SSD disk, popřípadně upgrade HW

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

VashCZ
Začátečník
Začátečník

Re: SSD disk, popřípadně upgrade HW

Příspěvek od VashCZ »

LOL

vypneš PC, vezmeš lux a vysaješ to na max
jediný čeho se můžeš bát, že větráky mechanicky poškodíš nárazem nebo tlakem :-D
jo a to je asi nejdůležitější, základní desku a jiný podobný věci vysávat bezkontaktně

migrace disku viz. http://www.maximumpc.com/how-clone-hard ... -ssd-2014/ kapitola "Samsung Data Migration", já se to teď chystám použít na 240GB 850 EVO, do dvou dní mámě na PC na výhradně LineageII + běžné používání, stejně jak WoW archaická hra
tak napiš mail a já ti potvrdím že to funguje tak jednoduše jak to popisuje na pár řádcích a jednom obrázku:
From this window, you will select the Source Disk and Target Disk . The Target Disk must be a Samsung SSD , but the Source Disk can be any C: Drive you currently have your OS on . Once you’ve selected your disks, you can start cloning by clicking Start and the cloning process will begin. Note: Leave your computer alone while you're cloning the OS
After the software is done cloning, you can shut down your PC and boot from your newly-cloned SSD.
samozřejmě existujou i jiný programy a on je tam zmiňuje a vůbec stačí požádat strejdu a o něco najde

A nejjistější i kvůli funkčnosti je reinstall, to by udělala většina old school lidí ;)
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
dyraen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dyraen »

Takže jiné komponenty asi ani nemá cenu zatím upgradovat? Jak je na tom vůbec ten procesor co mám a základní deska, na tu jsem koukal a zrovna přívětivé hodnocení nemá, no líbí se mi nějaké ty od MSI třeba http://www.czc.cz/msi-z97-gaming-3-inte ... 71/produkt, ale nevím jestli to je potřeba, dále ten zdroj kdybych kupoval lepší grafiku chce zo spíše 620w + ne ? 500 by asi nestačilo?
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VashCZ »

jediný co je potřeba - zkontrolovat, zda se ti nepřehřívá grafika
to uděláš buď tak, že jí nastavíš max 75 Celsia a máš vyřešeno, nebo
přes zapneš GPU_Z senzory, půjdeš hrát a zjistíš, zda ti nesnižuje frekvenci jako důsledek přehřívání

jo a vypni si prosímtě ve hře Antialiasing, obzvlášť pokud tam je třeba 16x ať, když koukám nejsi až tak PC gramotný, to není jen špatným nastavením
a projeď nějakým antivirem full PC scan
a ať tvůj pevnej disk není přeplněnej
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
dyraen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dyraen »

Super díky teda za pomoc koupím si teda asi http://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo-2 ... 60/produkt jenom ještě poslední otázka do aktuální sestavy tenhle SSD normálně jde dát ne ? Aby třeba náhodou nestačil zdroj nebo tak něco, aledoufám, že to SSD zase tak náročné nebude takže vše by mělo být v pohodě, hlavně aby byl kompatibilní s tou motherboard co mám
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

To ssd ide dat, jedine co potrebujes je sata3 konektor na doske, kabel sata3 a napajaci kabel zo zdroja.
PC vysavaj tak ako ti napisal vash a pohraj sa s chladenim a nastavenim detailov v hrach.
Ak sa do doho nevyznas tak popros niekoho kto to robil uz.
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
dyraen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dyraen »

http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b85-hd3-i ... 73/produkt nic tam o SSD nepíšou tak snad tam půjde dát :O
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

bud kupis ramcek na ssd ktory ti spravy redukciu, stoji to 3€, alebo obojstrannou penovou paskou nekde o skrinu
dyraen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dyraen »

jagoda píše:bud kupis ramcek na ssd ktory ti spravy redukciu, stoji to 3€, alebo obojstrannou penovou paskou nekde o skrinu
myslel jsem zapojit do motherboard ne dát do skříně
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

no ved na doske mas sata3 konektor, taky isty ako zapajas HDD
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“