Fallout 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Fallout 4

Příspěvek od Swat »

Tak každej ať přirozeně hraje, jak chce. Mě zase nikdy nebavili Sims. Na tři pokusy mě nikdy nechytnul plochej a lokacema nudnej New Vegas (očekávám verbální sprchu - pusťte se do mě). Fallout 3 a tohle mě atmosférou chytlo okamžitě od začátku. Mám rád imersivní hry a dokážu se přenést i přes slabší příběh, je mi to jedno. Ale pokud mi hra umožní si jí imersivní udělat, tak mě to okamžitě bere. A tady to díky craftingu jde perfektně.

Samozřejmě bych se na to mohl vybodnout, protože vždycky najdu lepší zbraň/zbroj, nicméně nechci. Je pěkný pozorovat, jak se mi do Sanctuary stahujou lidi a postupně se mi z toho daří udělat funkční útočiště, případně základnu. Že to nemá na postup ve hře žádnej vliv je mi jedno, na 'general immersion' to má vliv naprosto zásadní. Náboje+materiál - nevím co s tím, do všech kvérů, co mám, mám munice víc než dost (more ammo perk+more caps perk). Když se někam vydám, tak to prolezu křížem krážem, dokud to nemám na mapě 'cleared'...

Už delší dobu se občas mrknu na videa od Gophera, kterej prostě hraje přesně podle mýho nátisku na tenhle typ her. Žádnej pokus/omyl, prostě jde, jako by tam byl. Když se něco posere, tak žádnej load. Když se to hodí, tak pomalá chůze (opět velmi imersivní), žádnej fast travel atd. Taky oznámil, že bude dělat dvě playthrough linie, jednu příběhovou, druhou zaměřenou hlavně na crafting, celkem se těším na to, jak si povede. Nikoho neosočuju z ničeho, ale když tu někdo napíše, že to za 30 hodin dohrál, tak to podle mě nehrál pořádně - můj názor. 50 hodin - lepší, ale furt nic moc. Tahle hra je koncipovaná jako immersion heavy a tak by se měla hrát a kdo si neumí immersion navodit, tak jí hraje ploše a ve výsledku dost omezeně. Že dialogy a další jiný věci imersivní mnohdy nejsou, s tím bych i souhlasil. Ale právě taková - ve výsledku bezvýznamná - věc jako stavění a vylepšování měst a vesnic to nakopává do naprosto jiný a lepší roviny. Pocit z toho, že je všechno na kaši po jaderný explozi a pár přeživších se tu teď snaží prostě přežít a žít je prostě bombovej.

Mám odehráno 35 hodin, level 14, splněno pár side questů, pár miscellaneous questů, jsem prakticky pořád na začátku. Nehledě na to, že během všeho toho stavění jsem třikrát leveloval. Ve F3 jsem tenkrát strávil 298 hodin vč. všech pěti datadisků, splněný všechny questy i side questy, nalezený všechny bobbleheady atd. Bez jedinýho nahlídnutí do Fallout wiki a jinejch manuálů.... A to tam zdaleka nebyly možnosti, jaký jsou tady.

Tak se do mě pusťte, na to už jsem tu ostatně za ty léta zvyklej...
Naposledy upravil(a) Swat dne sob 21. lis 2015, 18:54, celkem upraveno 1 x.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Proc by se mel do tebe někdo poustet ? Vzdyt ta hra je prave o svobode jak ji kdo projde a co tam chce delat. Ukazkovy sandbox.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Hladis píše:Proc by se mel do tebe někdo poustet ? Vzdyt ta hra je prave o svobode jak ji kdo projde a co tam chce delat. Ukazkovy sandbox.
Za ty léta jsem tady na tyhle moje delší posty a úvahy už zažil pár reakcí, který byly zcela mimo kontext daný diskuze.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm tak něco se podělalo. Clearing the Way for Sunshine Tidings Co-Op je quest, ktery mi dal jeden settler v Sunshine Tidings , ze "There's something nasty right around the corner". To jsem vzal a byl to úkol s vycistenim lokace na druhy strane mapy jmenem Jamaica Plain. Tak jsem to odlozil, ze to vycistim az tam nekdy dojdu. No ted najednou mi to zaclo psat quest Failed :? To je nejak casove omezeny nebo co se sakra stalo ? Je to nejak dulezity, nebo se na to muzu vykaslat ?

Edit// Tak koukam, ze tam jsou casove omezeny genericky questy a tohle byl asi jeden z nich. Takze to není asi dulezity, jen bude v logu failed quest.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Taky jsem si postavil dvoupatrovej barak v sanctuary i s telkou a jukeboxem, ale bohuzel je to zabugovany.
porad se mi ukazujou spatny staty v pitbullu a to me strasne sere.
Nakonec jsem to scrapnul a svuji zakladnu presunul do pumpy a jede to zatim dobre
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Hladis: tak dik za info, quest udelam, nez mi zmizi :-D
Ja se spis zacinam obavat, kdy se nejake frakci prestane libit, ze jsem clenem vsech frakci ve hre naraz :-D
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamesnik2003 »

Je tam moznost na konci si vybrat jednu frakci, kdy nebudou ostatni dve frakce bojujici proti Institutu nepratelske, ostatni dve moznosti maji quest na zniceni jedne frakce.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

mlrs píše:Hladis: tak dik za info, quest udelam, nez mi zmizi :-D
Tan quest je vcelku asi zbytecny. On se vygeneruje snad jinde. Hlavne opravdu nebudu utikat nekam přes pulku neobjeveny mapy, zvlaste když na nizsim levelu při ceste navštívím ruzny lokace a tim padem se tam vygeneruje obsah k mymu levelu, takze později tam muze byt jen "rezavy harampadi".
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tím mě napadá otázka, jak nejlépe levelovat aniž bych kvůli questům procházel celou mapu s nízkým lvl?
PS5 Pro | LG OLED CX55
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

tak odpovedel sis asi sam...kdyz budes delat questy, tak ten reward v radu stovek XP te proste posune vic, nez kdyz budes jen kosit nepratele pri prochazeni mapou...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Já zatím jen stavím a prohledávám veškeré blízké okolí, questy jdou trošku mimo :D

Už to ale chce update, těch menších problémů i při samotném stavění je tam mraky.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Konecne mam plnej set heavy armoru
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_22_0icusk.png
a navic jsem nasel nechutne OP automatickou pustku :mrgreen:
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_22_0lius4.png
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Gamesnik2003 píše:Je tam moznost na konci si vybrat jednu frakci, kdy nebudou ostatni dve frakce bojujici proti Institutu nepratelske, ostatni dve moznosti maji quest na zniceni jedne frakce.
Co jsem zatím pochopil, (spoiler) tak at se spojis s kymkoliv, tak výsledkem budou dve pratelsky frakce a dve frakce zniceny.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Head: pekny, to nemam :( ani na 22lvl

Hladis: No zalezi, kdy takovy nasledek nastane, jestli nekdy v prubehu plneni jednotlivych misi, nebo uplne na konci :?
Zatim jsem v pohode -> dokonce v jedne misi, kdy se mnou sla postava z jedne frakce do nejake lokace jine frakce, tak po nem vsici strileli a po me nikdo -> asi je fajn byt agent na vic stran :-D
WOB
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od WOB »

Swat píše:Mám odehráno 35 hodin, level 14, splněno pár side questů, pár miscellaneous questů, jsem prakticky pořád na začátku.
Jo a tím to taky skončí, pokud vím tak v F3 jsem byl taky pořád na začátku, postava se začla konečně pořádně formovat, energozbroj, útok s megarobotem a v tom bum konec šmitec... :shock:
Hladis píše:Hlavne opravdu nebudu utikat nekam přes pulku neobjeveny mapy, zvlaste když na nizsim levelu při ceste navštívím ruzny lokace a tim padem se tam vygeneruje obsah k mymu levelu, takze později tam muze byt jen "rezavy harampadi".
To myslíš vážně? ve Falloutu od Behesedy? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamesnik2003 »

To Hladis u te jedne frakce je sice take quest na zniceni jeste jedne frakce krome Institutu, ale ten se aktivuje jen pokud je ta frakce neptratelska a to az po zniceni Institutu, takze muzes mit az 3 pratelske frakce. Jen musis brat uvazlive questy.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zatim mam nahrano 3dny a 10hodin level 42 :D
Mam objevenou cca pulku mapy.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

hmm tak jsem nasel dalsi power armor bohuzel v lokaci, kterou jsem probeh jako low lvl.Ted na 42lvl se tomu muzu jen smat...no aspon ten fusion core se muze hodit.
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_22_2lqutw.png
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tohle mě upřímně dost sere.. rád bych měl všechny ve sbírce :D
btw. od jakýho levelu se který PA spawnují? informace z netu se celkem liší.. já jsem na 18lvl a pořád nacházím T45 i tam kde jsem nebyl předtím.. :|

/edit: tak tady je to popsaný http://fallout.wikia.com/wiki/Power_armor_frame

na 18 už bych měl nacházet t51 a ono hovno :(
PS5 Pro | LG OLED CX55
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Verze armoru je dana jednak levelem spawnu, ktery urcuje maximum co se muze spawnout a druhak tyvm levelem, pak asi probehne roll a vybere s nejakou procentualni sanci jestli se spawne to nejlepsi nebo neco horsiho.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“