Sestava - stříhání videí, kancelářské práce

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Usak96
Nováček
Nováček

Sestava - stříhání videí, kancelářské práce

Příspěvek od Usak96 »

Dobrý den,

známý se na mě obrátil s prosbou, zda bych mu nesložil nové PC. Jde o stolní PC, který by měl sloužit převážně ke stříhání videí v HD. Nejde o nějakou profesionální úroveň. Stříhá pro radost, ale amatér to rozhodně taky není.
Já se v grafice/videích absolutně nevyznám, v tomhle ohledu jsem úplný laik. Proto se na Vás obracím s prosbou, zda by jste mi nemohli poradit, co by takový PC měl mít "pod kapotou".
Cenový rozsah jsem dostal do 25000,-, ovšem kdybych se věšel do 20000,- , bylo by to o dost příjemnější.

Předem děkuji za Vaše odpovědi a za Váš čas!
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Sestava - stříhání videí, kancelářské práce

Příspěvek od Blue Storm »

A plánuje ten známý i něco jiného, třeba hraní her? Nebo to vůbec nehrozí?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Usak96
Nováček
Nováček

Příspěvek od Usak96 »

Nene, to určitě nehrozí.
Na jeho momentálním PC jsou nainstalované Pinnacle, Vegas, prohlížeč a MS Office.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Viděl bych to na něco takového http://www.czc.cz/es8f9bdciejho8um15eo27hb34/seznam Do 25k to splňuje, do 20k, bohužel, ne. Dalo by se samozřejmě sestavit i něco do 20k, ale bylo by to o dost slabší. Xeon je Core i7 bez integrované grafiky, GTX 950 poskytne nativní podporu nejnovějšího H.265, akceleraci v mnoha videoeditorech a navíc i možnost si aspoň trochu rozumně zahrát ve Full HD, kdyby to bylo potřeba.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“