má to moje nějakou cenu....
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“