router TPLink WR541G - wifi acces point i switchování :-D

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
VashCZ
Začátečník
Začátečník

router TPLink WR541G - wifi acces point i switchování :-D

Příspěvek od VashCZ »

Zdravím,
vlastním http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr541g/ , nakousl jsem to už v jiném tématu, ale zde se jedná už o konkrétní radu.

Inu je to pěkná sra*ka, protože jedině reset do továrního nastavení mi pomohl ho probudit a pak jsem to stihl překonfigurovat tak aby se z toho stal bridge.

Současná situace je tedy takováto:
http://vashcz.rajce.idnes.cz/site#mapasiteKM.jpg (přičemž ten přepínač je tento router a nejde o něm nic zjistit(zaplať ale pánbu aspoň za to že mám na jednom compu pořád W7))
http://vashcz.rajce.idnes.cz/site/#ukazkawifiKM.jpg (jde se do té wifi napojit raz dva bez hesla)
https://www.google.cz/search?q=wr541g&s ... K7AN5ZM%3A (WANko není obaszeno, na druhou stranu všechny žluté porty jsou)

Má tento bridge router přiřazen nějakou IP adresu(asi by měl když přes něj jde wifi)?
Jak se mám nalogovat do routeru, abych mohl změnit nastavení wifi aniž bych ho musel resetovat a riskovat tak že dvě hodiny mi bude router vytvářet podsíť, i když je DHCP off?

Zkoušel jsem připojit komp přímo do WANu i LANu, ale už měl líznutou adresu z toho hlavního routeru... a tento mu ji nedával, protože má DHCP server off.

Má to i nějaké dlouhodobější řešení než reset, abych prostě při úpravě na něj mohl vlízt a změnit to?

Předem díky za odpovědi.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: router TPLink WR541G - wifi acces point i switchování :-

Příspěvek od Weslo »

Router má nějákou LAN IP, kterou si zřejmě nezměnil. Takže odpojíš přívod z hlavního routeru do tp-linku (máš to v LAN že jo?), na své síťovce nastavíš IP ze stejného rozsahu jako má ten tp-link a normálně se do něj zaloguješ, přenastavíš, zapojíš zpět do LAN přívod z hlavního routeru a necháš aby si to lízlo znova IP z DHCP hlavního routeru.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

Ano, přívod hlavního routeru jde přes LAN. Víceméně toto jsem měl v plánu kdyby mi zde nikdo neodpověděl :-D.

Jen mě mrzí, že to musí jít tak složitým způsobem. Myslel jsem totiž že bych ho našel v síťových prvcích přes nějakou featuru přímo z compu a zjistil IP a nalogoval se do něj klasicky.

Dík za radu.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

odpojeno od přívodu k hlavní síti
resetováno do továrního nastavení
počítači přidělena IP od tohoto TP Linku
nalogování do routeru
nastavení hesla a jména wireless připojení
vypnutí DHCP serveru
připojení přívodu netu do LAN káble
router rebootován
=> stává se zněj opět přepínač

Díky za pomoc. Toto téma uzavírám.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

resetovat to nemusíš, jen si nastav dočasně IP z rozsahu tp-linku
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“