rád bych Vás požádal o radu. Jak můžete dle předmětu topiku zjistit, tak aktuálně využívám tento monitor a za poslední 2 roky jsem s ním neměl jediný problém, ale poslední dobou se mi stává, že mě z něj hrozně bolí oči a to i po hodině. V práci využívám počítač běžně, ale tam se mi to nestává, ale vždy když dorazím domů, tak u toho svého ano.
A snažím se zjistit zdali je vada na mém monitoru. Poslední dobou si všímám na svém monitoru i projíždějících pruhů ze shora dolů pokud jsem na na pozadí, kde jsou tmavé barvy, netuším zdali je to normální, ale dříve jsem si toho nevšiml nebo to možná nebral v potaz. Ale potřeboval bych zdali existuje možnost zjistit jestli je nebo není monitor v pořádku.
Případně bych Vás také požádal o alternativu jiného monitoru, tentokrát něco FullHD až QHD a určení je především na hry a filmy, ale hlavním jsou ty hry. Určitě IPS panel. Cena tak do 10k, ale pokud bude něco opravdu dobrého za co stojí připlatit, tak jsem ochoten i připlatit. Uhlopříčka max 30 a to už je opravdu hodně
Předem děkuji za rady a pomoc.