Problém s ASUS RT-AC55U

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Stego
Nováček
Nováček

Problém s ASUS RT-AC55U

Příspěvek od Stego »

Zdravím, dnes jsem si pořídil nový router, a z nějakého neznámého důvodu, mi hned od prvního zapojení "omezuje" rychlost internetu. Přetím jsem měl RT-N10U, a by jsem s ním spokojen tak proto tento. Pokud připojím kabel od poskytovatele k samotnému zařízení(např. notebook) nebo ke starému roteru(a přes něj do pc), jede mi vše ok (Download na speedtest.net: cca 36 Mb/s a přes stary router nebo do teď na přímo propojené bez noveho stahuji klidně i 4MB/s)
S novým routerem ping i Upload zůstanou stejné nicméně rychlost stahovaní není vyšší než 20 Mb/s a nestahuji více, než 1,5 MB/s.
absolutně netuším, čím by to mohlo být, 100% jsem nic nenastavoval "na omezení download/u" - mám jej dnes první den...
Všechny udaje zde uvedené jsou přes kabel z noveho routeru(přes wifi jsem to zkoušel až poté, ale to vyjde logicky na stejno...)

Netuší někdo, čím by to mohlo být?? :(
budu vděčný za jakoukoli radu, lehce jsem hledal i na internetu ale nic kloudného jsem nenašel...
Předem díky za odpověď.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ASUS RT-AC55U

Příspěvek od Salamander »

Stejne bych tam zkusil dat factory default a pripadne novy firmware, treba jsi mel stesti a dostal jsi nejaky vraceny kus :D
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

no, vzhledem k tomu, jak to bylo zabalené tak o tom silně pochybuji :D (ale nevylučuji, ale podle mě na 99,9% nemožné :-D )
Factory zkusím zítra dneska již jdu spát, a Firmware mám nejnovější, ten jsem chtěl aktualizovat a router napsal, že má zrovna aktualní :wink:
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Divil by ses jak hezky se da zabalit pouzite zbozi :D
Urcite to napred zkus, pak muzeme resit dalsi moznosti.
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

tak teď se přiznám, že absolutně netuším, v čem je problém... "Kabel/Nekabel", všechny pc jedou (stejně) pomalu, kromě mobilního tel. který na wifi síti přes mobilní Speedtest změří rychlost normálně... :cry:
absolutně netuším, jak je to možné (a pro dnešek již jdu opravdu spát)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neni nahodou spatny kabel z modemu? Treba se to slinkuje jenom na 100Mb
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

ne, už cca vím čím to je, ale stejně nevím, jak to opravit :(
Včera jsem to vlastně zkoušel na 2 zaplych pc naráz (PC: kabel, NB: i kabel i wifi odkoušené zvlášť) a oba měli necelych 20 když byly zaple a jak jsem šel spát a jeden dřív vypl tak druhý samostatně už měl necelých 40. Tím by byl problem vyřešen, (víceméně, protože u stareho mi všechny klidně naráz ukazovali 35, pokud ani jeden extremně nestahoval), ale dejme tomu... ale není.
no tak či tak at jsem jen na jednom PC (a ostatní vyplé), stejně stahuji přes zmíněný router jen 1,5 MB/s (maximálně) nevíte někdo kde se dá tady v tomto routeru vypnout to přerozdělovaní rychlosti?
PS: na mobilu opravdu nevím proč jako na jediném zařízení ze všech stejně stahuju 4 MB/s
EDIT: Už jsem zkusil i tovární nastavení a stejně to "hned z hecu" dá ten omezený download...
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ty, tohle nemuze byt "prerozdelovani rychlosti", takhle to mefunguje. Spis bych rekl ze vadny kus, nebo nektere z tech zarizeni dela bordel na siti.

A jak jsem psal, staci nekde vadny kabel a taky to muze delat neplechu
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

Salamander píše:Ty, tohle nemuze byt "prerozdelovani rychlosti", takhle to mefunguje. Spis bych rekl ze vadny kus, nebo nektere z tech zarizeni dela bordel na siti.

A jak jsem psal, staci nekde vadny kabel a taky to muze delat neplechu
Kabelem to není, Router jsem měl v sobotu u ISP u něj v kanceláři a vše jelo v pohodě a po příchodu domů zase stejný problém (a na starý router vše OK, takže zbýva jen poslední logická možnost, kterou si napsal: "bordel na síti"
On tam měl(v tu chvíli jen pro sebe) nějaky novější Modem a s tím to jelo OK a mě tady doma se starším modemem to podle mě neběží, jak má a podle mě bude chyba v tom, v uterý snad dostanu rychlejší tak pak odpovím, jak to dopadlo, ale vzhledem k tomu, že u něj jelo vše 100% v pořádku tak bych řekl že chyba bude u "jejich krabičky" u mě doma, ktera je stara a asi se nějak s mojí novou hádá :wink:
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

Vyměnil jsem modem od poskytovatele..... nic se nezměnilo, Obrazek, měřen před ani ne hodinou 3 minuty po sobě...
U pár dní noveho AC55U, stahovaní max 1,5 MB/s
Přehozena jen "krabička" do stejnych LAN/WAN zdiřek stejne kabely, se starou N10U, bez problemu ihned 4,1 MB/s
(zkoušel jsem to teda na webshare, ale i ten speedtest a celkové načítaní stranek tomu odpovídá...
opravdu nevím co s tím, a "za sebe" je davat nechci, nový jsem chtěl mět jako FTP server a pokud jsou za sebou tak sice jede "normálně" i ten nový, ale není "veřejný" a to mi nepomůže... fakt nevim co dělat, asi ho vratím (pokud to pujde) - ale tuším, že by mělo....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Modem od poskytovatele je jaky?
WAN mas nastaven jak? jede ten port na 100 nebo na 1000Mbit?
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

No ted jsem ve škole, napíši sem ještě večer. Předtím jsem měl nějaky který pry ani nebyl router (pry jen přebíral MAC) Ono to tady je zapojeno tak, že je tu ještě od dob "totače" rozvedená kabelovka a po ní ted přijmame internet. A jejich "modem" nebo co to je potřebuje člověk aby to převedlo z Coax na UTP. ted mám nový, nějaky "Fritrz modem" (když to dáš do Google tak ten první - "bez antenek" (ty "uši" jsou antenky a je modrý", ale problemy mi dělal i ten starý. Problém je že u ISP jsem to tehdy zkoušel taky "až za" nějakým jeho routerem a ne přímo za tím modemem, co tam měl", Jinak poskytovatele mám:
http://www.nej.cz/
WAN mas nastaven jak? jede ten port na 100 nebo na 1000Mbit?
večer zjistím a napíšu, ale vzhledem k tomu že "za sebou"(Inter. -> Stary -> Novy) jede OK tak si myslím, že 1000 :wink: :?
Stego
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stego »

Nevím kde zjistit, zda je 100 MB nebo 1 GB.
Ale přidávám obrázek pro zajímavost:
http://imgur.com/t5QDoPf
V první chvíli stahovaní přes PC(kabel) - 1,5 MB/s
Pak spuštěn na mobilu Speedtest - i na PC stahovaní 4,1)
Po te sem dal pauzu a zkusil znovu spustit stahovaní, zase jelo pomalu, takže druhy pokus
(viz druhy "kopeček"), stahovani na PC už se nezrychlilo ale po dobu testu zpomalilo., Do třetice test z mobilu (třetí upload kopeček") - nepomohlo, Divné, nerozumím tomu, jedine, co si myslím, je že Chyba je jen v AC55Učku, a "modemy" s tím nemaji nic společné... Zítra jedu na den do Brna, v pátek si přečtu případně ještě nějakou radu, jinak jej asi vrátím...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“