výběr switche - 4 porty

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
VashCZ
Začátečník
Začátečník

výběr switche - 4 porty

Příspěvek od VashCZ »

Zdravím, potřebuji vybrat nový switch, 4 porty stačí.

Rychlost máme od O2 16Mbit down a /8 = 2Mbit up. Nepotřebuji tedy nic zázračného.
Přesouvání souborů přes síť se taky bude uskutečňovat, ale není to prioritou.

Router je od O2 klasicky bílý Comtrend vr-3026e
uprostřed by měl být tento switch
A pokud se povede/půjde nastavit, tak na konci TPLink tl-wr541g . Ten by měl fungovat jako wifi spot a zároveň switch.

Hlavní prioritou je tedy kvalita, žádný pískající zdroj, nejlíp vestavěný. Žádný přehřívající se části(na to nejspíš odešel minulý switch, zatím tam mám místo něj router od Zyxelu(starší O2 router))..
Druhou prioritou je cena, protože kvalita je důležitá, ale dávat do toho tisíce je asi hloupost.

Druhá část mého questu se týká právě přenastavování tl-wr541g, současně totiž vytváří další podsíť a to nechci, chci jen jednu velkou, aby byla možnost vidět každé zařízení z jakéhokoliv bodu.
Pokud by jste někdo mohl napovědět, budu rád.
http://vashcz.rajce.idnes.cz/nastenka#tl-wr541g.jpg
Stačí dát disable a je hotovo? Nebo je to složitější :-D

Předem díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) VashCZ dne sob 28. lis 2015, 11:48, celkem upraveno 1 x.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr switche - 4 porty

Příspěvek od Salamander »

Mas aspon nejakou predstavu o cene?
Doporucim treba http://m.heureka.cz/switche/cisco-sg100d-05/
nebo podobne, dulezita je propustnost pri switchowani, tp-linky a podobne srace maji problem i na pomale siti.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

O ceně představu nemám... ale jestli to vydrží 10 let, tak to beru.

A tedy dodatečné dotazy:
http://www.czc.cz/cisco-sf110d-05-eu/179723/produkt - Líbí se mi záruka 5 let, v čem je horší, že bych si měl koupit ten co jsi doporučoval? Změní ta přepínací rychlost i můj ping, nebo je to jen o tom, že bude třikrát dýl(3 vteřiny) trvat, než začnu stahovat max rychlostí z nuly, nebo co to vlastně je? :-D

Poměry s rychlostí internetu se moc měnit nebudou, takže pokud je to čistě o výkonu a na 16Mbit by stačili i levnější při stejné kvalitě, tak jak už jsem zmiňoval, cena je na místě druhém, výkon na místě třetím(pokud mě nebude omezovat).
Nebo si myslíš, že vydrží třeba patnáct let a pak se bude hodit rychlejší ?
Nebo se pletu a ten levnější by na naši pomalou síť nestačili, či by nějak degradovali? Já totiž nemám problém i přes ten stávající starý modrý O2 Zyxel jet stahování někdy až 2,2MB/s.

editováno
Naposledy upravil(a) VashCZ dne sob 28. lis 2015, 12:20, celkem upraveno 4 x.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Co se tyce rychlosti pro bezny pouziti doma, tak staci uplne cokoliv.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Osobne bych bral neco s 1Gbps porty. Mysli trosku do budoucna, budes chtit sdilet nejake soubory, nebo si poridis NAS a pak zacne byt 100M sit problem.
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

Když říkáš, že to vydrží, tak beru ten dražší... sakra moje první Cisco. Fakt je to u routerů taková kvalita, nebo jen značka a featury? :-D
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

100% je to nejakej rebrand.
Muzes se podivat i na jiny modely co nabizi, tenhle jsem vybral jen tak narychlo.
Ale jako jedni z mala aspon uvadi rychlost, a ciscu celkem verim, i kdyz je to "consumer gear"
Crusad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusad »

Tohle je SOHO rada, takze urcite necekej neco jako mensi Catalyst 6500 :D Nema to ani zdaleka otestovanost softwaru a hardwaru jako enterprise switche. Ale urcite to i tak bude to kvalitnejsi, co muzes koupit.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“