Msi GTX 980 - možnost ovládat jenom jeden ventilátor

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
JamesPoli
Nováček
Nováček

Msi GTX 980 - možnost ovládat jenom jeden ventilátor

Příspěvek od JamesPoli »

Dobrý den,
Nedávno jsem skládal "Skylake build". Mimo jiné problémy jsem zjistil, že na grafické kartě můžu kontrolovat jenom jeden ventilátor a to ten blíž k výstupům(dp, hdmi, dvi). Ten druhý se sice točí ale jenom podle sebe. Prostě není možnost ho ovládat. Někde jsem četl že se točí podle teploty VRM ale nevím co je na tom pravdy. Mám nárok na výměnu za normální kus nebo něco?
Předem díky za odpověď a přeju hezký zbytek dne.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Msi GTX 980 - možnost ovládat jenom jeden ventilátor

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Normálně mívá GTX980 je jeden ventilátor, a karty co jich maj více je maj napájený z 1 zdroje, tzn ovládaj se společně. Pokud máš kartu která dovede ovládat větráky nezávisle je to něco nestandardního a ovládat to asi (možná) půjde jen spešl SW od výrobce karty. Nicméně, reklamovat asi těžko protže ti nikdo negarantuje že si u grafiky budeš moct ovládat otáčky po svym. By default se karta má používat tak že se na ní nic neovládá a ona si to řídí sama.
JamesPoli
Nováček
Nováček

Re: Msi GTX 980 - možnost ovládat jenom jeden ventilátor

Příspěvek od JamesPoli »

Díky za odpověď, Myslím že už jsem to našel. Msi, speciálně pro tento druh grafických karet, má nějakou utilitu MSI independent fan control, kde umožňuje ovládat každý ventilátor zvlášť..... hned mám lepší pocit :D
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“