fluktuace hodnot voltmetru

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Blumík
Černá karta
Černá karta

fluktuace hodnot voltmetru

Příspěvek od Blumík »

Zdravím, mám problém s multimetrem, když jsem na něm naposled měřil proud na napájecím zdroji k notebooku na terminálech do zásuvky (vůbec do sítě nic zapojeno nebylo) , tak asi došlo k nějakému přetížení a nešlo měřit proud v 10A i mA terminálu (ukazovalo to nekonečno) . Prasklou projistku nepomohlo vyměnit. Ještě tam praskl odpor (přestal vést) a musel jsem ho nahradit jiným odpojem nebo přímým spojem - tím se spravil pouze 10A režim, mA ukazuje skutečnou hodnotu násobenou nějakou konstantou (odpor se správnou hodnotou jsem ještě nesehnal).

Ale je tu další věc - mám pocit, že multimetru trvá delší dobu než se po zapnutí / přepnutí ustálí hodnoty na nulové (když není nic zapojené, netýká se odporu). Prostě jako kdyby tam měl být nějaký tlumící RC obvod a on reagoval pomaleji (RC se asi zvýšilo než je správné). Například po stisknutí reset /přepnutí ukazuje 0.041V, pak 0.009V a po 2 sekundách se ustálí na 0. A nebo když pohnu kabely (které stále nejsou k ničemu připojeny, tak najednou na displeji vyskočí 0.052V)

Kde může být chyba?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“