Fallout 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fallout 4

Příspěvek od HEAD »

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem se pustil do kompletní opravy The Castle. Včera jsem opravil ty provalený stěny, postavil novou bránu se schodištěm, založil zahradu, postavil generátory atd.

http://imgur.com/a/QWEbC
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

pekny :) material kupujes nebo vybiras vetes v lokacich do posledni vidliscky a scrapujes? :-D
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

mlrs píše:pekny :) material kupujes nebo vybiras vetes v lokacich do posledni vidliscky a scrapujes? :-D
Materiál vybírám, už si tak nějak pamatuju, co která veteš obsahuje, všechno co má vzácnej materiál beru ihned, jinak když vím, že nějakýho běžnýho materiálu mám dostatek, tak to neberu. A někdy i nakoupím, takže tak nějak kombinace všeho. Třeba včera jsem si řekl, že vyrazím z Castle do nebližšího okolí pro nějakej bordel, vzal jsem i Power Armor, abych víc unesl. Dělám tyhle výpravy do okolí vyloženě abych to někde prolez, nabral bordel a zase se vrátil, nicméně se to většinou zvrtne - jako třeba včera v Quincy z toho byla bitka z ghůlama a celkem hezkej mini quest.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Swat píše:
mlrs píše:pekny :) material kupujes nebo vybiras vetes v lokacich do posledni vidliscky a scrapujes? :-D
Materiál vybírám, už si tak nějak pamatuju, co která veteš obsahuje, všechno co má vzácnej materiál beru ihned, jinak když vím, že nějakýho běžnýho materiálu mám dostatek, tak to neberu. A někdy i nakoupím, takže tak nějak kombinace všeho. Třeba včera jsem si řekl, že vyrazím z Castle do nebližšího okolí pro nějakej bordel, vzal jsem i Power Armor, abych víc unesl. Dělám tyhle výpravy do okolí vyloženě abych to někde prolez, nabral bordel a zase se vrátil, nicméně se to většinou zvrtne - jako třeba včera v Quincy z toho byla bitka z ghůlama a celkem hezkej mini quest.
No ja prave zas naopak nekam lezu bez PA a pak si nadavam, pac ten bordel nemuzu unest a premyslim, jestli se tam vracet s PA...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To já kolikrát taky. Pak je to Buffout, někdy i několik a následně návštěva doktora, aby mě zbavil závislosti :lol: Toho Addictolu, kterej léčí závislost, je tam fakt pomálu.

Ještě jsem neskončil, nahoře na hradbách mám ještě velký plány 8) Ale např. oprava těch provalenejch zdí mě stála téměř veškerý dřevo, protože těch betonovejch kvádrů s dřevěnou podlahou je tam fakt hodně. Ale rýsuje se to jako supr základna, čímž budu mít jednu nahoře v Sanctuary a druhou tady. Taky si rozmísťuju PA, abych je měl tak nějak poblíž. V Sanctuary jich mám už několik, ale jeden jsem si ustájil v Covenantu, X-01 v The Castle....
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

mam lvl 43, dohranou pribehovou linii a prijde mi ze Q za Minutemeny se porad opakuji... to bude do nekonecna? Jdi a vycisti Raidery... pritom uz jsem tam jednou cistit byl..pak jdi a zabij ghooly a v baraku je jen jeden, jeden headshot a konec. Asi jsem to posral v pribehu kdy jsem si odrovnal ostatni frakce :-D
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To uz jsou genericky questy. Jinak na takovym levelu mam ještě velkou cast mapy neprozkoumanou, frakcni questy jsem ještě ani poradne nezacal a třeba pevnost jsem ještě taky nedelal :) A to se vůbec nezabyvam stavenim osad. Ta hra asi bude koncit nekde kolem 60-70 levelu.

PS: zkousel jsem si hrat s obtiznosti a od very hard to nejak prituhlo. Aspon teda narazil jsem na zakladnu supermutantu a i se zbranema s modama na 4 levelu a perkama na max dmg, to vesmes byl problem ustřílet a to i ze zalohy. Tak nevim. Pro priklad sniperkou s perkem Rifleman+Bloody Mess+Mister Sandman v sneaku s x2.0 dmg ubrat mutantovi jen desetinu života :? Na ferovku absolutne bez sance a zabije me třeba obyc granat na IK.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Tak ja mam lvl 41 a tech questu pro Minutemany sem delal asi 40 :-D
Stridaji se 3 -> raideri, ghoulove a unos. A poslednich 20 ukolu bylo vzdy na tridacku: ghoulove Sanctuary Hills -> raideri abernathy Farm -> ghoulove Sanctuary hills -> a porad, porad dokola :-D
Ten typek na farme se me pokazde zepta, jestli sem jako od Minutemanu -> chudak sklerotik :-D :lol:
Ja prave tu hlavni linku dohranou nemam, pac se chcu dostat do stavu, kdy to z jedne save pozice budu moct dohrat za kazdou frakci a pak si to hezky vratim 8-)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já mám level 37 a vesměs se zabývám průzkumem, sběrem, moděním zbraní, občas miniquest/sidequest. Hl. quest 'go to Diamond City mi tam visí od začátku a ještě jsem tam nebyl. Nejvíc času asi trávím úpravou settlementů. Prej jich je tam celkem 30, chtěl bych je dát časem dokupy všechny, schválně jestli se to vyvine tak, jak se tváří. Tzn. že tak nějak 'převezmu' Commonwealth, kdy na každym rohu budu mít nějaký funkční útočiště na přezbrojení/doplnění zásob apod.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jen poznámka k Bugum. Az naleznete Vault 75, tak pozor, tamnejsi quest, který po vejiti do valutu dostanete automaticky, je u mnoho lidi buglej a vůbec se třeba nespusti. Tim padem nejde ani vault vyčistit, jelikož se neda dostat do dalších oblasti. Jde to vyresit přes prikazy v konzoli, ale je to docela blby bug. Ještě pokud udelate úkoly ve valutu 81, tak tam mate moznost jednu babu získat jako settlera, ale taky při prekecavani nastane bug, ze se to bugne a jeji úkol nebude splnen a nikam nepujde. Pak uz dava jen genericky hlasky.
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamesnik2003 »

Ten Vault 75 ma dalsi trigger staci dojit k prvnim dverim, ktere potrebuji kartu a pokusit se je otevrit melo to pak posunout quest do dalsi stage.

Jo Supermutanti to je to nehorsi co jde potkat, sem delal ten quest Lost Patrol, tak sem do sateltini stanice v power armoru, i tak to byl desnej boj, znicili mne obe nohy i ruce u power arormoru .

Pokud ma clovek dost vysoke charisma, muze rychle dojit k Atom Cats a koupit u nich T-60. No dobre je udelat ten jejich quest pak jsou ceny o dost nizsi.

Ty opakujici se questy jsou celkem otravne. Jsou vetsinou na jedno brdo, bez tam zabij tom vrat se zpet a pak to nahlas Prestonovi.

Co sem vycetl tak spokojenost u settlementu ovlivnuje nekolik faktoru:
- vetsi spokojenost je kdyz je jidlo minimalne 2 jednotky na hlavu
- voda by nemela byt z pump, ale ze stroju na vyrobu vody, tj ji dopravovat na nektera mista pomoci zasobovacich cest
- obchody nejvic spojenosti davaji jidlo/piti a prodej leku
- je dobre mit dost zidli nebo kresel u mist na vyrobu jidla.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No k těm settlementům nám toho, pravda, moc neřekli. Ale naštěstí se toho dá vyčíst hodně a něco je tak nějak intuitivní. Zásadní pravidlo je, že defense musí bejt vyšší, než součet food+water. Mě trochu sere, že mi to třeba napíše 'help defend Sanct. Hills' a já u toho musím bejt. Defense na 149, 17 lidí, každej bouchačku a já tam stejně musim bejt, sundat jednoho dva raidery a pak to obejít a opravit hořící generátory (naštěstí oprava potřebuje 1 ks od každýho materiálu), rozstřílený turrets apod. To mi vadí, settlementy by se měly umět ubránit tak efektivně, jaká je jejich obrana. Protože na co jsem pak tu obranu 149 budoval..... No třeba to opravěj, časem možná mód to vychytá...

MOŽNÝ SPOILER

Co se týče nepřátel, tak jsem předevčírem zažil horký chvilky v Quincy. Dostal jsem quest dovést malýho ghůla (ghůl dítě :lol: ) zpět k rodičům. Jdeme, cestou nějaká havět, raideři, ghůlové - jdem dál. Přijdem do Quincy a vyhrnulo se na mě cca 20 Gunners vč. tří bossů, který jsem postupně dal, nakonec při dočišťování a podle ukazatelů na kompasu jsem jich sejmul ještě dobře dalších 10-12. Nakonec jsem to tam celý prolez a podle článků v terminálech to vypadalo, že je to území Gunners, kde spolu soupeřej o nadvládu 3 šéfové, což se mi nakonec potvrdilo, když jsem hru vypnul a šel si přečíst o Quincy na Fallout Wiki. Ale až dorazíte do Quincy, tak se připravte na opravdový hordy Gunners a 3 bossů, přičemž jeden z nich má missile launcher a Fat Mana.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Gamesnik2003 píše:Ten Vault 75 ma dalsi trigger staci dojit k prvnim dverim, ktere potrebuji kartu a pokusit se je otevrit melo to pak posunout quest do dalsi stage.
Me se spustil Quest az u posledních dveri, ke kterym se da dostat az uplne na konci questu, takze jsem to splnil, ale musel jsem obe karty cheatnout.

Na silny supermutanty na vyssi obtiznosti se asi musí brat Gausska a davat jim headshoty ve sneaku, jinak nevim. Takze to hraju "jen" na hard. PA nenosim a klasickyma zbranema to bylo peklo. Jedina gausska ma takovej dmg, ze by je asi mohla slozit.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Na survival jsem si to daval s tou utocnou puskou bez problemu.Az teprve na konci to bylo celkem tezky kdy tam meli nepratele snad 4000HP.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pon 14. pro 2015, 15:59, celkem upraveno 1 x.
WOB
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od WOB »

zachvilku bude F4 opravdu minulost... ty mody přišly sakra rychle...
random-522.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Hladis píše: PS: zkousel jsem si hrat s obtiznosti a od very hard to nejak prituhlo. Aspon teda narazil jsem na zakladnu supermutantu a i se zbranema s modama na 4 levelu a perkama na max dmg, to vesmes byl problem ustřílet a to i ze zalohy. Tak nevim. Pro priklad sniperkou s perkem Rifleman+Bloody Mess+Mister Sandman v sneaku s x2.0 dmg ubrat mutantovi jen desetinu života :? Na ferovku absolutne bez sance a zabije me třeba obyc granat na IK.
Prvních 30 hodin jsem hrál na survival.

Ne že by to bylo zas tak těžký. Bylo to ale extrémně, nechutně otravný. Sorry, ale v momentě kdy jsem musel do jenoho zelenýho ghůla vystřílet kolem 2500 nábojů z minigunu jsem si řekl "nikdy víc" a obtížnost srazil na hard. Nebo raider kterej vydržel 4 zásobníky pistole do hlavy. Prostě bullet sponges šílenost, ještě horší než borderlands. Bethesda a jejich pojetí obtížnosti.
mlrs píše:Tak ja mam lvl 41 a tech questu pro Minutemany sem delal asi 40 :-D
Stridaji se 3 -> raideri, ghoulove a unos. A poslednich 20 ukolu bylo vzdy na tridacku: ghoulove Sanctuary Hills -> raideri abernathy Farm -> ghoulove Sanctuary hills -> a porad, porad dokola :-D
Ten typek na farme se me pokazde zepta, jestli sem jako od Minutemanu -> chudak sklerotik :-D :lol:
Ja prave tu hlavni linku dohranou nemam, pac se chcu dostat do stavu, kdy to z jedne save pozice budu moct dohrat za kazdou frakci a pak si to hezky vratim 8-)
Tohle nepochopim. Jak tě to mohlo bavit ? To je definice waste of time, kreténskej busywork co tam Bethesda nesmyslně cpe. Já jakmile zjistil že tohle jsou generický opakující se questy, tak jsem toho černýho sráče poslal do hajzlu (abernathy farm) a už ho nikdy nechci vidět. udělal jsem jeho poslední quest a když mi chtěl zadat novej, okamžitě jsem od něj utekl aby to nestihl (a povedlo se, yay).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jo ja to taky snizil na hard. Na ty vyssi obtiznosti to spis hru kurvilo. Aneb mutant potreboval asi 10 strel do hlavy se vsema perkama na max dmg ve sneaku. To je uz mimo meritka jak si predstavuju hrani. Pochopil bych zvyseny dmg, ze když mi da protivnik headshot, tak me proste slozi na IK, ale abych do protivníkovi hlavy musel vysypat cely zasobnik, to uz ne.

Jinak ty opakovaci questy v podani Bethesdy jsou spis otravny a je nesmysl je vůbec delat.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Já to před dvěma dny odinstaloval a ještě ani nedohrál, třeba se k tomu po pár patchích dostanu zpátky... Ze začátku bomba, ale pak už to byl stereotyp.. W3 mě holt chytl o hodně víc než Fallout :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Musite najit dobry zbrane a pak je survival lehky.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“