EVGA Supernova G2 750W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: EVGA Supernova G2 750W

Příspěvek od Blue Storm »

Protože by to bylo na jejich vlastní triko. Nemůžou poskytnout to, co neposkytuje ani výrobce. Výrobce to poskytuje až po registraci koncovým zákazníkem.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TERMOSKA »

Na vlastní triko? Pošlou to přece z5 výrobci, který jim to dodal a udává záruku 10 let spolu s kopií faktury,ne? Proč bych se s tím měl otravovat já - je to snad moje chyba, že mi jejich výrobek případně odešel?

Ta nesmyslná nutnost registrace(podmínka) u výrobce mi připadá pouze jako cílené shromažďování dat o lidech, jiný důvod mne nenapadá. Vzhledem k tomu, že je to US firma, se tomu ani nedivím. Naval osobní údaje, dostaneš za to vysokou záruku - nenavalíš, nebudeš mít nic.
Jako důvěryhodný způsob jednání mi to tedy rozhodně nepřipadá.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Hele, něco ti poradím... jestli jsi tak paranoidní a máš pořád takové nesmyslné dotazy (a nechápeš rozdíl mezi koncovým zákazníkem a distributorem), tak raději zdroj od EVGA raději nekupuj, uděláš lépe.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TERMOSKA »

Nevidím na tom nic nesmyslnýho.
Distributor je ten, co za VOC zboží dodává/šíří/ k ostatním firmám (prodejcům).Koncový zákazník jsem já -nakupuji od prodejců za MOC.
Autorizovaný prodejce/výrobcem schválený,splňující jejich náročné představy/ je ten, na jehož reklamační centrum zmetek dopravím a dál se o to nestarám, jelikož vyřízení reklamace je už jeho starost/povinnost/...od toho je přece autorizovaný...
Pokud se k tomu nemá, někde je chyba...

Pravda, v něčem jsem tak trochu paranoidní, ale nevidím v tom žádnou nevýhodu. :D
Další pravda je, že opravdu EVGA zatím kupovat nebudu, ale budu určitě průběžně sledovat třeba na czc poruchovost a na fórech zkušenosti z provozu. On ten 1 rok zatím přece jenom o jeho kvalitách v provozu nic nevypovídá.

2roky záruky prodejce je prostě málo (kdyby to bylo v poměru 5:5, tak to je o něčem jiném) a cena za dopravu do Dojčlandu bude určitě nejmíň 500Kč(někde o tom kdosi cosi psal), takže na můj vkus drahá.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Ok, tak ještě takhle: http://www.cnews.cz/clanky/graficka-kar ... terii-blog Víc už k tomu dodávat nebudu
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TERMOSKA »

(někde o tom kdosi cosi psal) - to je právě ten článek, na který odkazuješ.

Ano, to jsem četl - autor je ale oslepen "nadstandardní" vstřícností EVGA(karta se už asi nevyrábí,není skladem, tak mu poslali o třídu lepší-nic neobvyklého, dělá to tak spousta firem) a v radosti z výsledku reklamace si neuvědomil, že celkové náklady na kartu mu vzrostly o 500Kč(zatím první reklamace). Takže za bezplatnou reklamaci v záruční době zaplatil 500Kč....
Působí to dojmem, jako by si tu závadu způsobil sám a cenu 500Kč za dopravu zaplatil ochotně a rád a za to si získalo EVGA jeho přízeň. :-D (i když tak to určitě ve skutečnosti nebylo a byla to jeho jediná možnost)

Vypadá to, že jeho autorizovaný CZ prodejce byl asi momentálně indisponován, že mu tu reklamaci nevyřídil a nechal ho, ať si se zmetkem dělá,co chce.
Je to ovšem jen jeden případ týkající se GK( rl.d. 2012) .... navíc to působí jako reklama typu "obhajuji cenu dopravy".

Tohle se vyplatí v Dojčlandu, když budu obrazně řečeno bydlet v baráku vedle servisu EVGA. Ne, když platím půl tisíce! za dopravu(a nejsem si jistý, kolik takových reklamací ještě bude a zda budou všechny uznány). Po druhé takové reklamaci by se mi asi začal protahovat ksicht.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Ok, takže jsi nepochopil vůbec nic z toho, co už ti bylo napsáno. Prosím, od EVGA si nic nekupuj, nebo tady aspoň o tom už nic nepiš, protože s tebou to nemá moc smysl.
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TERMOSKA »

OK,jsem rád, že na sebe máme oboustranně naprosto stejné názory
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

No, já nejsem ten, kdo pořád nepochopil, že se registrace a teda desetiletá záruka uzavírá přímo mezi koncákem a EVGA a distributor/prodejce s tím nemá potom už vůbec nic společného a nemá jediný důvod se tím zabývat, pokud již vypršela standardní záruka. Nehledě na to, že si nemá jak ověřit, zda je ten zdroj opravdu registrován, tudíž riskuje to, že jej pošle do EVGA, kde jej odmítnou, že nebyl registrován a pošlou zpět.
TERMOSKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TERMOSKA »

Já jsem si říkal, že "já o voze a ty o koze"...
O tom nikdo nemluví, to je přece jasný, říkám jen, že je to zbytečně nákladný a myslím si o tom své (viz výše).
(Registrace, kopie faktury...jasný. -viz hned můj první příspěvek)

Jedná se mi, jak již opakovaně píšu, primárně o vysoké náklady na dopravu, které cenu zdroje podstatně navyšují a které se mi za to nebude chtít (případně opakovaně) dávat, protože zdroj je v záruce a příčina závady je u výrobce, ne tedy u mne.
Pokud se jedná o autorizované dvorní distributory/prodejce EVGA, tak zdroj na základě kopie potvrzení o registraci u výrobce a faktury už z podstaty svého zastoupení v CR musí na základě mé žádosti odeslat výrobci na reklamaci(stejnou cestou, jakou jim výrobce zdroje dodává, jenom naopak). Nevidím v tom jediný problém, když je to na trase.
Mimochodem určitě mají možnost si údaje o platné registraci jednoduše ověřit přímo u výrobce, když jsou "autorizovaní", na základě p/n zdroje, takže žádné odmítnutí jim nehrozí. Opět v tom nevidím problém

Dělají jen ze zákazníků pitomce.

Takže ještě jednou: řeším problém s nákladnou dopravou na případnou reklamaci u výrobce (registrace u výrobce,byť k ní mám své výhrady, je mi od začátku zcela jasná) :D.
l4w
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od l4w »

Chci se zeptat je v pořádku že při plné zátěži 5820k OC a 980ti OC se u zdroje neroztočí větrák v ECO modu?

Přitom na dotek, je zdroj už docela teplý. Díky za info
Prodávám i jinde.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Plná zátěž znamená co? Prime + Furmark? Zdroj se řídí teplotou a pokud ta na teplotních čidlech nestoupne nad daný limit, tak větrák zkrátka stojí.
l4w
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od l4w »

Zátěž myslím např > Chrome>GTA5>Xsplit 1080p stream
Prodávám i jinde.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“