GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 980/970 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano určitě, 4790K má HT a běží na mnohem vyšší frekvenci, takže zde bude rozdíl velkej.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Čím je způsobený tohle poklesnutí GPU load a všeho na 0%? Je to při hraní GTA5 s GTX 970. Jel jsem po dálnici a najednou záškub vteřinovej z 60fps na 0 a zase zpátky.. tak koukám do gpu-z na průběh a tam tohle... využití paměti nepřelezlo 3,2GB za celou dobu

Obrázek
PS5 Pro | LG OLED CX55
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Řekl bych, že byl ovladač blízko TDR. Ale pokud to je jen občas, tak bych to neřešil.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Zatím se mi to stalo jednou, mám tu kartu ale jen půl dne. Bylo to po tom co jsem se hodně hrabal v nastavení hry, zkoušel vše na ultra s msaa + dsr apod, tak si možná jen potřebovala vyčistit paměť?
PS5 Pro | LG OLED CX55
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nebo se v enginu (či jinde v OS) seklo cosi jiného. Kdyby grafika čistila paměť, těžko by byla tak idle aby shazovala takty GPU. Dokonce i tak paměti ti padnul na 2D.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Klasický případ TDR bugu v posledmích větvích GeForce driveru.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ok, takže ovladač. Já tomu rozumím jak koza petrzeli tak mě to zajímalo :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Inno3D GTX 980 ‘iChill Herculez X4 Air Boss Ultra’
Obrázek

http://www.kitguru.net/components/graph ... ra-review/

Sice starší recenze, ale mrška je to pěkná :)
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Riku píše:Zatím se mi to stalo jednou, mám tu kartu ale jen půl dne. Bylo to po tom co jsem se hodně hrabal v nastavení hry, zkoušel vše na ultra s msaa + dsr apod, tak si možná jen potřebovala vyčistit paměť?
Takze jsi upgradoval na gtx970?Jak jsi zatim spokojenej?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jo nakonec jsem jí vzal (opět), spokojenej jsem hlavně kvůli tomu, že jsem tentokrát chytl kus kterej nebzučí a nepíská..
Jinak jako spokojenost, nechtělo se mi čekat půl roku nebo jak dlouho na Pascal, protože chci hrát teď Fallout 4 a Witchera 3 a to už na 7850 opravdu nešlo moc rozumně tak jsem to risknul :D
Čekal jsem co ukáže R9 380X, ale nic moc tak jsem se rozhodl že zas risknu 970, ono jinak není moc co vybírat a 980 už mi připadá moc drahá za těch pár % výkonu navíc.
Navíc mám 1680x1050 monitor, tak výkonostně taky paráda :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

ASIC je lepsi ako na predoslej (66%)?
Skusal si OC ?
Vyrobca ?
Takze pascala vynechavas...?
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tahle má ASIC 73%, k OC jsem se ještě nedostal. Výrobce opět MSI.

No pascal to se uvidí, jakej bude výkon, zda nebudou zas nějaký mouchy jako v případě 970 a taky za jaký budou ty karty ceny. Když bude něco s pěkným poměrem cena/výkon jako 970 a bez srandiček okolo paměti a cívek tak do toho asi půjdu :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Riku píše:...Když bude něco s pěkným poměrem cena/výkon jako 970 a bez srandiček okolo paměti a cívek tak do toho asi půjdu :)
Ja po tej blamazi s 3,5GB /512MB uz ngreedii neverim. Ale mozno sa u zelenych poucili a nastupca 970tky bude v style poctivej GTX670... potom by to bolo OK.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pochybuji, spíš už tentokrát nebudou lhát. Kolem GPU jsou 4 ty HBM moduly, tak nástupce 970 bude mít naletované jen 3 a kdyby full měla 8GB paměti tak tahle bude mít 6, kdyby full 16 tak tahle 12. A ruku v ruice s tím půjde i počet rops atd. Pochybuji že při cenách a nedostatkovosti HBM by tam NV letovala nevyužitej modul navíc jako u 970 jen aby se na obal dalo napsat že karta nese 4GB paměti...

670tka byl nechtěnej produkt kterej kanibalizoval 680tku která vedle ní byla naprosto hloupá koupě, kor když existovaly karty 670 s PCB a VRM 680tky...
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Já moc nevěřím, že by v případě HBM vynechali jeden z modulů, čímž by vytvořili čip s lichým počtem modulů na interposeru. Mohl by nastat problém s nerovnoměrným přítlakem chladiče. To spíš uvěřím tomu, že takticky naletují na PCB navíc nějaký GDDR5 modul, který bude vykonávat jakoukoliv záhadnou funkci a jeho kapacitu budou přičítat :wink:
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

o nástupcovi GTX970 a pod. radsej spekulujme zatial tu : http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 :wink:
esonic
Nováček
Nováček

Příspěvek od esonic »

cauvec, prosim o radu. Nejdou mi naistalovat ovladace na 970. Jak pres GeForce Experience tak i rucne naistalovane. Vzdy probehne instalace, ze je vse v poradku at dam rr. Po restartu opet u grafiky krizek a stale nejede. Mam Win 10home, deska Asus Z170-A. Sestavu je slozena z czc tak jsem cekal ze vse bude ok
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zkontroluj zda grafarna dobře sedi v PEG slotu a je dobře zapojena. Pokud to mas blizko do CZC, tak jim to jinak muzes hodit na hlavu, protože to je jejich problem.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Křížek nebo otazník? Pokud křížek tak zařízen íje SW vypnuté a ve správci zařízení by mělo jít zapnout.

Pokud otazník či žlutej vykřičník, tak problém, rozklikni jí a pokud tam bude "zařízení nelze spustit protože nahlásilo chybu" tak tohle u NV bejvá v 90% HW porucha karta.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

http://www.svethardware.cz/evga-priprav ... -970/41543

Kdo si to koupí? :? Vždyť GTX 970 oproti nejvýkonnějším kartám topí nejméně a OC nemusí být jen o lepším chlazení.

http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... ni-novinka

Proč ne, ale furt mi ta od MSI nebo Gigabyte přijde jako dobrá volba a za lepší peníze hlavně...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“