4K přehrávadlo s úložným prostorem

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
VashCZ
Začátečník
Začátečník

4K přehrávadlo s úložným prostorem

Příspěvek od VashCZ »

Zdravím.

Tak nadešel čas, kdy musím zvolit zařízení pro 4K přehrávání u televize. Ta je zatím jen FHD, ale do několika let bude jistě upgrade.

Mělo by to být tak nějak menší a pravděpodobně nejschůdnější by byla HW akcelerace. O HW i OS zatím uvažuji. Prioritou... asi dlouhá životnost, ale jsem prostě mlsný i po ShieldTV, dá se zahrát pár her.

1) Nejjednodušší cesta je NVIDIA Shield TV
buď za 7 tisíc (musel bych rozšiřovat SD kartou), ale u toho ještě spešl, nevím zda by se z karty zvládl nějaký ten BLU-RAY RIP vůbec číst, připojit externí HDD přes USB 2, vevnitř prozaicky sata port chybí :-/
nebo za 9,5 tisíce s 500GB HDD

má to výhody: Vše je na androidu a je to dělané přímo k telvezi, bude to tak jednoduchost a vyrovnaný interface i pro 4K. Design. Co vím měly by jít připojit myš a klávesnice.(možná by k tomu byl i ovladač), můžu párovat s počítačem, ale jako extra výhodu to nevidím
nevýhody: Jak to bude s podporou za 5 let? A co když se něco uvnitř rozbije? To budu v pěkné kaši.

2) Cesta Intel mini krabičky
Nejsem si jistý, že se něco s podporou 4K přehrávání již prodává, a tady bych určitě chtěl poradit.

výhody:OS hezky jako v klasickém PC
nevýhody: Když se uvnitř něco rozbije, nebude tak úplně jednoduché do těch NUCů(nebo jaks e tomu nadává) sehnat náhradní komponenty. Zezačátku nevím, zda nějaký linux nebo W10 je schopný rozumně zobrazit interface(u W7 jsem s tím měl trochu problémy), ale snad Tablet mód je OK.

3)klasické HTPC, miniITX PC(tuším že jediný intel má 4K přehrávání)

výhody: vyměnitelnost komponent
nevýhody: velikost krabice, taky může být interface

edit2: 4) Dozvěděl jsem se o možnosti Streamovat obsah přímo z počítače do televize. Podmínak by tam údajně měla být pouze zapnutý program v pozadí s tím, že si pak přes smartTVsáhnu do computeru pro co potřebuju. Jedná se o https://plex.tv/ , ale protože nemáme Smart, tak by to chtělo koupit tu TV rovnou

Pokud znáte i jiné alternativy, budu rád za nadhození. Více názorů, lépe.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 4K přehrávadlo s úložným prostorem

Příspěvek od Natural »

Tak ja osobne bych urcite dnes neresil prehravani 4k, kdyz mam fullHD televizi. Takze se nezlob, ale nekde mi asi usel smysl tohoto tematu. Na fullHD ti staci vsechno, na 4k bude za ty roky nez koupis 4k telku stacit nejspis taky vsechno.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Presne tak! Kup si nejaku sracku na FHD a o rok to predaj za -70% ceny a kup nieco na 4K. To mi pride rozumnejsie.

Inac by som volil 3).
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

Díky za názory.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“