Vysoké teploty této sestavy

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dyraen
Začátečník
Začátečník

Vysoké teploty této sestavy

Příspěvek od dyraen »

Dobrý den před rokem a půl, přibližně jsem si pořídil novou PC sestavu, byl jsem s ní spokojený, ale po půl roce byl nějaký problém s grafikou a musel jsem jí reklamovat. Reklamaci mi uznali a dostal jsem grafiku novou. Ale teď když hraji wowko například na vysoké detaily tak se tato sestava docela přehřívá, grafika je kolem 80 a procesor 50-60 stupnich celsia, nevím zda to je hodně, ale docela mi to vyhřívá pokoj, v kterém je potom docela dost vedro. Mám pouze 2 větráky jeden vepředu, vestavěný a potom vzádu, extra větrák pro CPU a grafika má sama o sobě 3 takže jsem myslel, že problém nebude, ale jak vidím tak je. Nevíte jak snížit teploty ? Docela mě to štve, hry se nesekají a jedou plynule, apson ty co hraji, ale když jsou více náročné tak ta teplota je fakt nepříjemná a sestava je i hlučnější. Moc rád uvítám nějaké rady.

//morke - přesun ze sestav
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Vysoké teploty této sestavy

Příspěvek od morke »

Ten dotaz jsi už jednou měl. Teploty jsou v normě, navíc pokud PC provozuješ ve vedru. Takže prvně si vypraš skříň, porovnej kabely bránicí průtoku vzduchu a zvyš otáčky ventilátorů skříně.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
dyraen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dyraen »

jak se zvyšují otáčky ?
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Pokud jsou zapojené v MB, tak v BIOSu.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“