Třetí reklamace ntb

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Will05
Nováček
Nováček

Třetí reklamace ntb

Příspěvek od Will05 »

Dobrý den,
již třikrát jsem reklamovala svůj notebook a mám tři servisní zprávy, kdy byla závada uznána a záručně opravena:
1: Na zařízení byla provedena následující záruční oprava: Výměna základny, čištěno chlazení, obnova teplovodivé pasty na CPU, update BIOSu. Zařízení prošlo kompletními testy hardware a zátěžovými testy. Diagnostika neobjevila žádné závady.
2: Na zařízení byla provedena následující záruční oprava: Výměna chladící soustavy, obnova teplovodivé pasty na CPU, update BIOSu. Zařízení prošlo kompletními testy hardware a zátěžovými testy. Diagnostika neobjevila žádné závady.
3: Na zařízení byla provedena následující záruční oprava: Instalace ovladače čipové sady. Výstupní kontrola.
Vrácení peněz bylo zamítnuto a já nechápu proč, když tři různé závady byly uznány.
Dokážete mi to prosím vysvětlit?
Tereza
petrxp
Začátečník
Začátečník

Re: Třetí reklamace ntb

Příspěvek od petrxp »

Podle mě by to musely být tři stejné závady. Aby museli podle zákona vrátit peníze.
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Přesně tak, musejí to být tři stejné závady.
Will05
Nováček
Nováček

Příspěvek od Will05 »

Děkuji, a ještě jeden dotaz: notebook jsem nesla do prodejny na čtvrtou reklamaci a zaměstnanec mi odmítl zboží na reklamaci odeslat, namísto toho proti mé vůli opravil závadu na prodejně. Našla jsem že mám nárok na vrácení peněz po reklamování 4 různých závad, toto by tedy byla čtvrtá. Nevím co teď s tím mám dělat, došlo ze strany zaměstnance k protiprávnímu jednání?
Will05
Nováček
Nováček

Příspěvek od Will05 »

Ale pokud mám mít nárok na vrácení peněz po reklamování 4 různých závad, tak bych na to měla mít nárok protože, při první reklamaci byly reklamovány dvě závady. Kouř z ventilátoru a uvolněný pant :?
Will05
Nováček
Nováček

Příspěvek od Will05 »

Začalo to takhle:
13. 8. 2015Po cca hodině nebo hodině a půl prohlížení internetu velmi nahlas začal chrastit ventilátor a z otvoru ventilátoru vycházel dým a létaly jiskry. Notebook jsem okamžitě uspala vypínacím tlačítkem a ještě tedtýž den odvezla do prodejny na reklamaci. Tam jej velice ochotně přijali. Při sepisování servisního listu jsme si se zaměstnancem firmy všimli že na notebooku je uvolněn pant. To bylo do listu tatéž připsáno.
Závady byly uznány, větrání vyčištěno a základna notebooku vyměněna kvůli pantu.
Po několika dnech používání notebooku jsem si všimla, že vetilátor při uchopení a přenášení notebooku chrastí. Opět jsem jela do prodejny, opět jsme sepsali servisní list a opět jsem čekala na vyřízení reklamace.
Závada byla uznána a byla vyměněna celá chladicí soustava.
Na přelomu října a listopadu jsem si všimla, že nefunguje ovládaní jasu dipleje. Ani tlačítkem na klávesnici, ani softwarově v notebooku. Než jsem stihla odvézt notebook k další reklamaci, stala se další událost s větráním. Z pár minut nehlídaného notebooku začal opět vycházet kouř (bez jisker). V místnosti to vypadalo jako když hoří. Když jsem k notebooku přišla, už se z něj nekouřilo, ale pod ním zůstala vrstva černého prachu, přesně v místech, kde jsou výdechy ventilátoru (mám fotodokumentaci). Opět jsem tedy vezla notebook do prodejny opět jsem čekala na vyřízení reklamace. Při sepisování servisního listu došlo k prvnímu pokusu o podvod. Zaměstananec mi do servisního listu namísto požadavku na vrácení peněz napsal požadavek na opravu, přesto že jsem si výslovně prála vrátit peníze. Naštěstí jsem si toho všimla hned před prodejnou a vrátila jsem se, aby servisní list přepsali.

Když jsem se dočkala vrácení notebooku, bylo mi řečeno, že z notebooku rozhodně nemohl vycházet žádný dým. Závada nefuknční ovládání jasu však byla zjištěna a opravena. Vrácení peněz ovšem bylo zamítnuto. V prodejně při převzetí notebooku jsem zjistila další podvod. Zaměstnanec mi oznámil, že problémy s notebook si možná způsobuji sama a to tím, že používám špatný napájecí adaptér. Namítla jsem, že tento adaptér mi byl dodán v balení s notebookem. Zaměstnanec odpověděl, že ne, že notebook mi byl prodán s 120W adaptérem a tento je jen 90W. Znovu jsem řekla, že tento napájecí adaptér mi byl dodán s notebookem a je tedy nemožné aby byl neoriginální. Na to mi zaněstnanec odpověděl pouze: "Netuším."

Když jsem si notebook přivezla domů, chtěla jsem si do něj opět nainstalovat své hry, protože při reklamaci mi byly (nevím proč, ve zprávě ze servisu o tom není ani zmínka) nahrány nové windows 8. Při instalaci druhé hry jsem zjistila, že na pevném disku, který by měl obsahovat 1000 GB místa, se nachází pouze cca 90 GB.
Opět jsem vezla notebook na prodejnu a požadovala další reklamaci, stroj je s desetinovým pevným diskem v podstat nepoužitelný. Zaměstanci jsem závadu ukázala a oznámila, že požaduji opět poslání notebooku na reklamaci a opět vrácení peněz. Zaměstnanec však řekl: "jen proto, že si to numíte udělat sama, to přece nebudeme posílat na reklamaci." a závadu proti mé vůli opravil přímo na prodejně.

Dále před třetí reklamací došlo k další nemilé události. Před každou reklamací mi zaměstnanec nabídl, zda chci zálohovat data z notebooku. Při třetí reklamaci, když jsem se vracela autem domů, mi volal zaměstnanec, který se mě pokoušel podvést se srvisním listem a rozhořčeně mě informoval, že pokud si nepřijedu sama zálohavat data, tak mi vše smažou. Zeptala jsem proč mi tentokrát data nezálohují oni jako vždy. Bylo mi řečeno že podvakrát to udělal pouze z dobrého rozmaru ale tentokrát bych si to musela zaplatit.

Když pominu velice arogantní chování zaměstnanců, tak přesto byl můj notebook již třikrát poslán na reklamaci s celkem pěti závadami. I když jste odmítli třetí stejnou závadu s ventilátorem, pořád tu máme 4 čtyři různé závady. Ptám se tedy, proč nebyly vráceny peníze?
Zkusila jsem tedy napsat na heuréku a na facebook svoji negativní zkušenost (24. 11. 2015) a doufala jsem, že se ozvou s nabídkou vyřešení problému. Skutečne se asi po půl hodině ozvali a chtěli čísla reklamačních protoků, aby mohli věc prošetřit. Žádali mě o trpělivost a slibovali, že odepíšou hned druhý den. Trpělivě jsem čekala 3 dny až v pátek 27. 11. mi odepsali, že jedinou reklamčně uznatelnou vadou byla špatná ložiska ventilátoru.
Tedy z pěti závad méme najednou jen jednu.
Já však mám servisní protokoly s uznanými a opravenými závadami! Bohužel mi napsali, že si to mám jít vyřídit s těmi "milými" pány na Kladenskou pobočku. Již jsem kontaktovala ČOI a poohlížím se po někom, kdo mi zajistí znalecký posudek k případnému soudu.
Hladala jsem pomoc i na oficiální podpoře HP, kde identifikovali můj konkrétní notebook a zjistila jsem tam, že podle nich už mi dávno vypršela záruční lhůta (3 .3. 2015), což je nesmysl, protože jsem notebook kupovala 1. 3. 2014 a mimo byl notebook třikrát v záruční opravě. Poslala jsem tedy žádost o přezkoumání délky záruční, poslala jsem svůj doklad o koupi a čekám na vyjádření.
Je možné, že mi byl prodán použitý kus? Kupovala jsem jej jako rozbalený předváděcí kus s dvouletou zárukou a záruka přeci začíná běžet ode dne prodeje zákazníkovi.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Will05 píše:Začalo to takhle:
13. 8. 2015Po cca hodině nebo hodině a půl prohlížení internetu velmi nahlas začal chrastit ventilátor
OK, může být - vada ložiska.
Will05 píše: a z otvoru ventilátoru vycházel dým a létaly jiskry.
No to už Vám moc nežeru. Jiskry se tam nemaj kde vzít vpodstatě vůbec a co se dýmu týče, po více jak pufnutí o objemu cca dvacetiny výdechu kuřáka by notebook chcípnul.
Will05 píše: Notebook jsem okamžitě uspala vypínacím tlačítkem
Jo, ten kterej před chvílí hořel se ještě nechal uspat. To určitě.
Will05 píše:Při sepisování servisního listu jsme si se zaměstnancem firmy všimli že na notebooku je uvolněn pant. To bylo do listu tatéž připsáno.
To je vada vzniklá prasklým uložením - mechanické poškození, na to se záruka nevztahuje (což ovšem nutně neznamená, že Vám to třeba i zadarmo neopravěj v RMA
Will05 píše:Závady byly uznány, větrání vyčištěno a základna notebooku vyměněna kvůli pantu.
Takže se jen opravil pant. Čištění větrán vychází tek nějak samo už z otevření notebooku.
Will05 píše:Po několika dnech používání notebooku jsem si všimla, že vetilátor při uchopení a přenášení notebooku chrastí.

Zcela běžný jev, netřeba lítat do prodejny, dle mého to ani není reklamovatelné. Vychází to ze samotné konstrukce ventilátoru.
Will05 píše:Závada byla uznána a byla vyměněna celá chladicí soustava.

Dobře pro Vás, máte jeden ze tří zářezů.
Will05 píše:Na přelomu října a listopadu jsem si všimla, že nefunguje ovládaní jasu dipleje. Ani tlačítkem na klávesnici, ani softwarově v notebooku.

Tohle je SW problém, který si způsobil uživatel. Nic k reklamaci, obvykle si to každej řeší doma reinstallem. Kdo je na počítače levej, dá si to reinstallnout na měsíc do reklamačního řízení.
Will05 píše: Než jsem stihla odvézt notebook k další reklamaci, stala se další událost s větráním. Z pár minut nehlídaného notebooku začal opět vycházet kouř (bez jisker). V místnosti to vypadalo jako když hoří. Když jsem k notebooku přišla, už se z něj nekouřilo, ale pod ním zůstala vrstva černého prachu, přesně v místech, kde jsou výdechy ventilátoru (mám fotodokumentaci).

U požáru PC jsem už byl a ujišťuji Vás, že sám od sebe moc nehoří. HW má defakto samozhášecí vlastnosti a jelikož při prohoření první součástky dojde k porušení funkce problematického obvodu, nijak se to dále nešíří. Výjimkou jsou zdroje, což není případ notebooků. Fotodokumentaci prosím do SZ. (Pro zajímavost)
Will05 píše:Opět jsem tedy vezla notebook do prodejny opět jsem čekala na vyřízení reklamace. Při sepisování servisního listu došlo k prvnímu pokusu o podvod. Zaměstananec mi do servisního listu namísto požadavku na vrácení peněz napsal požadavek na opravu, přesto že jsem si výslovně prála vrátit peníze. Naštěstí jsem si toho všimla hned před prodejnou a vrátila jsem se, aby servisní list přepsali.

Asi jste reklamovala teprve potřetí v životě, to se děje zcela běžně. Každopádně já mám zatím napočítanej jeden zářez, nic kde by bylo možno považovat vrácení peněz.
Will05 píše:Když jsem se dočkala vrácení notebooku, bylo mi řečeno, že z notebooku rozhodně nemohl vycházet žádný dým.

Souhlasím. Alespoň ne v takové míře v jaké popisujete.
Will05 píše:Závada nefuknční ovládání jasu však byla zjištěna a opravena.

Nenazývám závadou, spíše z dobré vůle napravili vaši chybu, kdy jste poškodila SW počítače. Reinstall musí samozřejmě být zanesen v protokolu, ale dle mého názoru to není reklamovatelná vada. Výrobce za to nemůže, může za to uživatel.
Will05 píše: Vrácení peněz ovšem bylo zamítnuto.
Přirozeně, 1/3
Will05 píše:V prodejně při převzetí notebooku jsem zjistila další podvod. Zaměstnanec mi oznámil, že problémy s notebook si možná způsobuji sama a to tím, že používám špatný napájecí adaptér. Namítla jsem, že tento adaptér mi byl dodán v balení s notebookem. Zaměstnanec odpověděl, že ne, že notebook mi byl prodán s 120W adaptérem a tento je jen 90W. Znovu jsem řekla, že tento napájecí adaptér mi byl dodán s notebookem a je tedy nemožné aby byl neoriginální. Na to mi zaněstnanec odpověděl pouze: "Netuším."
Spíš zaměstnanec ví kulový a snažil se Vás na něco nasměrovat z vlastní iniciativy, abyste nemusela být pořád bez počítače. Evidentně se sekl (ono ani použití 90W adaptéru by pravděpodobně nevadilo, pokud by dával správné napětí).
Will05 píše:Když jsem si notebook přivezla domů, chtěla jsem si do něj opět nainstalovat své hry, protože při reklamaci mi byly (nevím proč, ve zprávě ze servisu o tom není ani zmínka) nahrány nové windows 8. Při instalaci druhé hry jsem zjistila, že na pevném disku, který by měl obsahovat 1000 GB místa, se nachází pouze cca 90 GB.
Opět jsem vezla notebook na prodejnu a požadovala další reklamaci, stroj je s desetinovým pevným diskem v podstat nepoužitelný. Zaměstanci jsem závadu ukázala a oznámila, že požaduji opět poslání notebooku na reklamaci a opět vrácení peněz. Zaměstnanec však řekl: "jen proto, že si to numíte udělat sama, to přece nebudeme posílat na reklamaci." a závadu proti mé vůli opravil přímo na prodejně.
Opět nic k reklamaci. Středně pokročilá znalost OS stačí, případně použití strýčka googla a hned prvního odkazu, nebo se dokonce zeptat na PCTF a dostat odpověď jak problém vyřešit od nějakého Bez_n1cka. Kvůli pěti vteřinám netřeba se táhnout na pobočku. Každopádně reklamační řízení tu není od toho, aby Vám někdo nastavoval systém. Až budete chtít příště změnit tapetu na ploše, půjdete také na RMA?
Will05 píše:Dále před třetí reklamací došlo k další nemilé události. Před každou reklamací mi zaměstnanec nabídl, zda chci zálohovat data z notebooku. Při třetí reklamaci, když jsem se vracela autem domů, mi volal zaměstnanec, který se mě pokoušel podvést se srvisním listem a rozhořčeně mě informoval, že pokud si nepřijedu sama zálohavat data, tak mi vše smažou. Zeptala jsem proč mi tentokrát data nezálohují oni jako vždy. Bylo mi řečeno že podvakrát to udělal pouze z dobrého rozmaru ale tentokrát bych si to musela zaplatit.
Tady Vás už ale úplně ztrácím. Cizí člověk placenej i dejme tomu stovkou za hodinu má strávit dva dny prohlížením vašich soukromých souborů, tipovat co je a co není důležité a zálohovat Vám to? No to už jste se asi úplně zbláznila!
Will05 píše:Když pominu velice arogantní chování zaměstnanců, tak přesto byl můj notebook již třikrát poslán na reklamaci s celkem pěti závadami.
Já napočítal jednu reklamovatelnou závadu. To že tam byl třikrát je spíš Vaše chyba, když ho tam taháte s neroztaženým oddílem na disku.
Will05 píše: I když jste odmítli třetí stejnou závadu s ventilátorem, pořád tu máme 4 čtyři různé závady. Ptám se tedy, proč nebyly vráceny peníze?
Zkusila jsem tedy napsat na heuréku a na facebook svoji negativní zkušenost (24. 11. 2015) a doufala jsem, že se ozvou s nabídkou vyřešení problému. Skutečne se asi po půl hodině ozvali a chtěli čísla reklamačních protoků, aby mohli věc prošetřit. Žádali mě o trpělivost a slibovali, že odepíšou hned druhý den. Trpělivě jsem čekala 3 dny až v pátek 27. 11. mi odepsali, že jedinou reklamčně uznatelnou vadou byla špatná ložiska ventilátoru.
Jo, tak to jsme se dopočítali zhruba stejně. A právě proto Vám nebyly vráceny peníze. Nemáte na to nárok a pro obchod to výhodné samozřejmě není, tak proč by to dělali. Oni nejsou charita. Správně by Vám ještě za ty další 2 reklamace měli naúčtovat dopravu.
Will05 píše:Tedy z pěti závad méme najednou jen jednu.
Já však mám servisní protokoly s uznanými a opravenými závadami! Bohužel mi napsali, že si to mám jít vyřídit s těmi "milými" pány na Kladenskou pobočku. Již jsem kontaktovala ČOI a poohlížím se po někom, kdo mi zajistí znalecký posudek k případnému soudu.
Hodně štěstí u soudu.
Will05 píše:Hladala jsem pomoc i na oficiální podpoře HP, kde identifikovali můj konkrétní notebook a zjistila jsem tam, že podle nich už mi dávno vypršela záruční lhůta (3 .3. 2015), což je nesmysl, protože jsem notebook kupovala 1. 3. 2014 a mimo byl notebook třikrát v záruční opravě. Poslala jsem tedy žádost o přezkoumání délky záruční, poslala jsem svůj doklad o koupi a čekám na vyjádření.
Záruční doba pro výrobce stertuje prodejem produktu buď prodejci nebo zákazníkovi (nevím), každopádně viz citace níže, byl to výstavní kus, takže ho nejdřív "koupil" jako zákazník samotný prodejce a pro výrobce běží záruka od toho dne. Pokud pak rok leží v polici a pak ho koupíte vy, už bude záruka u výrobce jen roční (pravděpodobně ho ale prodejce koupí na IČO, takže spíš žádná).
Will05 píše:Je možné, že mi byl prodán použitý kus? Kupovala jsem jej jako rozbalený předváděcí kus s dvouletou zárukou a záruka přeci začíná běžet ode dne prodeje zákazníkovi.
Rozbalený předváděcí kus, jo tak to byl i použitý, to ze sebe tak nějak vyplývá :roll: Ode dne prodeje zákazníkovi ale běží záruka u prodejce, ne nutně u výrobce.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Will05
Nováček
Nováček

Příspěvek od Will05 »

První dva odstavce stačí, zbytek mě nezajímá, nemusel jste se obtěžovat s tím zbytkem. Věřit mi opravdu nemusíte :wink:
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

HP má několik záručních dob, je to poznat pod baterkou kde je např. 1Y1Y1Y - to znamená, že po dobu jednoho roku jsou opravy vč. náhradních dílů zdarma - třeba v Kanadě mají 2Y2Y1Y a to znamená, že je záruka na vadný díl ntb 2 roky, ale na výměnu toho vadného dílu jen 1 rok. A s tímto jde notebook do prodeje dál. To, že má nějaká hloupá ČR záruku 2 roky je prostě zákony a řeší to PRODEJCE, kdežto Vy jste zjišťovala záruku u VÝROBCE. Co se týká záručních oprav tak podobně jako viz výše, s tím, že v prvním roce je záruka i na funkčnost windows (u HP), proto to reinstalovali zdarma tolikrát. Já osobně jakožto technik s HP certifikací bych většinu reklamací odmítl, jelikož na reklamaci není nárok - viz výše, kolega Bez_n1ck je zjevně taktéž znalý problematiky a vysvětlil velmi dobře.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Jedine ceho bych se zastal, ze zmrsili, byla kapacita disku :) Clovek je v dnesni dobe jen uzivatel a nemusi umet roztahnout disk do puvodni velikosti. To zmrsili chlapci a nevidim jediny duvod, proc by to mel majitel umet a jeste to bylo po servisu (at uz probihal jakkoliv).

Dym a jiskry jsou trochu scifi, ale ;)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbjun »

Dým a jiskry uměla snad jen jedna série aceru kdy se větrák začínal točit až když měl procák 100° :D měl 3,5" HDD, P4 z normálního compu 3,0GHz a 17" LCD a tam uměl připálit prach v chladiči :D Ale né tak jak je popsáno výše...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“