DOC_ZENITH píše:Pokud to něčim nezk*rvěj, tak to bude Acheho (a můj až udělaj větší) jasnej Favorit...
už sem to nadšeně rozkliknul... a nějaký 24" 100+Hz Quantum dots nevidím.

(FreeSync/GaySync je mi u zadku - viděl jsem MG279Q v 144Hz a tearing v podstatě neexistuje - navíc by se jistě ještě dal OCnout. Chce to hlavně refresh rate co nejvyšší aby se minimalizoval tearing a byla super turbo speedy gonzález odezva.
Na takovém refreshrate je FreeSYNC spíš na škodu. Free/G-SYNC umožňuje snižovat frekvenci podle fps, to je sice hezký, ale pak trpí odezva, protože pro nižší refresh rate musíš snížit sílu overdrive = pomalejší náběh pixelu na správnou barvu. 30Hz si nedokážu fakt představit - to musí být level overdrive nastaven tak aby během 30ms snímku nedošlo k překmitu (u IPS, TNka při tom zase blikají).
Třeba ten ASUS má dobře zvládnutý nastavení overdrive pro všechy refreshe, ale je vidět, že při 60Hz je pomalejší než při 144.
Já prostě chci ASUS MG249Q... a v divokým snu bych si ho představil s Quantum dots, a v Unreal světě s OLED panelem.
Každopádně s nákupem panelu je dobrý počkat... docela se to teď hýbe... jede se na vysoký refresh i nastupuje Quantum Dots. Ještě aby chcípnul ten pitomej G-SYNC a přestal se zbytečně rozdvojovat trh na NV a AMD monitory. Protože ASUS nám dokázal, že GaySYNC monitory jen prodražuje (na stejném AHVA(IPS) panelu postavený
MG279Q vs.
PG279Q ), je jeho existence zbytečná.