nejde nabootovat z DVD ani z flash disku USB
Moderátor: Loki5567
- floutek
- Nováček
-
nejde nabootovat z DVD ani z flash disku USB
Zdravím,
po dvou letech jsem se rozhodl přeinstalovat systém,byl už zpomalený a na\C\ mi chybělo už místo.Jsem laik a až tak se zase nevyznám,ale instalaci systému jsem až doteď zvládal bez problému.
Mám HP EliteBook 8530p,Windows 7 Ultimate 64bit.Legální,krabicová verze.
Když jsem jí poprvé instaloval,bylo to bez problému.
Jde oto,že i když jsem v Biosu nastavil vše jak má být,tzn.1.jednotka CD-DVD-rom.Po vložení DVD do mechaniky a následného restartu mi ale naběhl původní systém.Po spuštění instalace z Totalcommanderu,jsem došel jen jen k místu,kde mám určit oddíl,ale do původního C disku mě to nepustilo.s tím,že je málo místa na disku.A pokud chci změnit velikost disku,tak mám dodat ovladač disku,třeba na cd nebo na flashce.Čekal jsem,že se objeví okno,kde se dá smazat disk a vytvořit nový,ale nic.O pevném disku jsem zjistil tohle:firmware HP 14,Seriál ATA,SATA/300.
Zkoušel jsem bootovat i z flashky.ale stale to samé.A ať hledám jak hledám,dva dny už nic.Nemá někdo radu?
po dvou letech jsem se rozhodl přeinstalovat systém,byl už zpomalený a na\C\ mi chybělo už místo.Jsem laik a až tak se zase nevyznám,ale instalaci systému jsem až doteď zvládal bez problému.
Mám HP EliteBook 8530p,Windows 7 Ultimate 64bit.Legální,krabicová verze.
Když jsem jí poprvé instaloval,bylo to bez problému.
Jde oto,že i když jsem v Biosu nastavil vše jak má být,tzn.1.jednotka CD-DVD-rom.Po vložení DVD do mechaniky a následného restartu mi ale naběhl původní systém.Po spuštění instalace z Totalcommanderu,jsem došel jen jen k místu,kde mám určit oddíl,ale do původního C disku mě to nepustilo.s tím,že je málo místa na disku.A pokud chci změnit velikost disku,tak mám dodat ovladač disku,třeba na cd nebo na flashce.Čekal jsem,že se objeví okno,kde se dá smazat disk a vytvořit nový,ale nic.O pevném disku jsem zjistil tohle:firmware HP 14,Seriál ATA,SATA/300.
Zkoušel jsem bootovat i z flashky.ale stale to samé.A ať hledám jak hledám,dva dny už nic.Nemá někdo radu?
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: nejde nabootovat z DVD ani z flash disku USB
Potvrdis libovolnou klavesou ze chces bootovat z mechaniky kdyz te to vybizi?
- floutek
- Nováček
-
No právě,mě to vůbec nevybídlo abych potvrdil libovolnou klávesou...
- floutek
- Nováček
-
Taky jsem otestoval hardware,vše v pořádku..... 

- Nagant
- Mírně pokročilý
-
A nejde Ti nabootovat z CD či flashdisku s nějakým manažerem disků a všechny oddíly na disku smazat?
(samozřejmě, pokud máš zazálohovaná data)
Pak teprve zkusit instalaci.
Případně ještě toto (poslední odstavec):
http://h20566.www2.hp.com/hpsc/doc/publ ... cale=cs_CZ
(samozřejmě, pokud máš zazálohovaná data)
Pak teprve zkusit instalaci.
Případně ještě toto (poslední odstavec):
http://h20566.www2.hp.com/hpsc/doc/publ ... cale=cs_CZ
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- floutek
- Nováček
-
To mám jako smazat i současný OS,teda složku Windows?
- kotas
- Středně pokročilý
Nevím co děláš špatně, ale vyndej s NB HDD, zapoj někam do PC nebo přes ext.reducki či rámeček do USB a naformátuj a pak vlož zpět a znovu spusť instalaci, z toho popisu jak jsi to instaloval jsem to stejně moc nepochopil..
- floutek
- Nováček
-
Ale naformátovat ho můžu přece v NTB,proto nemusím vytahovat HD
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nic nenabootujes tak tezko.
- kotas
- Středně pokročilý
Musis nabootovat z USB FLASH nebo DVD instalaci Windows a tam pri vyberu instalace das odstranit oddil(y) a pak vytvorit nove, pripadne naformatovat, zadna veda 

- floutek
- Nováček
-
Problém je vyřešen,pravděpodobně specialita HP.Bylo nutno překopat Bios,pořadí jednotek 1.CD-DVD,2.Hard disk,3.Externí Hard disk,atd.Restartovat a při restartu mačkat F2.Spustí se správce,zde navolit Boot a už to jede.
Reinstalace normálním způsobem jinak nebyla možná.Jsem rád,že po 2 dnech se mi problém podařilo vyřešit.
Reinstalace normálním způsobem jinak nebyla možná.Jsem rád,že po 2 dnech se mi problém podařilo vyřešit.